Makers poppenhuizen komen vertellen in Museum De Timmerwerf

Op zaterdagmiddag 12 maart komen Marrie Wielaart en Ans Luster een middag in Museum De Timmerwerf om te vertellen over hun poppenhuizen.

Al 25 jaar bouwt Marrie haar poppenhuizen, groot of klein, en allemaal heel verschillend. Toen haar kinderen klein waren, ging zij als vrijwilliger bij een kinderknutselclub werken. Zij maakte een groot poppenhuis van foamboard, dat zij vervolgens samen met de kinderen ging inrichten met wegwerpmateriaal. Dit was de start van haar grote passie en inmiddels heeft zij al zo’n veertig projecten gemaakt.

Marrie bouwt net zo makkelijk een Chinees eethuis als een slagerij in een ijskast of een groot poppenhuis in Art Decostijl. Alles wat zij aan kosteloos materiaal tegenkomt, kan zij gebruiken.

Ans Luster is in 1995 begonnen met het bouwen van poppenhuizen, waarbij zij zich richt op een eigentijdse moderne stijl. Haar huis werd te klein voor al haar poppenhuizen en kijkkasten en daarom geeft zij ze weg of verkoopt ze. Maken vind Ans leuker dan bezitten. Momenteel ontwerpt en maakt ze voorwerpen voor het interieur van de poppenhuizen. Er is veel vraag naar haar moderne banken.

Op 12 maart weten beide dames vast een aantal bezoekers te verrassen en enthousiast te maken voor deze mooie hobby.

Je kunt Marrie en Ans ontmoeten op zaterdag 12 maart van 13.00 tot 16.00 uur.

Naar de website