Expositie van Ben Viegers in het Westlands Museum

Ben Viegers, meester van licht, lucht en water

Van 15 februari tot en met 8 september is in het Westlands Museum de nieuwe kunstexpositie ‘Ben Viegers, meester van licht, lucht en water‘  te zien. De Haagse beeldend kunstenaar Ben Viegers (1886-1947) kwam vorige eeuw regelmatig in het Westland om de toen nog uitgestrekte landschappen vast te leggen. Het landelijke gebied inspireerde hem. Hij zocht naar de puurheid van het landleven met polders, boerderijen, vaarten en tuindersschuiten.

Speciaal voor de tentoonstelling heeft het Westlands Museum de mooiste werken bijeengebracht die hij in Zuid-Holland en specifiek in het Westland heeft geschilderd. Veel van de schilderijen worden voor het eerst aan een groot publiek getoond.

Een van de doelen van de tentoonstelling is om van de schilderijen uit het Westland de locatie te duiden. Met experts en met het publiek onderzoeken we waar Ben Viegers in het Westland geschilderd zou kunnen hebben.

Nieuw schilderij ontdekt

Het museum is blij verrast dat een particuliere verzamelaar zich recent aandiende, die een tot nu toe nog onbekend schilderij in bezit heeft. Het unieke is dat er een ansichtkaart uit het begin van de negentiende eeuw is met dezelfde locatie. De ansichtkaart toont de brug aan de Houtweg en het zogenaamde ‘Vinkelaantje’ in Loosduinen. Dit is onmiskenbaar de plek waar Ben Viegers dit nieuw ontdekte werk geschilderd heeft. Omdat dit zo bijzonder is, heeft het museum besloten om het werk toe te voegen aan de tentoonstelling. Het werk hangt vanaf 21 mei in het deel van de tentoonstelling dat specifiek over het Westland gaat.

nieuw ontdekt schilderij Brug bij Loosduinen van schilder Ben Viegers
afbeelding: Westlands Museum

Details
14 februari t/m 8 september 2024
Openingstijden: dinsdag – zondag 13:00 – 17:00 uur
Entree: € 7,-, (Museumkaart, donateurs Westlands Museum en kinderen – 17 jr. gratis)

Meer informatie