Themamaand september: “Nieuwe Westlanders” in de Hofboerderij

De Wateringse Hofboerderij biedt in de september onderdak aan diverse activiteiten van Nieuwe Westlanders. Mensen uit vele culturen die in Westland zijn komen wonen.

Elke zaterdag en zondagmiddag staan de deuren open tussen 13.30 en 16.30 voor een bijzondere groepsexpositie. Hier doen maar liefst elf kunstenaars aan mee. Culturen van landen als onder meer Syrië, Polen, Afghanistan, Turkije, Armenië en Bulgarije zijn vertegenwoordigd. De namen van de kunstenaars zijn: Ewa Kawecka, Neyruz Abou Jamra, Michal Sustr, Soman Sediqi, Fatima Kiral, Zhora Grigoryan, Maryam Mashhooriazar, Michel Mansourati, Albena de Koning, Julija Gaifulina en Julia Orlova.

Te zien zijn schilder- en tekenwerk, foto’s, sculpturen, poppen en meer. Deze zeer veelzijdige groep exposanten bestaat uit mensen die de kunstacademie in hun land van herkomst hebben gevolgd tot mensen die in hun vrije tijd hun eigen creativiteit zijn gaan ontwikkelen. Het eerste weekend valt samen met de Open Atelierroute op 3 en 4 september. Het slotweekend is 24 en 25 september.

Eén van de exposanten, Fatima Kiral, is op zaterdag 17 en zaterdag 24 september aanwezig om tussen 14.00 en 16.00 uur een demonstratie “Ebru” te geven. Dat is een Turkse kunstvorm, ook wel marmeren op papier genoemd. Iedereen is welkom om van haar te leren en zelf een kunstwerk te komen maken. Vrije inloop, geen kosten aan verbonden.

De thema maand is een samenwerking tussen de Culturele Raad Wateringen en het programma CultuurZonderGrenzen. Dit is een meerjarig programma dat wordt uitgevoerd door Bibliotheek Westland en Westland Cultuurweb, met medewerking en betrokkenheid van vele andere partners. Het biedt een scala aan activiteiten gericht op actieve kunstbeoefening door Nieuwe Westlanders, gaat hiermee op zoek naar verborgen talent, draagt bij aan ontmoeting, taalbeheersing en plezier.

De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen. Er is voldoende parkeergelegenheid en de ruimte is goed toegankelijk voor minder validen.

Hofboerderij Wateringen