Tere tulpen en trefzekere tekeningen

Galerie KunstHalte 6 begint het nieuwe jaar met een expositie vol broze schoonheid.

Tekenaar en schilder Wim Snijders toont zijn virtuoze tekeningen en nieuwe schilderijen en keramiste Diana Harteveld haar porseleinen vazen met natuurgetrouwe tulpen. De tentoonstelling heet Intimate Spaces in Flowerfields en wordt op zaterdag 6 januari om 14 uur geopend. Iedereen is welkom.

Wim Snijders (1954) is voor Westlanders een bekende kunstenaar: hij gaf achtendertig jaar les bij ’t Atelier in Naaldwijk. Al jong werd hij geïnspireerd door striptekenaars en illustratoren en na zijn afstuderen aan de academie koos hij dan ook tegen de stroming in voor de figuratieve kunst. Hij gaat nooit zonder schetsboek de deur uit. Snijders maakt met potlood of balpen trefzekere, realistische tekeningen. In zijn schilderijen gebruikt hij een rustig kleurenpalet.

Diana Harteveld (1966) maakt porseleinen objecten met een botanisch thema. Vooral de tulp is haar favoriet. De tere schoonheid van een verwelkt boeket tulpen is een voorbeeld van haar fascinatie voor de tijdloze schoonheid van de natuur. Diana is geboren en getogen in Bulgarije. Haar passie voor keramiek is diep geworteld in haar jeugd. Pas na enkele universitaire studies en omzwervingen ging ze zich aan de kunst wijden. Sinds 2015 exposeert en verkoopt ze haar diverse werk, waaronder ook sieraden, aan een breed publiek. Voor meer informatie: zie www.dnadiana.nl

Activiteiten

De expositie duurt tot en met zondag 25 februari. Zoals bij elke expositie in KunstHalte 6 zijn er ook deze keer activiteiten voor het publiek. Op zaterdag 27 januari geeft Wim Snijders een tekenworkshop, genaamd ‘Intieme blikken; tekenen met Wim Snijders’. Het is van 13.30 uur tot 16.00 uur in de galerie, de kosten bedragen €20, inclusief materiaal en koffie en thee.

Op zondag 11 februari geeft Diana een rondleiding met verhalen over haar manier van werken. Dit begint om 15 uur, de toegang is zoals gewoonlijk gratis.

Galerie KunstHalte 6 is te vinden op Zuideinde 6 in Naaldwijk.

Meer info