Kruidien

Bij Kruidien kun je terecht, als je net zo nieuwsgierig en passievol bent als initiatiefnemer Ineke Sprenkels over het leren kennen van, werken met en verwerken van wildpluk en geneeskrachtige kruiden. Die plukt zij in de duinen, het bos en in haar eigen tuin in de mooie omgeving van Hoek van Holland en het Westland.

Je kunt in een kleine groep workshops volgen om de natuurkruiden te verwerken in bv. olie, zalf, thee etc. en Ineke legt je uit hoe dit jou kan helpen bij dagelijkse ongemakken en natuurlijk om gezond te blijven!

Kruidien

Het idee voor een eigen bedrijfje in het geven van workshops, wandelingen en een eigen webshop met handgemaakte producten uit de natuur, spookte al een poos door Ineke’s hoofd. Wat ontbrak was een goede locatie en ruimte om de workshops en wandelingen te kunnen geven. Twee en een half jaar geleden vond ze een huis en prachtige omgeving in Hoek van Holland die aan die wensen voldoet.

Workshops en kruidenwandelingen

Groepen van minimaal 3 en maximaal 6 personen zijn van harte welkom om meer te leren over en te werken met wilde en tuinkruiden in een workshop van +/- 2,5 uur. Het is fijn om in een kleinere groep voldoende aandacht te hebben voor iedere deelnemer!

Een workshop kan in overleg het hele jaar rond. Kijk gerust op de website welke workshop je het meeste aanspreekt en neem vrijblijvend contact met Ineke op.

Kies je liever voor een kruidenwandeling?
In een groep van minimaal 3 en maximaal 6 personen maakt ze fijne wandelingen door Hoek van Holland of het Westland en vertelt ze je meer over helpende en geneeskrachtige planten die hier groeien. Hierna kun je ze in jouw woonomgeving ook herkennen en toepassen!

Een combi van wandeling en workshop kan natuurlijk ook. Dit wordt vaak gevraagd. Heerlijk om eerst in de natuur te ontdekken en dan op locatie de geplukte kruiden te verwerken en/of toe te passen.

Webwinkel

Als verpleegkundige en herborist leert Ineke niet alleen door een gecertificeerde opleidingen te volgen en te behalen, maar ook door de kennis in praktijk te brengen. Doen dus!

Daarbij streeft ze naar zo duurzaam mogelijk te werken en maakt ze veel gebruik van gerecyclede materialen die na grondige reiniging weer hergebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld de glazen voedingspotjes die ze krijgt van de Vrije School in Den Haag.

De biologische en handgemaakte producten van Ineke kun je bestellen in de webwinkel van www.kruidien.nl.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur dan een mailtje of whatsapp bericht. Binnen drie werkdagen neemt ze contact met je op.
Tot snel!

Openingstijden

Voor workshops en kruidenwandelingen dien je een afspraak te maken. De webshop van Kruidien is 24/7 geopend.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Kruidien. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen