De historische boerderij De Vlietwoning is de oudste boerderij van het Westland. Al in de 12e eeuw na Christus wordt gesproken over deze ontginningsboerderij. Daarna hebben veel families er gewoond. Sinds 2006 is het een Rijksmonument.

Buijtenplaets de Vlietwoning

De boerderij ligt op Buijtenplaets de Vlietwoning in een moderne omgeving. De boerderij en Buijtenplaets de Vlietwoning liggen tussen de Westlandse kassen en pal naast de ruggengraat van de regionale elektriciteitsvoorziening (het hoogspanningsnet TenneT Westerlee).

Restauratie

De restauratie van de Boerderij de Vlietwoning is al een jaren lopend project waarbij met zorg, inzet en vakbekwaamheid door betrokkenen aan het project is gewerkt.

Een nieuwe toekomst

Boerderij de Vlietwoning is eigendom van een stichting. Deze stichting zet zich in voor een nieuwe toekomst voor de boerderij én het bewaren van het erfgoed van de boerderij.

In Boerderij de Vlietwoning is een invalidentoilet en mensen met een rolstoel kunnen in enkele delen van de boerderij naar binnen.

Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning

De vereniging zet zich in voor het behoud van Boerderij de Vlietwoning als Rijksmonument. De vereniging draagt zorg voor de exploitatie door onder meer het verhuur en het organiseren van culturele evenementen. Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning zorgt ervoor dat bekende en onbekende artiesten door middel van muziek, spel en animatie de Buijtenplaets tot een levendige plek maakt.

Activiteiten

Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning organiseert activiteiten in en rond de boerderij.
Voorbeelden daarvan zijn:
• Matinee op zondagmiddag
• De Dorsvloer Curiosa
• Culturele activiteiten
• Beurzen en markten
• Demonstraties

Hapje en drankje

Op Buijtenplaets de Vlietwoning staat De Brink garant voor een lekker hapje en drankje.

Lid worden

Je kunt lid worden van vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning. Informatie hierover vind je op de website.

Openingstijden

Donderdag van 13 tot 16 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Of tijdens evenementen.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Buijtenplaets De Vlietwoning. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen