Midden in het Westland, op de voormalige kwekerij van de familie van den Ende, ligt sinds 1995 de Pluktuin. Voorheen een echte bloemenpluktuin, nu een mooie bezoektuin van 4000 vierkante meter aangelegd in Engelse sferen met een grote variatie aan vaste planten, bomen en bloemen.

Even op vakantie

In de Pluktuin krijg je het gevoel alsof je op vakantie bent. Lopend langs de olijfboom met haar vruchten en de vijgenboom die uitloopt. Koolmeesjes vliegen af en aan en de bijen zoemen gemoedelijk. Een sfeervol hoekje omgeven door een prachtige bloeiende blauwe regen, de rozenboog met haar geurende rozen en de vele verschillende vaste planten. Hierdoor is deze tuin in ieder seizoen een feest om te bezoeken.

De Pluktuin

De tuin is opgezet in Cottage Style met veel borders en heeft onder andere een boomgaard, een nutstuin en een binnentuin. Met deze variatie verwonder je je iedere keer weer over de schoonheid van de natuur. Deze tuin wordt op biologische en natuurlijke wijze verzorgd en onderhouden, het is een oase in het drukke Westland.

Organiseer bijvoorbeeld je tuinbezoek in het seizoen met een groep van 10-50p en volg een leerzame rondleiding door de tuin onder leiding van de tuinman, met aansluitend een lunch in de Binnentuin.

De tuin is tevens zeer geschikt voor het maken van een fotoreportage van april t/m oktober, volgens afspraak.

Activiteiten

In en rond de Pluktuin worden jaarrond diverse groepsactiviteiten georganiseerd, door het Natuur Atelier, zoals een workshop bloemschikken in de Serre met aansluitend een High Tea in de tuin.

Openingstijden

De Pluktuin is jaarrond geopend voor groepen van 6 tot 50 personen (op afspraak). Individueel bezoek is mogelijk tijdens Open Zaterdagen, workshops of andere evenementen. Bekijk hiervoor onze agenda.

Zondag gesloten.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar De Pluktuin. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen