Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is een familiebedrijf waar de bekende Westlandse tafeldruiven met veel liefde én biologisch-dynamisch worden gekweekt. Ieder jaar, meestal in de derde week van augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven.

Hier worden oude druivenrassen gekweekt die ‘Westlands roem’ worden genoemd.

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight

Arnold en Hilde Jansen zijn inmiddels de vierde generatie in de familie Jansen die dit mooie tuindersvak nog steeds uitoefenen. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt, zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd.

Biologisch dynamisch

Het echtpaar kweekt biologisch dynamisch. “Het gaat om dat fingerspitzengefühl”, vertelt Hilde. “Dit betekent dat wij onze keuzes baseren op wat wij zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.” Zij laten de natuur het ritme bepalen. Hoe meer zonneschijn, hoe sneller de druiven geoogst kunnen worden. Alle energie, nodig voor de druiventeelt, wordt verkregen door middel van zonnepanelen.

Druivenseizoen

In de druivenoogsttijd, vanaf half augustus tot einde oogstseizoen, kunnen bezoekers genieten van de lekkere volle smaak van Westlandse druiven. De druivenwinkel op de kwekerij is dan geopend en natuurlijk kunnen de verschillende druivensoorten geproefd en gekocht worden.

Het besef dat deze druiven ooit booming business in de regio waren, wordt duidelijk als je de oude foto’s aan de wand ziet en het verhaal van het echtpaar hoort.

Openingstijden

In het druivenseizoen is de druivenwinkel elke werkdag van 11.00-17.30 uur geopend en zaterdag van 10.00-16.00 uur.

De druivenserres zijn geopend tijdens de Oogst Open Dagen in het tweede weekend van september of op afspraak.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen