Restaurant Triptyque

Maak kennis met Niven & Virginie van Bronckhorst-Kunz:

Ze zijn getrouwd en beide eigenaar van Triptyque en vormen een goed team samen. Niven is de chef van Triptyque en kreeg op zijn 24e als jongste chef zijn Michelinster. Vanaf het begin van zijn carrière spelen groenten de hoofdrol, een echte groentechef dus! Virginie is de drijvende kracht achter de schermen en is de manager van Triptyque.

Triptyque

Virginie: “Met veel trots hebben wij op 1 augustus 2020 ons nieuwe restaurant, Triptyque, geopend. Samen met ons fantastische team bestaande uit Eveline, Leroy, Jean-Paul en Tom werken wij iedere dag hard om de beste kwaliteit te leveren. We staan op een prachtige plek in de top 40 op de wereldranglijst beste groente restaurants.”

Liefde voor groenten

Niven: “Bij ons allebei is er een GROTE liefde voor groenten. Groenten zijn veelzijdig, spannend en leuk om mee te koken en ook nog eens gezond! Wij hebben het geluk dat wij met ons restaurant in het centrum van de Nederlandse groenteteelt zitten, Westland. Kassen vol met prachtige groenten van Nederlandse bodem. Het is heerlijk om een groentesoort direct bij de teler te kunnen halen. Soms hebben we zelfs het geluk dat er speciaal voor ons iets wordt geteeld.”

Het is absoluut de moeite waard om eens een rondje door prachtig Westland te rijden.

“Naast uiteraard de groentes uit het Westland, werken wij graag met andere lokale producten. Denk dan bijvoorbeeld aan rivierkreeften uit Stompwijk, snoekbaars met de hengel gevangen in Nederlandse wateren, mosselen en yellowtail uit Zeeland. Indrukwekkend om te zien hoeveel mooie producten er van Nederlandse bodem komen en tegenwoordig ook veel duurzaam geteeld worden. Dat wetende is het best gek om juist veel groenten uit het buitenland te kopen terwijl er zoveel moois uit eigen land komt! Koop daarom zo veel mogelijk lokaal.”

Duurzaamheid & 80/20-concept

Als sinds het begin van de culinaire carrière van Niven staat het 80/20-concept centraal. Als de jongste chef van Nederland die een Michelinster kreeg in zijn eigen restaurant stond hij al direct voor 80% groente en 20% vlees, vis of schaal-en schelpdieren.

80/20 trekken zij ook graag breder, bijvoorbeeld 80% lokaal en 20% van verder weg, 80% duurzaam of biologisch en 20% gangbaar. 80/20 is een goede en mooie regel om duurzamer om te gaan met voedsel en een duurzamere manier van leven toe te passen. Duurzaamheid is wat zij zowel privé als in het restaurant hoog in het vaandel hebben en met veel plezier zoveel mogelijk toepassen. Zij kopen daarom graag lokaal, dat geldt voor zowel onze groenten uit het Westland als voor het vlees, de vis en schaal-en schelpdieren.

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 17:00–22:00
Donderdag: 12:00–22:00
Vrijdag: 12:00–22:00
Zaterdag: 12:00–22:00
Zondag: Gesloten

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Restaurant Triptyque. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen