Een voormalige Duitse telefoonbunker uit 1943 is getransformeerd tot een prachtig verblijf voor twee volwassenen en twee kinderen. Geniet van een unieke overnachting middenin de natuur.

Ga kopje onder in de natuur

Je verblijft in het natuurgebied en rijksmonument het Vinetaduin van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Dit bijzondere duin herbergt maar liefst 70 bunkers uit vier lagen krijgsgeschiedenis. De telefoonbunker ligt in het noordelijk deel, vlakbij de Hoekse villawijk en toegang tot het strand. Je slaapt hier letterlijk onder het leefgebied van o.a. de vos, marter, rugstreeppad, zandhagedis en zeldzame nauwe korfslak.

Vier vrijheid, natuur en creativiteit

Voor de transformatie van de telefoonbunker is met vooruitstrevende ontwerpers en bouwers samengewerkt. Zij hebben zo ecologisch en circulair mogelijk de bunker een nieuwe vreedzame functie gegeven. Hierdoor maak je tijdens je verblijf kennis met hedendaagse ontwerpers en duurzame bouwtechnieken.

Voorzieningen

  • Slaapkamer voor twee volwassenen (190cm hoog)
  • Bedstee voor één volwassene of twee kinderen (190 x 134cm)
  • Willen de kinderen niet samen in de bedstee? Er is een extra slaapbank
  • Volledig uitgeruste keuken
  • Badkamer met douche en toilet
  • Wifi
  • Linnen- en badgoed van onze partner Yumeko
  • Zeep, shampoo, koffie en thee

Je bijdrage

Cocondo is een project van Stichting Stelling 33. Wij zetten ons sinds 2013 in voor het behoud en de ontwikkeling van militair erfgoed en landschap. Met als doel een van de meest tastbare herinneringen uit de militaire geschiedenis in een hedendaags perspectief te plaatsen. Je bijdrage komt ten goede aan Stichting Stelling 33 en een deel schenken we aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Zodoende draag je met je verblijf automatisch bij aan de instandhouding van zowel erfgoed als natuur.

Openingstijden

Het verblijf is iedere dag te boeken. Voor boekingen kun je terecht op de website van Cocondo.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Cocondo. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen