Anita Vermeul-Ton

foto: Ria Enthoven

Als geboren tuindersdochter zijn de bloemen mij met een paplepel ingegoten, net zoals de Westlandse mentaliteit! Ik hou er van!

Over Anita

Ik ben Anita Vermeul-Ton, 31 jaar en geboren en getogen in het mooie Westland. Mijn vader heeft zijn hele leven een bloemkwekerij gehad. In het begin samen met zijn vader in de fresia’s en daarna is hij zelfstandig chrysanten gaan kweken. Al sinds mijn geboorte ben ik omringd door bloemen.

Nu 31 jaar later ben ik nog steeds werkzaam in de bloemen, en is het een echte passie geworden. Ondanks dat ik vroeger heel wat gemopperd heb, toen ik weer de kas in moest om te helpen, ben ik uiteindelijk toch in het bloemenvak terecht gekomen. Ze zeggen wel eens: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dit is voor mij dus wel van toepassing.

Ik heb een vakopleiding ‘Bloem en interieur’ gevolgd waarin ik in 4 jaar tijd ben opgeleid tot gediplomeerd bloemen arrangeur. Momenteel werk ik voor een Westlands bloemen en planten export bedrijf waar ik boeket designer ben voor een grote multinationale supermarkt keten, waardoor ik ook geregeld in het buitenland te vinden ben.

Maar ook in mijn vrije tijd houd ik me met bloemen bezig, zo heb ik een keer mee gewerkt aan het Varend Corso. Hét bloemen evenement in Westland waar jaarlijks duizenden mensen op af komen. Wat was dat gaaf om te doen!

Nu ik moeder ben probeer ik ook mijn twee zoons de liefde van het bloemenvak mee te geven… Ik denk dat dit aardig aan het lukken is, haha!

Stel je vraag