Gustaaf van Gaalen

foto: gemeentearchief gemeente Westland

De prachtige historie van Westland maakt mij een trotse Westlander. Ik vertel je graag over mijn passie en de – soms verborgen – historische plekken.

Over Gustaaf

Hoi, ik ben Gustaaf van Gaalen, geboren en getogen (en trotse) Westlander. Ik heb mijn werk bij het Westlands Museum en ben als vrijwilliger betrokken bij diverse historische verenigingen en activiteiten. Zodoende leer je veel over de prachtige historie van deze streek.

Westland is een streek met een bijzonder verhaal.

Voor bezoekers van buiten het Westland is er veel interessants te ontdekken en te leren. Dat kan door in het Westland op ontdekkingstocht te gaan langs de – soms verborgen – historische plekken. Toegegeven: ze zijn er niet zo veelvuldig als in de historische centra van de omliggende steden, maar een fietstochtje door deze streek zal toch de nodige pareltjes opleveren. Wat dacht je van het Wilhelminaplein in Naaldwijk, met zijn 900 jaar oude kerk en het achterliggende Heilige Geest Hofje, de voormalige buitenplaats ’t Hof in Wateringen of de Oranjesluis langs de Maasdijk? En ga eens langs ’t Woudt, het kleinste dorpje van Nederland dat er nog net zo uitziet als honderden jaren terug. Bekijk in Honselersdijk de Nederhof, een bijgebouw van het voormalige paleis Honselaarsdijk, dat door de Oranjes is bewoond. Of bezoek de Sonnehoeck, de oudste (druiven)kwekerij van Nederland.

Tal van bezienswaardigheden dus die de moeite waard zijn voor een bezoek. Heb je vragen of tips: laat het me weten. Ik wens je een fijn bezoek toe aan onze mooie streek.

Profielfoto: Thierry Schut

Stel je vraag