Jos van der Wilk

foto: Bezoek Westland

Jos van der Wilk geniet al heel zijn leven van het dorp Poeldijk. Wil je weten wat hier allemaal te doen is? Hij beantwoordt graag jouw vraag!

Over Jos

Ik heb mijn hele leven in Poeldijk gewoond, dat wil zeggen vanaf 1985 tot nu en ik ben niet van plan ooit weg te gaan. Samen mijn vrouw en dochter geniet ik al ruim 30 jaar van dit bijzondere dorp. Ik vind het leuk om overal in Poeldijk te komen, zowel te voet, op de fiets, met de brommer, motor, auto en vrachtauto maar ook per boot, te paard en zelfs op schaatsen weet ik de mooiste plekken te vinden.

Over Poeldijk

Poeldijk is bij sommigen wel bekend een “eiland”. Die benaming komt eigenlijk Poeldijk doordat je er niet in komt zonder over een brug te komen. Dit is omdat de aanvoer van de streekproducten in vroeger tijden per boot gebeurde. Poeldijk was in die tijd voor veel tuinders de plaats waar de handelswaar zijn afzet vond.

Tegenwoordig is Poeldijk nog steeds een bekende plaats in de groente en fruithandel, en ook de recreatieve bezoeker heeft het dorp iets te bieden. De sloten en vaarten uit vroeger tijden zijn nog allemaal bevaarbaar, bekend zijn de Gantel, de Nieuwe weg en de Wennetjessloot die Poeldijk omringen. Verder hebben we in Poeldijk een kartbaan, waar van alles te doen is, en ook de Bartholomeuskerk “Kathedraal van het Westland” is niet te missen.

Aarzel niet contact met mij op te nemen wanneer je vragen hebt over Poeldijk. Ik weet zeker dat er voor een ieder iets te vinden valt om een bezoek aan Poeldijk de moeite waard te maken!

Stel je vraag