Manon van der Ende

foto: Elements Beach

De passie van Manon uit de Lier is duidelijk: FOOD! In 2016 kwam haar droom uit en opende ze haar eigen lunchroom en catering bedrijf. Sindsdien is ze een ware Food Expert!

Over Manon

Ik ben Manon, een geboren Lierenaar met een passie voor eten en drinken. Als ik zelf ergens onbekend ben of op bezoek ben, kijk ik altijd als eerste naar leuke FOOD hotspots en wat er op dat gebied te beleven is. Het liefste combineer ik ook afspraken buiten de deur met het opdoen van inspiratie. Hierbij kan je denken aan leuke restaurants, cafés, maar ook aan een wijnboerderij in het buitenland. Dat klinkt helemaal niet gek, maar in het Westland is het nog wel ongebruikelijk om bv. een kas te bezoeken als toerist. Maar het kan wel!

Hoe vind je leuke food hotspots

Zelf zoek voor de leuke plekjes via instagram of blogs, maar soms is dat een hele speurtocht. Hierdoor kom je wel op enorm gave plekken terecht, vaak ook buiten een centrum stuk of een gedeelte waar je anders nooit zou komen. Maar kom je er niet uit? Vraag mij om leuke tips!

In Westland hebben we op food gebied heel veel te bieden. FOOD is hier namelijk tweeledig. Je hebt aan de ene kant verse producten in de kassen en aan de andere kant goede horeca waar verse producten rechtstreeks op je bord liggen. En dat maakt onze regio heel erg uniek! Want, waar vind je dat nou nog meer? Er zijn al een aantal kassen voor toeristische bezoekers ingericht, zodat zij kunnen kijken wát we precies telen en hoe. Verder zijn er ook steeds meer horeca bezig om diversiteit en unieke concepten te bieden.

Alleen vaak is dit nog onduidelijk en onbekend. En onbekend maakt onbemind, dat is natuurlijk helemaal niet nodig! Hoe gaaf is het om hierin bruggen te mogen slaan. We hebben een prachtige streek én zeker op het gebied van FOOD staan we aan de basis en ontwikkeling van heel veel moois. Daar mogen we trots op zijn!

Stel je vraag