Marjoke van Arnhem-van Baalen

foto: Angela Enthoven

Fietsen door het Westland is uniek dankzij de leuke tuinderspaadjes, het fietspad op de duinen en de verse producten in de stalletjes langs de weg. Marjoke vertelt je daar graag meer over!

Over Marjoke

Mijn naam is Marjoke en voor zover het mogelijk is ga ik altijd overal op de (elektrische)fiets naar toe. Als geboren en getogen Westlander weet ik vaak de mooie plekjes en paadjes te vinden om de drukke wegen te vermijden.

Zelf ben ik geboren op een doodlopend tuinderslaantje. Veel van deze laantjes waren vroeger omsloten door waterwegen de zogenaamde sloten. Tegenwoordig zijn de meeste tuinderslaantjes aardig ontsloten, en dat maakt het fietsen tussen de kassen natuurlijk heel leuk.

Het Westland heeft -over het algemeen- veel goede fietspaden. Omdat het een druk bevolkt gebied is vinden veel mensen rust bij het strand of in de natuur. Het fietspad door het duingebied van ‘s-Gravenzande, Ter Heijde en Monster is bij mij favoriet. Je kunt heerlijk bovenop het duin of net eronder fietsen. Regelmatig gaan we naar Kijkduin om daar even lekker aan de boulevard te zitten. Of we fietsen naar Hoek van Holland om een ‘visje’ te kopen aan de Nieuwe Waterweg. Terug gaan we dan door het Staelduinsebos en onderlangs de Maasdijk staan diverse leuke stalletjes van tuinders. Je koopt er heerlijke tomaten, aardappelen of bloemen. Er is altijd wel iets te vinden. Het belangrijkste is dat je altijd een paar losse euro’s in je zak hebt.

Voor mensen die niet bekend zijn in het Westland zijn er diverse leuke fietsroutes uitgezet. Echter heeft Westland natuurlijk ook een knooppunten-fietsnet. En kun je een uitdaging aangaan door de elf kernentocht -langs alle kernen van Westland- te fietsen. Onderweg kom je genoeg leuke tentjes tegen om even uit te rusten.

Kortom er is genoeg te zien en te beleven op de fiets!

Stel je vraag