5 leuke events in het Westland die je niet mag missen

foto: Lindsay Bryant

5 leuke events in het Westland die je niet mag missen

Pak je agenda erbij, want deze aankomende evenementen in het Westland zijn een bezoek waard! Tussen kust en kassen zijn er ontzettend veel leuke activiteiten te doen en te beleven de komende maanden. De gezellige Westlandse dorpen hebben voor iedereen wat wils en dit zie je terug in de mooie evenementen op de agenda.

In deze blog delen we 5 gezellige evenementen die je absoluut niet mag missen in de lente en zomer. Van een nieuw Westlands festival (lees snel verder!) tot het welbekende Varend Corso en van Bunkerdag tot de Ronde van Frankrijk dwars door het Westland! Zien we jou ook binnenkort in het Westland?

1. Bunkerdag | zaterdag 25 mei

Op zaterdag 25 mei 2024 is het weer Bunkerdag. Langs de hele Nederlandse kust zijn honderden bunkers geopend voor het publiek. In het Westland kun je een kijkje nemen bij stelling 34 en 46. Tussen de stellingen vaart ieder half uur een pendeldienst over delen van de oude tankgracht. Vanaf het historische water kijk je mooi uit over het Westland.

Meer informatie

2. Tour de 's-Gravenzande - 7 juni

Beleef op de langste dag van het jaar een avond vol muzikale acts, goochelen en improvisatietheater tijdens Tour de ‘s-Gravenzande. Op vrijdag 7 juni geniet je de gehele avond van de magie van cultuur op 10 unieke locaties in het centrum van ’s-Gravenzande. Wandel langs bijzondere bedrijfs- en maatschappelijke locaties ervaar een onvergetelijke culturele avond.

Meer informatie

3. Craftbeer Festival Westland, Naaldwijk | vrijdag & zaterdag 7 en 8 juni

Bierliefhebbers opgelet! Op vrijdag 7 juni en zaterdag 8 juni vindt het eerste Craftbeer Festival Westland plaats op het Wilhelminaplein in Naaldwijk! Ontdek een uitgebreide selectie van ambachtelijke bieren, proef unieke smaken en leer meer over het brouwproces. Met een entree van slechts €25,- inclusief een speciaal bierglas en twee muntjes is dit een evenement dat je als bierliefhebber niet mag missen!

Koop je kaartje

4. Varend Corso, Westland | vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni

Op 21, 22 en 23 juni 2024 trekt het Varend Corso opnieuw – voor de 25e keer – vanuit het Westland over het water. Met een speciale jubilieumvaarroute belooft deze editie extra bijzonder en smaakvol te worden. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een spectaculair meerdaags evenement van formaat dat honderdduizenden bezoekers naar de waterkanten trekt. Jij bent er toch ook bij?

Meer informatie

5. Tour de France Femmes | maandag 12 augustus

Op maandag 12 augustus rijdt Tour de France Femmes dwars door het Westland! Tussen 14:30 uur en 15:00 uur fietsen topwielrensters op hoge snelheid door ons glastuinbouwgebied. Dit unieke wielrenevenement mag je natuurlijk niet missen. Trek een geel shirt aan en kom langs de route deze vrouwelijke topsporters aanmoedigen. Laten we er samen een mooi geel feest van maken!

Meer informatie

Op zoek naar meer leuks? Bekijk de agenda!

Van gezellige festivals tot inspirerende workshops en van lokale markten tot strandactiviteiten: in het Westland is genoeg te beleven deze zomer.

Bekijk de agenda voor meer leuke activiteiten

Wat staat er op de agenda?

Van workshops tot tentoonstellingen en van evenementen tot wandeltochten. Het Westland biedt uiteenlopende uitjes aan voor het hele gezin.