6 redenen om juist in de winter naar het strand te gaan

foto: Danny Taheij

Maak een winterse wandeling

Kom jij alleen naar het strand als de thermometer 25 graden of warmer aangeeft? Dan mis je wat! Juist in de winter is het heerlijk om naar het strand te gaan. Maak een winterse wandeling langs de Westlandse kust. Lees hier de zes redenen van strandliefhebber Suzanne!

1. De rust op het strand

Zeker als je normaal gesproken alleen op het strand komt als het KNMI strandweer aangeeft, dan zal het je verbazen hoe rustig het strand is in de winter (en op alle andere dagen dat het geen 25+ graden is). Hou je van de rust van het strand, dan is de winter helemaal jouw periode om naar het strand te gaan.

2. Honden overal toegestaan op het strand

In het zomerseizoen zijn honden niet overal welkom op het strand, in de winterperiode is dit echter makkelijker. Overal mogen de honden lopen, waardoor je een lekker lange strandwandeling kan maken, van bijvoorbeeld de Zandmotor tot aan ‘s-Gravenzande.

3. Wind en golven om te surfen

Waar het in de zomer nogal eens ontbreekt aan wind en golven kunnen de (kite)surfers in de winter wel vrijwel dagelijks het water op. Uitgerust met een warme wetsuit is de Noordzee gelukkig niet echt koud. Ook voor kinderen is het leuk om te vliegeren in de winter omdat er dan meer wind staat.

4. Chocomelk met slagroom smaakt beter

Even lekker opwarmen met chocolademelk of een lekker bakkie? Dat kan in de winter ook met uitzicht op zee. In het Westland kan je in de winter terecht voor een warm drankje en een goede maaltijd bij The Coast (in Monster). The Coast beach house op het Monsterse strand is het hele jaar rond geopend.

5. Prachtige zonsopgang en zonsondergang

Voor de prachtige zonsopgang en zonsondergang hoef je niet vroeg je uit bed of laat op te blijven. Bij mooie heldere luchten is het licht tijdens jouw winterse wandeling prachtig om foto’s te maken. Een uur voordat de zon opkomt of juist ondergaat vindt het “golden hour” plaats. Het uur waarbij alles mooi goud en warm kleurt.

6. Voldoende gratis parkeerplaats

Geen rondjes rijden totdat je weer bijna thuis bent en andere parkeer frustraties. In de winter parkeer je overal gratis je auto. Ook op de parkeerplaatsen vlakbij het strand.

Wie is Suzanne?

Suzanne van der Hoeven maakt van strandafval grappige “monsters”. Ze struint de Westlandse kust af en van het aangespoelde plastic afval maakt ze kunstzinnige monsters, genaamd de Zand Rovers. Deze creëren op een laagdrempelige manier bewustwording van het plastic afval probleem dat onze natuur vervuilt. Lees hier meer over via: www.studiosterk.com.