Schilderes Ger Alleblas-Behrtel aanwezig in Museum De Timmerwerf

Aan de expositie van Lierse Amateur Kunstenaars nemen veel kunstenaars deel en geregeld staat een van hen op de zaterdagmiddagen in de werkplaats. Dan kunnen zij meer van hun kunstwerken tonen en vertellen over hoe die tot stand komen. De toegang is vrij, dus geen drempel om regelmatig binnen te lopen.

Ger Alleblas-Behrtel

Ger Alleblas-Behrtel neemt al jaren deel aan de jaarlijkse LAK-expositie (Lierse Amateur Kunstenaars). Tekenen doet zij al vanaf jonge leeftijd. Later ging zij schilderen bij de Vrije Academie in Delft, wat ze nog steeds met plezier doet. Het tekenen en schilderen naar een levend model is steeds opnieuw een uitdaging voor haar. Het hoeft niet fotografisch gelijkend te zijn, als het resultaat maar fijn is om naar te kijken.

De laatste twee jaar heeft Ger zich ook toegelegd op andere onderwerpen, zoals stillevens en interieurs. Ze werkt voornamelijk met acryl, watervaste inkt en aquarelverf. Van haar hand hangt ook een schilderij van een oud korset, waarbij haar man Joop Alleblas een fraai gedicht heeft gemaakt.

Op zaterdag 30 juli werkt zij van 13.00 tot 16.00 uur in de werkplaats, waar ze meer van haar werk toont en er de bezoekers van alles over kan vertellen. De toegang is gratis.

Naar de website