Tips voor een mooie nazomer

foto: Manon

Herfsttips voor het Westland

De herfst is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan in het Westland. Geniet aan de kust of ontdek de eerste tekenen van de herfst in het Staelduinse Bos.

Nieuwe druivenoogst

Afhankelijk van het feit of de kassen gestookt worden zijn er tussen juli en half november, druiven te koop in het Westland. September is echter traditioneel de maand waarin de overheerlijke Westlandse tafelduiven worden geoogst.

Proef de Westlandse druif

Fietsen in de herfst

Ook in de herfst is het zalig om op de fiets het Westland en de regio te ontdekken. Met een beetje geluk is het weer nog zacht en valt het licht prachtig over het landschap. Trek er eens op uit met je fiets of e-bike.

Fietsen in de regio

Het Staelduinse Bos

In het Staelduinse Bos laat de herfst zich altijd zien. Bladeren die verkleuren, paddenstoelen die her en der opduiken in het bos. Kortom: tijd voor een heerlijke herfstwandeling.

Het Staelduinse Bos

Zacht fruit plukken bij Plukkerij Framblij

Stap op de fiets en ga met de kleinkinderen zacht fruit plukken bij Plukkerij Framblij. Frambozen, zwarte bessen, aalbessen en meer is nu allemaal heerlijk zacht en rijp. Reserveer tot en met oktober jouw plukochtend.

Plukkerij Framblij

Herfstvakantie tips

Herfstvakantie saai? Nee, niet in het Westland. Je kan elke dag iets anders doen. Zwemmen, spelen, film kijken of naar het museum? Maak de dag compleet met pizza of pannenkoeken!

Lees meer

Fietsen langs streekproducten

De herfst is het seizoen van de oogst. Hét seizoen om op de fiets te stappen en te gaan fietsen langs ‘stalletjes langs de weg’ en kleine streekproducenten en te ontdekken wat dit seizoen voor heerlijks biedt.

Fietsen langs streekproducten

Uitwaaien op het strand

Zelfs als het wat frisser is of wanneer het stormt is het strand een heerlijke plek om te zijn. Kom ook heerlijk uitwaaien langs de Westlandse kust.

Herfstwandeling aan het strand

Bezoek een museum

Is het wat te nat weer voor een wandeling of fietstocht? Naar een museum gaan is altijd een goed idee! Duik in de Westlandse geschiedenis of bewonder prachtige kunst.

Musea en cultuur