Danny Taheij

foto: Danny Taheij

Danny Taheij natuurfotograaf westland

Danny is een fantastische natuurfotograaf en bijna elke dag aan de Westlandse kust te bekennen. Hij vertelt je graag over zijn passie!

Over Danny

Ik ben Danny Taheij, 49 jaar en een natuurfotograaf. Mijn passie voor de natuur is begonnen in mijn jeugd. Ik heb het altijd al heerlijk gevonden om in de natuur te zijn, want er is namelijk altijd van alles te beleven!

Mijn ouders zijn ook natuurliefhebbers en namen ons vroeger al mee naar het strand. De hond mocht ook vaak mee! Ik vond het als kind heerlijk om met het zand te spelen, maar schelpen zoeken vond ik het leukst. Van zeesterren, schelpen tot grote slakkenhuizen!

Mijn grootste passie heb ik voor de kust. De kust van Westland loopt van Kijkduin tot en met Hoek van Holland, hierin heb je mooie duinen, natuurgebied Solleveld, de Dixhoorndriehoek, de Zandmotor, natuurgebied de Banken, het strand en nog veel meer.

De Banken is mijn favoriete plek, hier zijn veel vogels te vinden!

Bij de Banken zijn er vogels die er jaarrond leven, maar ook trekkende vogels die komen eten en weer gaan. Ik vind dat mooi om vast te leggen in foto’s.

Als ambassadeur van De Zee Kust Westland ben ik veelvuldig te vinden aan onze mooie kust, van zonsopkomsten tot zonsondergangen, vogels en andere flora en fauna, maar ook met stormen!

Bekijk mijn foto’s wekelijks op Instagram.

Profielfoto: Thierry Schut

Danny Taheij over zijn favoriete gebied

In deze video van Nationaal Park Hollandse Duinen laat natuurfotograaf Danny Taheij zijn favoriete gebied zien: De Banken, gelegen aan de Westlandse duinenkust in ‘s-Gravenzande.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Dit natuurgebied is perfect voor echte duin- en strandliefhebbers! Wat niet veel mensen weten is dat de duinen in het Westland in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland liggen, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen.

Ontdek NPHD

Nothing found.

Stel je vraag