Westland toegankelijk voor mindervaliden

foto: Gehandicapten Platform Westland

Gastvrij en toegankelijk Westland

Als mindervalide ga je ook graag met vakantie of een dagje weg. Omdat het Westland voor mindervaliden een gastvrije bestemming is, laten we op deze overzichtelijke pagina zien wat de mogelijkheden zijn voor een heerlijke vakantie of dagje weg wanneer je een beperking hebt.

Vakantievieren met een beperking

Stichting Avavieren maakt vakantie vieren met een handicap of een dagje uit met een beperking voor iedereen mogelijk. Kinderen en volwassenen met een beperking hebben de ruimte en voorzieningen om te genieten van een fijne dag uit of een heerlijke strandvakantie aan de kust van ‘s-Gravenzande.
Op Strandpark Vlugtenburg staan 9 schitterende zorgbungalows met alle hulpmiddelen die mensen met een beperking nodig hebben, zodat zij kunnen genieten van het strand, de zee en de mooie omgeving in het Westland. Zo wordt vakantievieren met een beperking voor iedereen mogelijk.

Bekijk de vakantiemogelijkheden

Dagje uit met een beperking

Een dagje uit met het gezin, vrienden of groepen is heel eenvoudig met de hulpmiddelen van Stichting Avavieren. Zij doen er alles aan om iedereen met een beperking te laten genieten van de mooie omgeving en het strand van ’s-Gravenzande door onze hulpmiddelen aan te bieden. De hulpmiddelen zijn al vanaf een dagdeel te huren.

Bekijk de mogelijkheden voor een dagje weg

Dagje strand met een beperking

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn in het zomerseizoen extra voorzieningen beschikbaar voor mindervaliden. Zo is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Ook is er een invalidentoilet en zijn er 2 strandrolstoelen en een ‘strandrups’ waarmee mindervaliden een rit kunnen maken over het strand.

Dagje strand met een beperking

Toegankelijke horeca & attracties

Tal van gastvrije horecazaken en attracties in het Westland hebben voorzieningen getroffen zodat mensen met een beperking naar binnen kunnen. We hebben alle locaties die toegankelijk zijn op een rijtje gezet.

Toegankelijke horeca & attracties