Geniet van een vakantie aan zee in Zuid-Holland

foto: William

Vakantie aan de Zuid-Hollandse kust

Ben jij ook dol op een vakantie aan zee? Je kan in Nederland ook genieten van ‘zon, zee en strand’. Toch is er aan de Nederlandse kust nog één parel die veel mensen niet kennen: het Westland! Hier vind je álle ingrediënten voor een fijne strandvakantie aan zee in Zuid-Holland.

Het Westland? Is dat niet de Glazen Stad met de vele kassen? Dat klopt. Deze tuindersregio staat er vol mee. Maar naast veel tuinbouw, innovatie en de bloemenveiling heeft deze regio pittoreske dorpskernen, maar liefst 8 ruime en schone stranden, bijzondere historie en gastvrije horeca. Dit maakt van het Westland een verrassende vakantiebestemming in eigen land voor jong en oud.

Jouw vakantie in het Westland

Ontdek hoe fijn een vakantie aan de Westlandse kust kan zijn. Hier is de rust, de ruimte en gastvrijheid.

Overnachten aan de kust

Overnachten aan de kust

Het Westland is de onontdekte parel aan de Zuid-Hollandse kust. Hier vind je gezelligheid op het familiestrand of de rust in de natuur. Je kan op loopafstand van de zee overnachten of zelfs op het strand slapen in een heuse pipowagen! Ontdek als eerste van jou familie en vrienden hoe leuk het is om aan de Westlandse kust te overnachten.

Zomerse uitjes

Of je hier nu een dagje of langer verblijft, je ontkomt niet aan deze leuke Westlandse uitjes! Leuk voor het hele gezin.

zonnig houten terras van strandtent op palen the coast in het westland

Strandtenten in het Westland

Zin om lekker op of dichtbij het strand te komen genieten van een hapje en een drankje? Ontdek dan deze verschillende strandtenten aan het Westlandse strand!

Lees meer

Famile van zeven personen fietst op een warme zomerse dag langs een wit gespoten kas in het Westland

Familiepret

Niets zo fijn als eropuit voor een leuke dag vol familiepret. Het Westland heeft tal van leuke doe-activiteiten voor het hele gezin.

Lees meer

families die op het strand van het Westland aan het zwemmen zijn in zee nadat de zon is ondergegaan aan de kust

Tips voor de zomer

De zomer is een seizoen waar bijna iedereen wel naar uitkijkt. Wij helpen je met enkele handige tips voor een superleuke zomer.

Lees meer

Kies uit maar liefst 8 verschillende stranden!

Ja je leest het goed. De Westlandse kust is zo lang dat er 8 strandopgangen zijn. En ieder strand is dankzij de duinen, de strandtenten of de strandactiviteiten weer anders.

Ontdek deze 8 stranden

Gezellig uit eten in het Westland

Gezellig uit eten

Er is een leuk en verrassend rijk aanbod aan cafés en restaurants in de verschillende dorpskernen van het Westland. En vergeet natuurlijk niet de standtenten aan de Westlandse kust waar je van hip tot en met oergezellig een hapje kunt eten.

De natuur in

Op verschillende plekken in het Westland kun je recreëren in het groen. Er zijn heerlijke plekken voor een wandeling. Je kan een bootje huren met het gezin. Of fiets langs de kust voor een mooi uitzicht op zee.

wandelen kust strand vriendinnen strand Vlugtenburg zon plezier westland strandopgang

Wandelen

Wandelen in het Westland is afwisselender dan je denkt: wandel langs de prachtige kust, door de duinen, tussen de kassen of in het bos.

Lees meer

Rode rondvaartboot van Rondvaartbedrijf De Gantel met groep mensen aan boord die langs glazen kassen varen in het Westland

Varen

Het Westland heeft ruim 90 kilometer aan recreatief vaargebied. Huur een sloep of vaar mee met een rondvaart.

Lees meer

lichtblauwe fiets op het fietspad door de duinen bij Slag Arendsduin in het Westland

Fietsen

Westland is een heerlijk gebied om fietsend te verkennen. Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders.

Lees meer

Cultuur snuiven

Musea en cultuur

Tussen de kassen van het Westland is veel kunst en cultuur te vinden: musea die de geschiedenis van ons gebied laten zien, typische Westlands culturele evenementen en ateliers en galeries. Leuk voor het hele gezin!

Streekproducten

Westlandse streekproducten worden gewaardeerd omdat ze uit eigen streek komen, de maker een bekende is, ze super vers zijn en vaak ook nog eens extra lekker.

Lees meer

11 dorpskernen

Shoppen

De verschillende dorpskernen in het Westland hebben ieder hun eigen sfeer. Kom hier voor mooie pittoreske straatjes, fijne winkels en gezellige horeca.

Bereikbaarheid Westland

Handige informatie over de bereikbaarheid van het Westland met de auto en het openbaar vervoer.

Lees meer

Alle locaties op de kaart

Op de onderstaande kaart vind je alle locaties terug van  toeristische-recreatieve ondernemers die op de website van Bezoek Westland te vinden zijn.