luxe elektrische sloepen van Floriette Experience en 1 motorsloep in het water met witte scheepsromp en blauwe kussens op een zonnige dag in Schipluiden voor een vaartocht naar het Westland

Floriëtte Experience

Vanuit Schipluiden biedt Floriëtte Experience mogelijkheden voor een mooie landschapsbelevingen van het Westland, Midden-Delfland en de regio. Je kunt bij ze terecht voor het huren van luxe sloepen (met en zonder schipper), het huren van sup’s en van e-bikes.

Verhuur luxe sloepen

Floriëtte Experience verhuurt 2 fluisterstille sloeps en 1 motorsloep (voorzien van alle luxe) voor de mooiste beleving op het water in Midden-Delfland. Je kunt natuurlijk ook een rondje naar Delft en Westland varen. Op de elektrische sloeps ben je je eigen kapitein en bepaal je jouw eigen route. Op de motorsloep vaar je mee met een ervaren schipper. Te huur voor een halve of een hele dag, echt een leuk dagje uit!

Bekijk ook de vaararrangementen (Vroege Vogels ontbijt, Scheepsborrel Box en meer) en reserveer wat je leuk vindt.

Verhuur Sup’s

Ben je op zoek naar een sportieve activiteit op het water dan kan je natuurlijk ook de sup’s proberen. Deze stabiele sup’s van 3,85 meter lang zijn uitermate geschikt om in het Westland letterlijk vaart te maken.

Verhuur e-bikes

De elektrische fietsen van Floriëtte Experience zijn super comfortabel en te huur voor een dag. Met een mandje voor de kleine hond of een fietsstoeltje voor de kleine kinderen. De fiets heeft een krachtige motor die je met gemak een hele dag laat fietsen in het gebied. Een rondje Westland, een ommetje naar Delft, heerlijk met gemak.

Geen haast, geniet van de tijd.
 Echt slow living!

Floriëtte Experience Center maakt deel uit van de Floriëtte Flower Group (www.floriette.nl)

Openingstijden

Floriëtte Experience is op alle dagen van de week geopend, maar wel op afspraak. Neem contact met ze op voor het huren van een sloep, een sup of een e-bike.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Floriëtte Experience. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  Golfbaan Delfland

  Kom een dagje golfen op één van de mooiste golfbanen van de regio. Bij Golfbaan Delfland betaal je geen lidmaatschap of contributie, dus wees welkom.

  Golfbaan Delfland

  Golfbaan Delfland ligt tussen het Westland en Delft en is de grootste Pay & Play golfbaan van Zuid-Holland! Je kunt hier namelijk voordelig spelen hoe vaak en wanneer je maar wilt. En het leuke is, je kunt oefenlessen nemen en 9 of 18 holes spelen zonder lidmaatschap, contributie, aandeel of entreegeld.

  De baan

  De golfbaan heeft een gevarieerde 27-holes Championship Course (Par 72/73) en een uitdagende Challenge Course (9-holes Par 3). Door het jaar heen organiseren ze regelmatig open (fun) wedstrijden en andere gezellige events. Voor jong en oud; beginners en gevorderden én altijd voor spelers van andere banen toegankelijk!

  Oefenfaciliteiten en Golf Academy

  Wil je het gewoon een keertje proberen? Golfbaan Delfland beschikt over uitstekende gratis oefenfaciliteiten. De verlichte en deels overdekte en verwarmde driving range biedt plaats aan 56 golfers. Voor het korte werk kun je, gratis, terecht op meerdere putting en chipping greens en een pitching area. De gekwalificeerde golfleraren van de Golf Academy verzorgen beginnerscursussen, privé- en groepslessen maar ook mentale en fysieke trainingsprogramma’s.

  Brasserie en golfshop

  Bij Brasserie Delfland (met zonnig en beschut terras) kun je sfeer- en smaakvol eten en drinken voor een betaalbare prijs. Ook niet-golfers zijn van harte welkom. Daarnaast is er een Golfshop met vele topmerken en een uitgebreid assortiment clubs, tassen, kleding en schoeisel én een advies op maat; o.a. door een persoonlijke fitting sessie.

  Meer informatie

  Golfbaan Delfland ligt op de grens van Delft en Schipluiden en is gemakkelijk over de A4 vanuit zowel Den Haag als Rotterdam in 10 à 15 minuten te bereiken.

  Golfbaan Delfland is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een invalidentoilet.

  Openingstijden

  De golfcourses zijn open van zonsopgang tot na zonsondergang.
  De brasserie is open van 7.30 tot 22.00 uur.
  Bekijk hier de exacte openingstijden.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Golfbaan Delfland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   tuinder op een met bloemen en planten versierde boot tijdens het Varend Corso in het Westland

   Stichting Varend Corso Westland

   Een keer per jaar is er één groot varend bloemencorso in het Westland en omstreken. Dat is tijdens het weekend van het Varend Corso!

   Varend Corso

   Het Varend Corso is een corso met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Een jaarlijks, al meer dan twintig jaar, terugkerende driedaags evenement op het water door onder andere Westland, Den Haag, Midden-Delfland, Delft en Maassluis. Drie dagen lang een lust voor het oog van de meer dan een half miljoen bezoekers die op het corso afkomen. De ruim 40 boten, waaronder zeilende Westlanders en veilingschuiten zijn schitterend opgemaakt in het thema van dat jaar. Het Varend Corso is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen.

   Openingstijden

   Kijk voor het vaarschema op de website van het Varend Corso Westland.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Stichting Varend Corso Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    gele rondvaartboot van Rondvaart Westland in het westland

    Rondvaart Westland

    De schippers Van den Bos van Rondvaart Westland kunnen je veel vertellen over de glastuinbouw en alles wat daar mee te maken heeft.

    Jan en Johan, vader en zoon, hebben een passie voor het Westland en een passie voor boten. Daarom besloten ze de toerist al varend kennis te laten maken met de historie, de groene polders en de ultramoderne glastuinbouw van het Westland.

    Routes

    Jan en Johan hebben vele uitgestippelde routes voor je klaar, zodat er voldoende keus is. De routes kunnen 2 uur duren, maar je kunt ook kiezen voor 4,5 uur varen. Tussenstops zijn ook mogelijk. Bovendien zijn de routes met een activiteit te combineren. Denk aan varen en radijsjes proeven, poldervaren en druiven eten of een rondvaart door ‘de tuin van Europa’ waarbij ontdekt wordt wat de streek te bieden heeft. Neem gerust eens contact op.

    Boten

    Rondvaart Westland beschikt over een aantal boten van verschillende omvang en capaciteit (12 tot 50 personen). Voor elk gezelschap een boot! In 1986 kocht vader Jan de ‘Westlander’, waarmee hij samen met zijn zoon Johan de rondvaarten voortzet. Daarna kochten ze de ‘Kagenaar’, een boot die vroeger gebruikt werd voor het vervoer van mest, riet en hooi voor de boeren in Midden- Delfland. De Neptunus is een met plexiglas overdekte boot. Deze rondvaartboot is jaarrond geschikt voor onze langere vaartochten naar de omliggende steden, zoals Den Haag en Delft.

    Openingstijden

    Bekijk de vaaragenda via de website van Rondvaart Westland. In overleg zijn ook andere opstapplaatsen mogelijk.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Rondvaart Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     rondvaartboot van Rondvaartbedrijf de gantel vaart langs glazen kassen in het westland

     Rondvaartbedrijf de Gantel

     Dit familiebedrijf laat je graag zien hoe mooi Westland vanaf het water is. Daarbij vertellen zij een stukje historie, want wist je dat in het gebied de Gantel vroeger alle aan- en afvoer van producten en grondstoffen over het water per boot ging?

     De Gantel

     De Gantel – vernoemd naar een riviertje in Poeldijk – heeft vier platbodems speciaal voor dit gebied gebouwd. Ze zijn geschikt voor de ondiepe vaarten, maar ook voor de laagste bruggetjes, het dak van ieder schip kan gewoon zakken.

     Ontdek het Westland vanaf het water!

     Boten

     Rondvaartbedrijf de Gantel heeft vier boten, in de volksmond ook wel ‘schuiten’ genoemd. Deze schuiten zijn geschikt voor de ondiepe vaarten en lage bruggetjes in Westland en kunnen 25 tot 60 personen vervoeren. Bovendien zijn de boten rolstoelgeschikt, voorzien van toiletten en een overkapping. Bij mooi weer kan alles open.

     Arrangementen

     Dit rondvaartbedrijf biedt verschillende groepsarrangementen aan, variërend van alleen een rondvaart tot een compleet dagprogramma waarbij u bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een tuinder. De nummer één onder de arrangementen is ‘rondje varen, frietje eten’. Maar voor elke doelgroep kan er een arrangement op maat worden gemaakt.

     Activiteiten

     Er staan ook een aantal individuele rondvaarten op het programma. Wat dacht u van een rondvaart met een workshop fotograferen of bloemschikken?

     Bijzonderheden:
     Een aantal boten van Rondvaartbedrijf de Gantel is rolstoelgeschikt (Nieuwe Gantel en Gantel 2).

     Openingstijden

     Op afspraak. Zondag gesloten.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Rondvaartbedrijf de Gantel. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen