Courgettesoepfietsroute

foto: Bezoek Westland

Een mooie fietstocht waarbij je alle ingredienten voor je eigen Westlandse courgettesoep bij verschillende stalletjes langs de weg ophaalt. Bereid daarna de soep en smullen maar!

Fietsen voor je courgettesoep langs de stalletjes in Westland

Het Westland is rijk aan kwekerijen die hun groente en fruit in stalletjes langs de weg aanbieden. Ook vind je er kleine winkeliers die veelal streekproducten en zelfgemaakte lekkernijen aanbieden. In deze blog vertel ik je over mijn uitgestippelde fietsroute om zelf een Westlandse courgettesoep bij elkaar te fietsen. Buiten de supermarkten natuurlijk, want dat is in het Westland meer dan mogelijk en nog ontzettend leuk ook!

De courgettesoeproute door het Westland

De courgettesoeproute door het Westland is een route van 33 km lang door tuinderslaantjes, recreatie- en duingebied en dorpskernen, maar ook langs een aantal Westlandse bezienswaardigheden. Tijdens deze mooie fietstocht kun je onderweg verse ingrediënten verzamelen voor een lekker avondmaal.

Courgettesoeproute

Westlandse courgettesoep recept

Het recept van de courgettesoep voor 3-4 personen kun je hieronder downloaden. Het zijn Westlandse porties, dus een flinke kom per persoon. Een simpel en heerlijk soepje als je niet zoveel tijd hebt of niet lang in de keuken wilt staan.

(Recept: Linda Bosman, soepexpert van de Facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Westland)

Courgettesoeprecept
zwarte kartonnen bakken met verschillende soorten tomaten bij Tomatoworld in het Westland

Van tomatensoep tot snoeptomaten: 5 stalletjes in Westland

Tomaten zijn hét streekproduct van het Westland. Ontdek 5 stalletjes met Westlandse soep- en snoeptomaten in alle formaten, kleuren en maten.

Read More

trossen met rijpe rode tomaten hangend aan een tomatenplant in een kas in het Westland

Soepfietsen in het Westland

Soepfietsen? Fiets verse ingrediënten bij elkaar met de leukste soepfietsroutes voor een tomatensoep, courgettesoep of pompoensoep!

Read More

Verse aubergines voor de auberginesoep uit het Westland

Auberginesoepfietsen door Westland en Midden-Delfland

Stap op je fiets en maak een rondje door het Westland en Midden-Delfland om heerlijke ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een auberginesoep.

Read More