Pompoensoepfietsroute

foto: Bezoek Westland

Het is weer pompoentijd als de bladeren van de bomen vallen en dezelfde kleur aannemen als die heerlijke grote vruchten waar je de lekkerste gerechten van kunt maken: pompoenen! Ze zijn in alle soorten, kleuren en maten weer langs de weg te vinden. De ultieme reden om je fiets, mét stevige fietstas of grote mand, te pakken en een rondje langs de pompoenstalletjes langs de weg te maken. Om er daarna heerlijk een soep of ander herfstig gerecht van te maken. In deze blogpost neem ik je mee op zoek naar de heerlijkste pompoen in Westland en Midden-Delfland. Klik hieronder voor alle verkoopadressen en de leuke fietsroute!

Pompoensoeproute

Waar vind je pompoenen in het Westland en Midden-Delfland?

In het Westland bevinden zich verspreid best veel stalletjes, schuren of kleine winkeltjes waar eetbare pompoenen verkocht worden. Hieronder een lijstje van 5 mogelijkheden:

Oudecampsweg 30 in De Lier

Tussen het centrum van De Lier, Maasdijk en Maasland ligt de Oudecampsweg. Een lange tuinderslaan waar meer dan alleen pompoenen te verkrijgen zijn. Pak de fiets en bezoek nummer 30 om je pompoen te scoren. Fiets daarna richting de Burgerweg en ontdek ook nog de tuindersschuur op nummer 35 voor overige ingrediënten voor de soep. De schuur staat vol met groenten en aardappelen. Het winkeltje van Santé Holland op nummer 29 en het tomatenstalletje op nummer 25 is ook leuk om te bezoeken. Zo kun je nog meer lekkers meenemen voor andere gerechten.

Dwarshaak 30 in Hoek van Holland

Achter het Staelduinse Bos, op de rand van ’s-Gravenzande, vind je deze doodlopende tuinderslaan. Op nummer 30 vind je de tuindersschuur van Mijnie van der Knaap. Mijnie is gek op pompoenen zoals je in haar voortuin wel kunt zien aan de sierpompoenen. In haar schuur verkoopt ze eetbare pompoenen. In de winter is ze elke ochtend, behalve woensdag en zondag, geopend van 9:00-12:00.

Boeregoed Farmshops

De Boeregoed Buurtkas is een zorgkwekerij waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen met allerlei werkzaamheden in en om de kwekerij. De producten worden verkocht in verschillende Boeregoed Farmshops. Hier vind je in Westland ook eetbare pompoenen:

  • Boeregoed Kas & Shop: Opstalweg 21a in Naaldwijk

Flower Art, Madeweg 1bis in Monster

Flower Art is een klein tuincentrum waar buiten het hek tijdens openingstijden een groot rek met verschillende soorten groente en fruit, meestal met een plekje erop, voor weinig geld worden aangeboden. Ook pompoenen vind je er in de herfst en winter. Binnen afrekenen en pinnen is mogelijk.

Fietspad bij Ter Heijde

Onderaan het fietspad door de duinen bij Ter Heijde staat een kast waar in de zomerperiode kersen en druiven worden verkocht. In de herfst verschijnen de eetbare pompoenen er. Via een paadje vanaf het fietspad naar beneden of via de afrit vanaf de Heijdseweg / Heijdsepad (Monster) kun je er komen met de fiets.

Pompoensoeprecept

En heb je dan zo’n heerlijke grote pompoen bij elkaar gefietst en weet je nog niet wat je ermee kunt doen? Kijk dan eens naar dit heerlijke pompoensoeprecept van Marieke van Stadstuinderij BuitenLeeft.

Let goed op als je pompoenen ziet, want soms zijn ze alleen voor de sier. Als ze voor de eet zijn, staat het er meestal goed bij vermeld.

Pompoensoeprecept
trossen met rijpe rode tomaten hangend aan een tomatenplant in een kas in het Westland

Soepfietsen in het Westland

Soepfietsen? Fiets verse ingrediënten bij elkaar met de leukste soepfietsroutes voor een tomatensoep, courgettesoep of pompoensoep!

Read More

bord verse tomatensoep gemakt na afloop van een soepfietsroute met Fietsen voor m'n eten in het Westland

Tomatensoepfietsen: gezellig èn leerzaam!

Stap op je fiets en maak een rondje door het Westland om heerlijke ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een tomatensoep.

Read More

Verse aubergines voor de auberginesoep uit het Westland

Auberginesoepfietsen door Westland en Midden-Delfland

Stap op je fiets en maak een rondje door het Westland en Midden-Delfland om heerlijke ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een auberginesoep.

Read More