Erwtensoepfietsroute

foto: Bezoek Westland

Rijp op het gras, een laagstaand zonnetje… koud, winderig, soms guur. Het snertweer is gekomen! Groeit er dan nog steeds lekker eten in de Westlandse kassen? Het antwoord daarop is: jazeker! Zelfs in de winter fietsen we (Fietsen voor m’n Eten) gewoon door.

Langs boeren- en tuindersschuren waar wintergroenten als knolselderij, winterpeen, rode kool, krootjes, boerenkool en spruitjes te vinden zijn. Doe wat spliterwten, prei, winterpeen en vlees bij die knolselderij en je hebt een heerlijke (hart)verwarmende soep: snert! Fiets jouw erwtensoep bij elkaar.

Beste periode voor deze route is november t/m maart.

Snertfietsenroute

Waar fiets je allemaal langs?

Tijdens de ‘Snertfietsroute’, een mooi ommetje langs De Lier en Maasdijk, breng je een bezoek aan Boer Pait en zijn nepboerin Coriza, die de wintergroenten gewoon nog van het land halen. Bij Het Blauwe Hek kan je terecht voor een bakkie en roggebrood. Bij Slagerij Zwaard kan je terecht voor ambachtelijke gerookte rookworst. Al fietsend fiets je de ingrediënten bij elkaar, ben je zelf gezond in beweging en kan je dezelfde dag nog genieten van jouw warme kom erwtensoep, uit het Westland! Scroll naar beneden voor hét recept.

Erwtensoeprecept

En heb je dan alles bij elkaar gefietst en weet je niet hoe je de lekkerste erwtensoep moet maken? Kijk dan eens naar dit heerlijke snertrecept van Sylvia Simons van Syl’s Puur Genieten. Zij heeft een heel leuk winkeltje, Santé Holland (Oudecampsweg 29 in De Lier). Sylvia verkoopt daar onder andere zelfgemaakte jams en chutneys van fruit uit eigen tuin, maar ook de erwtensoep van het door haar verstrekte recept. Haar winkeltje is geopend op vrijdagmiddag en zaterdag overdag.

Erwtensoeprecept
Heel veel pompoenen uit het westland voor je pompoensoep

‘Pompoensoepfietsen’ in het Westland!

Als de bladeren van de bomen vallen is het tijd om lekker pompoensoep te maken. Ontdek hier een aantal verkooppunten, route en soeprecept!

Read More

trossen met rijpe rode tomaten hangend aan een tomatenplant in een kas in het Westland

Soepfietsen in het Westland

Soepfietsen? Fiets verse ingrediënten bij elkaar met de leukste soepfietsroutes voor een tomatensoep, courgettesoep of pompoensoep!

Read More

Verse aubergines voor de auberginesoep uit het Westland

Auberginesoepfietsen door Westland en Midden-Delfland

Stap op je fiets en maak een rondje door het Westland en Midden-Delfland om heerlijke ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een auberginesoep.

Read More