foto: Nationaal Park Hollandse Duinen

Wat is er te doen in augustus en september?

Hoe was je zomervakantie tot nu toe? Nog zin in wat leuks? De temperatuur van deze zomervakantie was voldoende om er lekker op uit te gaan, maar helaas regende het ook net iets te vaak. Gelukkig is er in het Westland echt genoeg te doen met minder mooi weer. Dus … wat kunnen we de aankomende weken allemaal doen in het Westland? Zie hieronder onze tips!

Agenda tips

In onze agenda kan je zien wat er allemaal te doen is aankomende weken. Wat dacht je van een rondje fietsen met een Terrassen Paspoort langs de Westlandse terrassen? Of een podcast wandeling met je wandelmaatje? Ook is de Open Monumentendag er weer in september en kun je nog altijd een vaartocht reserveren!

Kunst in het Westland

Tussen de kassen van het Westland is veel kunst en cultuur te vinden: musea die de geschiedenis van ons gebied laten zien, typische Westlands culturele evenementen en ateliers en galeries. In september zijn er een aantal exposities die een bezoek waard zijn, zie onze agenda voor alle exposities.

Geniet van een rondvaart

Ga samen met je familie, vrienden of collega’s mee met een rondvaart. Je geniet van de prachtige doorkijkjes tussen de kassen, je leert van alles over het Westland en op het water zijn is altijd fijn!

Boek een rondvaart

De Westlandse kust 5x anders beleven

Blokarten met je vrienden? Een lange wandeling maken? Lunchen op het terras achter glas? Het hoeft geen 25 graden te zijn om lekker naar het strand te gaan. Hieronder vijf opties om te doen op het strand.

Oudere man en vrouw op de fiets op het fietspad door de duinen bij strandopgang Molenslag in het Westland

Fietsen langs de Westlandse kust

Fietsen langs de Westlandse kust is altijd een goed idee. Het uitzicht op strand en duinen is prachtig, er is altijd wat leuks te zien en het strand geeft een instant vakantiegevoel. Pomp de banden op en ontdek hoe mooie de Westlandse kust is.

Read More

wandelen Westlandse kust

Wandelen langs de Westlandse kust

Wandelen en uitwaaien langs de Westlandse kust: daar is iedereen wel eens aan toe. Geniet van het uitzicht en het geluid van de golven.

Read More

grondstofjutters kinderen juttas strand schoon opruimen plastic afval

De Westlandse kust is schoon

Het Westlandse strand krijgt een 8,8 van de Schoonste Strandverkiezingen. Help jij mee om het schoon te houden? Ruim je eigen afval op na een strandbezoek, maar pak ook eens een jut-tas en ga jutten. Zo draag jij bij aan het schoonhouden van het strand waar jij graag komt. Hoe? Lees hier verder.

Read More

zonnig houten terras van strandtent op palen the coast in het westland

Strandtenten in het Westland

Zin om lekker op of dichtbij het strand te komen genieten van een hapje en een drankje? Ontdek dan deze verschillende strandtenten aan het Westlandse strand!

Read More

Groep mensen staat op het strand in het Westland met grote powerkites tijdens een cursus powerkiten van Wato Events

Groepsuitjes aan de Westlandse kust

Te gekke groepsuitjes en teambuilding uitjes aan de  Westlandse kust: o.a. blokarten, wingboarden, powerkiten, raften, lacrosse, bubble soccer.

Read More

Eropuit met de kids

Het is nog maar heel even zomervakantie en om dat gevoel nog wat langer vast te houden kan je natuurlijk in de weekenden erna ook nog leuke dingen doen. Ga naar een museum, bioscoop of ga samen zwemmen! Hieronder enkele tips om te doen met de kids!

uit eten gezin tafel vol met eten dineren in het westland

Kindvriendelijke restaurants

Gezellig met de kinderen uit eten? Dat kan altijd hier in het Westland. Zowel tijdens een dagje weg als tijdens een korte vakantie is het heerlijk om niet te hoeven koken en je te laten verwennen. Dit zijn leuke adresjes om te eten met het gezin.

Read More

kinderen op de midgetgolfbaan van Paviljoen De Zweth in het Westland

Leuke familie-uitjes

Voor een dagje weg met het gezin is het fijn als de kinderen het naar hun zin hebben. Gelukkig heeft het Westland iets voor ieders smaak en alle leeftijden. Laat je verrassen tijdens je dagje weg of vakantie en trek er lekker op uit met het hele gezin.

Read More

groepje jongens en meisjes zijn bezig met een timmerworkshop met houten druivenkistjes bij het Westlands Museum in het Westland

Kidsproof musea & uitjes

De geschiedenis van het Westland en oude-ambachten zijn mooie manieren om te leren hoe het er vroeger aan toe ging in het Westland. Naast de reguliere exposities organiseren de musea regelmatig leuke activiteiten voor kinderen

Read More

Streekproducten kopen

Er is steeds meer aandacht voor voeding die van dichtbij komt. Streekproducten worden gewaardeerd omdat ze uit de eigen streek komen, de maker een bekende is, ze supervers zijn en vaak ook nog eens extra lekker. Bovendien zijn ze vaak minder belastend voor de natuur, omdat ze niet van ver vervoerd hoeven te worden. Bekijk de onderstaande tips om te zien waar jij streekproducten in het Westland haalt.

zwarte kartonnen bakken met verschillende soorten tomaten bij Tomatoworld in het Westland

Van tomatensoep tot snoeptomaten: 5 stalletjes in Westland

Tomaten zijn hét streekproduct van het Westland. Ontdek 5 stalletjes met Westlandse soep- en snoeptomaten in alle formaten, kleuren en maten.

Read More

Houten stalletje langs de weg in het Westland met een zwart krijtbord waarop courgettes te koop staan met in de achtergrond glazen kassen in het Westland

Fietsen langs streekproducten

Verse producten van Westlandse tuinders gezellig langs de weg in kleine stalletjes. Laat je kleingeld achter in een kistje en kies de mooiste groenten, snijbloemen of potplanten en breng een beetje Westlandse gezondheid en liefde in huis.

Read More