Wollebrand Lakehouse

Wollebrand Lakehouse

Wollebrand Lakehouse biedt haar gasten een beleving van internationale allure aan het water! Geniet in toegankelijke luxe in de sfeer van de Zwitserse Alpen van onze heerlijke gerechten en wijnen.

Wollebrand Lakehouse

Bij de Wollebrand vind je veel lekkers op de menukaart, zoals Pintxos voor bij de borrel of om te delen als voorgerecht, een heerlijke steak tartaar, gezonde salades, verse vis en vleesgerechten en als afsluiting een verscheidenheid aan fris zoete desserts.

De leveranciers hebben ze met zorg geselecteerd en komen dagelijks de meest ambachtelijke producten leveren. Deze worden door het keukenteam in de gerechten verwerkt.

In de keuken staat een, voor de Wollebrand op maat gemaakte, grill. De koks gebruiken geen houtskool maar eco-friendly cocos briquette om de perfecte smaakbeleving te creëren. Door de in hoogte verstelbare roosters, kan het vlees na verhitting rusten. Hierdoor gaan er minder vleessappen verloren en blijft het vlees malser en smakelijker.

Een bijzondere culinaire ervaring is de Hotstone. Je kunt hierop jouw eigen gerecht bereiden. De Hotstone blijft een lange tijd warm, zodat je uitgebreid kunt genieten.

Wollebrand Lakehouse is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over twee invalidentoiletten.

Wollebrand Cablepark

Wollebrand Lakehouse heeft ook een Cablepark waar je kunt wakeboarden en waterskiën. Beide zijn razendpopulair!

Openingstijden

De Wollebrand is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Actuele openingstijden vind je hier.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Wollebrand Lakehouse. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  jonge vrouw op een wakeboard op het water voortgesleept door de kabelbaan van Wollebrand Cablepark in het Westland

  Wollebrand Cablepark

  Wollebrand Cablepark

  Wollebrand biedt wakeboarden en waterskiën aan. Beide zijn razendpopulair! Huur waterski’s, een zwemvest en go! Ervaar skiën op het water.

  Groepsuitje

  Wil je een dagvullend programma? Kom gezellig langs met je medewerkers, vrienden, of familie. Naast waterskiën en wakeboarden verzorgt de Wollebrand op aanvraag een geheel outdoor programma. Kijk op de website voor meer informatie over de activiteiten.

  Waterskiën is pure fun voor iedereen!

  Wollebrand Lakehouse

  Wollebrand Lakehouse biedt haar gasten een beleving van internationale allure aan het water! Geniet in toegankelijke luxe in de sfeer van de Zwitserse Alpen van onze heerlijke gerechten en wijnen.

  Openingstijden

  Het Cablepark is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In de zomer ook geopend op woensdag. Bekijk de actuele openingstijden op dit schema.

  Maandag en dinsdag gesloten.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Wollebrand Cablepark. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   voorzijde van het gebouw en de oprit van het westlands museum in het westland

   Westlands Museum

   Een bezoek aan het Westlands museum staat garant voor een gezellig en interessant dagje Westlandse geschiedenis. Alles uit het gebied wordt er verzameld en tentoongesteld. Bovendien is de historische tuin een aanrader!

   Het Westlands Museum

   De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan van Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Weet jij wat een A-kas, kniekas of fruitmuur is? Ontdek het allemaal.

   De historische tuin

   Bij het Westlands Museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Elk jaar teelt het museum ook zogenaamde ‘vergeten groenten’, zoals bijvoorbeeld postelein, knolraap en schorseneren. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop.

   Speelzolder

   Op de speelzolder van het museum kunnen kinderen aan de slag met echte Westlandse games. Denk aan groentenganzenbord, het groentenbos en de Multitouch-tafel waarmee je kennis kan maken met de historie van de tuinbouw aan de hand van diverse spelletjes. Helemaal top!

   Bibliotheek

   In het centrum is een uitgebreide streek- en tuinbouwhistorische bibliotheek aanwezig. In deze bibliotheek zijn ongeveer 9.000 Westlands gerelateerde publicaties opgenomen.

   Het museum is nu (bijna) volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

   Openingstijden

   Het Westlands Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

   Openingstijden in juli en augustus:
   Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur
   Zaterdag en zondag: 13:00 tot 17:00 uur

   Het Westlands Museum is gesloten op maandagen en officiële feestdagen.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Westlands Museum. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    tomatenkas van Tomatoworld in het westland

    Tomatoworld

    Tomatoworld is sinds 2008 hét belevingscentrum dat de dynamische en innovatieve wereld van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maakt aan de hand van de tomaat.

    Tomatoworld

    Bezoekers worden bewust gemaakt hoe de gezonde en smaakvolle producten op een duurzame wijze worden geteeld. Je kunt zien en ervaren wat er allemaal gedaan wordt om mooie, smaakvolle producten te telen en hoe technische innovaties hierbij helpen. De echte beleving vind je in ons Fieldlab voor data gedreven telen waar meer dan 52 verschillende tomatenrassen worden geteeld met sensoren en camera’s volgens het Growing Plant Empowerment concept.

    Je kunt het aangename klimaat in de kas voelen en… natuurlijk de tomaten proeven.

    Plan een bezoek

    Je zult versteld staan hoe de gezonde en smaakvolle producten op een duurzame wijze worden geteeld. Leer de Nederlandse glastuinbouwsector kennen tijdens een rondleiding in het Xperience Center!

    Huur de locatie

    Wist je dat de locatie van uw event of vergadering bepalend is voor het resultaat dat u wilt bereiken? Tomatoworld is zo’n locatie: inspirerend en uniek!

    Tomatoworld is deels geschikt voor rolstoelen. De kas helaas binnenkort niet meer i.v.m. een hygienesluis die niet te betreden is met een rolstoel. Ze beschikken wel over een invalidetoilet.

    Openingstijden

    Voor direct persoonlijk contact kun je dagelijks bellen tussen 08:30 uur en 17:00 uur.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Tomatoworld. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen