wit plastc bakje met een frietje met ketchup en uitjes tijdens een rondvaart door het Westland

Rondvaartbedrijf De Gantel

In onze escaperooms staat een calamiteit centraal. Van het ontsnappen van gevaarlijke stoffen tot explosies. Op deze manier kan je gezinsuitjes, bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teambuilding of communicatietraining direct in de praktijk brengen! We hebben twee escaperooms: De Ramp en De Kwekerij.

AC Escape

AC Opleidingen is een opleidingscentrum met veiligheidsopleidingen voor bedrijven en particulieren. Sinds oktober 2020 hebben ze twee escaperooms ontwikkeld die passen binnen dit concept. Deze escaperooms gaan ze gebruiken in de opleidingen, maar gaan zijn ook te boeken als uitje.

De Ramp

In Naaldwijk heeft er een explosie plaatsgevonden. Veel panden in de omgeving zijn beschadigd en er zijn veel slachtoffers te betreuren. De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Het laboratorium in Naaldwijk is ook beschadigd en de situatie aldaar is kritisch. In het laboratorium ligt een vaccin voor een ziekte en dit vaccin moet veilig gesteld worden. Het is dus van groot belang dat binnen afzienbare tijd de situatie in het lab onder controle komt en het vaccin aan de koerier wordt meegegeven.

Er wordt een beroep gedaan op jou als burger om naar het lab te gaan en het vaccin binnen een uur aan de koerier mee te geven!

De Kwekerij

Het begint allemaal met een buurjongen die tijdens een potje voetbal zijn bal per ongeluk over de schutting bij meneer Zwinkels schopt. De jongen roept en klopt op de deur van meneer Zwinkels, maar hij krijgt geen reactie. De jongen denkt dat er iets ergs is gebeurd met meneer Zwinkels en vraagt jullie om hulp. Aan jullie de taak om te kijken hoe het met meneer Zwinkels gaat en om de bal terug te halen…

Je gaat naar binnen en komt in de tuin van meneer Zwinkels terecht. Al snel kom je erachter dat meneer Zwinkels niet is wie hij lijkt… kom jij weer zo snel mogelijk naar buiten?

Escaperoom reserveren

Beide escaperooms zijn het leukst van 4 – 6 personen vanaf 12 jaar. Na overleg zijn kleinere groepen of jongere deelnemers ook denkbaar.
Reserveren via 0174-643215. Eventueel ook op zondag open.

Binnenkort kan je deze spannende Escaperoom boeken. Meer informatie volgt!

Openingstijden

Rondvaartbedrijf De Gantel verzorgt op verschillende data rondvaarten. Bekijk de website voor de mogelijkheden.
Op zondag vaart De Gantel niet.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Rondvaartbedrijf De Gantel. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  Wollebrand Lakehouse

  Wollebrand Lakehouse

  Wollebrand Lakehouse biedt haar gasten een beleving van internationale allure aan het water! Geniet in toegankelijke luxe in de sfeer van de Zwitserse Alpen van onze heerlijke gerechten en wijnen.

  Wollebrand Lakehouse

  Bij de Wollebrand vind je veel lekkers op de menukaart, zoals Pintxos voor bij de borrel of om te delen als voorgerecht, een heerlijke steak tartaar, gezonde salades, verse vis en vleesgerechten en als afsluiting een verscheidenheid aan fris zoete desserts.

  De leveranciers hebben ze met zorg geselecteerd en komen dagelijks de meest ambachtelijke producten leveren. Deze worden door het keukenteam in de gerechten verwerkt.

  In de keuken staat een, voor de Wollebrand op maat gemaakte, grill. De koks gebruiken geen houtskool maar eco-friendly cocos briquette om de perfecte smaakbeleving te creëren. Door de in hoogte verstelbare roosters, kan het vlees na verhitting rusten. Hierdoor gaan er minder vleessappen verloren en blijft het vlees malser en smakelijker.

  Een bijzondere culinaire ervaring is de Hotstone. Je kunt hierop jouw eigen gerecht bereiden. De Hotstone blijft een lange tijd warm, zodat je uitgebreid kunt genieten.

  Wollebrand Lakehouse is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over twee invalidentoiletten.

  Wollebrand Cablepark

  Wollebrand Lakehouse heeft ook een Cablepark waar je kunt wakeboarden en waterskiën. Beide zijn razendpopulair!

  Openingstijden

  De Wollebrand is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Actuele openingstijden vind je hier.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Wollebrand Lakehouse. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   jonge vrouw op een wakeboard op het water voortgesleept door de kabelbaan van Wollebrand Cablepark in het Westland

   Wollebrand Cablepark

   Wollebrand Cablepark

   Wollebrand biedt wakeboarden en waterskiën aan. Beide zijn razendpopulair! Huur waterski’s, een zwemvest en go! Ervaar skiën op het water.

   Groepsuitje

   Wil je een dagvullend programma? Kom gezellig langs met je medewerkers, vrienden, of familie. Naast waterskiën en wakeboarden verzorgt de Wollebrand op aanvraag een geheel outdoor programma. Kijk op de website voor meer informatie over de activiteiten.

   Waterskiën is pure fun voor iedereen!

   Wollebrand Lakehouse

   Wollebrand Lakehouse biedt haar gasten een beleving van internationale allure aan het water! Geniet in toegankelijke luxe in de sfeer van de Zwitserse Alpen van onze heerlijke gerechten en wijnen.

   Openingstijden

   Het Cablepark is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In de zomer ook geopend op woensdag. Bekijk de actuele openingstijden op dit schema.

   Maandag en dinsdag gesloten.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Wollebrand Cablepark. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    gele rondvaartboot van Rondvaart Westland in het westland

    Rondvaart Westland

    De schippers Van den Bos van Rondvaart Westland kunnen je veel vertellen over de glastuinbouw en alles wat daar mee te maken heeft.

    Jan en Johan, vader en zoon, hebben een passie voor het Westland en een passie voor boten. Daarom besloten ze de toerist al varend kennis te laten maken met de historie, de groene polders en de ultramoderne glastuinbouw van het Westland.

    Routes

    Jan en Johan hebben vele uitgestippelde routes voor je klaar, zodat er voldoende keus is. De routes kunnen 2 uur duren, maar je kunt ook kiezen voor 4,5 uur varen. Tussenstops zijn ook mogelijk. Bovendien zijn de routes met een activiteit te combineren. Denk aan varen en radijsjes proeven, poldervaren en druiven eten of een rondvaart door ‘de tuin van Europa’ waarbij ontdekt wordt wat de streek te bieden heeft. Neem gerust eens contact op.

    Boten

    Rondvaart Westland beschikt over een aantal boten van verschillende omvang en capaciteit (12 tot 50 personen). Voor elk gezelschap een boot! In 1986 kocht vader Jan de ‘Westlander’, waarmee hij samen met zijn zoon Johan de rondvaarten voortzet. Daarna kochten ze de ‘Kagenaar’, een boot die vroeger gebruikt werd voor het vervoer van mest, riet en hooi voor de boeren in Midden- Delfland. De Neptunus is een met plexiglas overdekte boot. Deze rondvaartboot is jaarrond geschikt voor onze langere vaartochten naar de omliggende steden, zoals Den Haag en Delft.

    Openingstijden

    Bekijk de vaaragenda via de website van Rondvaart Westland. In overleg zijn ook andere opstapplaatsen mogelijk.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Rondvaart Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     voorzijde van het gebouw en de oprit van het westlands museum in het westland

     Westlands Museum

     Een bezoek aan het Westlands museum staat garant voor een gezellig en interessant dagje Westlandse geschiedenis. Alles uit het gebied wordt er verzameld en tentoongesteld. Bovendien is de historische tuin een aanrader!

     Het Westlands Museum

     De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan van Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Weet jij wat een A-kas, kniekas of fruitmuur is? Ontdek het allemaal.

     De historische tuin

     Bij het Westlands Museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Elk jaar teelt het museum ook zogenaamde ‘vergeten groenten’, zoals bijvoorbeeld postelein, knolraap en schorseneren. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop.

     Speelzolder

     Op de speelzolder van het museum kunnen kinderen aan de slag met echte Westlandse games. Denk aan groentenganzenbord, het groentenbos en de Multitouch-tafel waarmee je kennis kan maken met de historie van de tuinbouw aan de hand van diverse spelletjes. Helemaal top!

     Bibliotheek

     In het centrum is een uitgebreide streek- en tuinbouwhistorische bibliotheek aanwezig. In deze bibliotheek zijn ongeveer 9.000 Westlands gerelateerde publicaties opgenomen.

     Het museum is nu (bijna) volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

     Zomerprogramma Westlands Museum

     Het Westlands Museum is in de vakantiemaanden juli en augustus extra vroeg open. Toeristen en andere geïnteresseerden kunnen op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur het museum bezoeken. In de weekenden gelden de gebruikelijke openingstijden: van 13.00 – 17.00 uur.

     In de schoolvakantie wordt er elke vrijdagmiddag om 14.00 uur een rondleiding verzorgd voor individuele bezoekers, jong en oud. De rondleidingen duren een uur en je leert van alles over de Westlandse geschiedenis, waarbij ook de historische tuin en de veilingklok worden bezocht. De eerste zomerrondleiding vindt plaats op vrijdag 15 juli.

     Er zijn naast de entreeprijzen geen extra kosten voor deelname aan de rondleidingen op vrijdag. Entree voor kinderen en museumkaarthouders is bovendien gratis.

     Voor creatieve mensen worden in de historische tuin verschillende workshops tekenen georganiseerd, steeds op de zondagmiddag. Onder begeleiding van een professionele kunstenaar ga je aan de slag met portrettekenen, oost-indische inkt of botanisch tekenen. Meer info is te vinden op de website van het museum.

     Openingstijden

     Het Westlands Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

     Openingstijden in juli en augustus:
     Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur
     Zaterdag en zondag: 13:00 tot 17:00 uur

     Het Westlands Museum is gesloten op maandagen en officiële feestdagen.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Westlands Museum. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      rondvaartboot van Rondvaartbedrijf de gantel vaart langs glazen kassen in het westland

      Rondvaartbedrijf de Gantel

      Dit familiebedrijf laat je graag zien hoe mooi Westland vanaf het water is. Daarbij vertellen zij een stukje historie, want wist je dat in het gebied de Gantel vroeger alle aan- en afvoer van producten en grondstoffen over het water per boot ging?

      De Gantel

      De Gantel – vernoemd naar een riviertje in Poeldijk – heeft vier platbodems speciaal voor dit gebied gebouwd. Ze zijn geschikt voor de ondiepe vaarten, maar ook voor de laagste bruggetjes, het dak van ieder schip kan gewoon zakken.

      Ontdek het Westland vanaf het water!

      Boten

      Rondvaartbedrijf de Gantel heeft vier boten, in de volksmond ook wel ‘schuiten’ genoemd. Deze schuiten zijn geschikt voor de ondiepe vaarten en lage bruggetjes in Westland en kunnen 25 tot 60 personen vervoeren. Bovendien zijn de boten rolstoelgeschikt, voorzien van toiletten en een overkapping. Bij mooi weer kan alles open.

      Arrangementen

      Dit rondvaartbedrijf biedt verschillende groepsarrangementen aan, variërend van alleen een rondvaart tot een compleet dagprogramma waarbij u bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een tuinder. De nummer één onder de arrangementen is ‘rondje varen, frietje eten’. Maar voor elke doelgroep kan er een arrangement op maat worden gemaakt.

      Activiteiten

      Er staan ook een aantal individuele rondvaarten op het programma. Wat dacht u van een rondvaart met een workshop fotograferen of bloemschikken?

      Bijzonderheden:
      Een aantal boten van Rondvaartbedrijf de Gantel is rolstoelgeschikt (Nieuwe Gantel en Gantel 2).

      Openingstijden

      Op afspraak. Zondag gesloten.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Rondvaartbedrijf de Gantel. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       tomatenkas bij Tomatoworld met rode infozuilen en tomatenplanten in een kas in Honselersdijk in het Westland

       Tomatoworld

       Tomatoworld is sinds 2008 hét belevingscentrum dat de dynamische en innovatieve wereld van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maakt aan de hand van de tomaat.

       Tomatoworld

       Bezoekers worden bewust gemaakt hoe de gezonde en smaakvolle producten op een duurzame wijze worden geteeld. Je kunt zien en ervaren wat er allemaal gedaan wordt om mooie, smaakvolle producten te telen en hoe technische innovaties hierbij helpen. De echte beleving vind je in ons Fieldlab voor data gedreven telen waar meer dan 52 verschillende tomatenrassen worden geteeld met sensoren en camera’s volgens het Growing Plant Empowerment concept.

       Je kunt het aangename klimaat in de kas voelen en… natuurlijk de tomaten proeven.

       Plan een bezoek

       Je zult versteld staan hoe de gezonde en smaakvolle producten op een duurzame wijze worden geteeld. Leer de Nederlandse glastuinbouwsector kennen tijdens een rondleiding in het Xperience Center!

       Huur de locatie

       Wist je dat de locatie van uw event of vergadering bepalend is voor het resultaat dat u wilt bereiken? Tomatoworld is zo’n locatie: inspirerend en uniek!

       Tomatoworld is deels geschikt voor rolstoelen. De kas helaas binnenkort niet meer i.v.m. een hygienesluis die niet te betreden is met een rolstoel. Ze beschikken wel over een invalidetoilet.

       Openingstijden

       Voor direct persoonlijk contact kun je dagelijks bellen tussen 08:30 uur en 17:00 uur.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Tomatoworld. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen