wand met oude geisers in het Installatie museum in Naaldwijk in het Westland

Het Installatie museum

De Stichting Erfgoed de Loodgieter en oude Technieken heeft als doel het in ere houden van het vak/ambacht van de loodgieter. De stichting realiseert dat door het exploiteren van ‘Het Installatie museum’.

Wat laat het museum zien en waarom?

Het museum laat gereedschappen, materialen en heel veel toestellen zien die in de afgelopen 100 tot 150 jaar door de loodgieter zijn gebruikt, geïnstalleerd en onderhouden. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de oude verwerkingstechnieken die het ambacht van loodgieter rijk was.

De collectie is de afgelopen 35 jaar opgebouwd door Jaap Schut van het loodgieters geslacht Schut. Na de verkoop van het installatie bedrijf Schut-Loodgieter-Verwarming-Installatie, heeft Jaap Schut zich toegelegd op het behouden van de historie van het bedrijf en het tentoonstellen voor het algemeen nut van oude materialen, gereedschappen, toestellen, maar ook vele oude documenten, boeken, lesmateriaal over de toestellen en de bewerking van de oude technieken.

Wat zijn oude technieken?

 • Verweken van waterleidingen van loden pijpen, zowel loden pijpen als gereedschap zijn te zien.
  Verwerken van riolering van loden buizen en gietijzeren buizen, het gereedschap is er.
 • Verwerken van gietijzeren hand-waterpompen, repareren daarvan, pompleren en gereedschap is te zien en te voelen.
 • Verwerken van het loodgieters ambacht vroeger en ook nu nog volop: aanbrengen van zinken goten en hemelwaterafvoermateriaal, het aanbrengen van loodaansluitingen, dakbedekking op platte en schuine daken, aanleg van water, gas, cv installaties , heel veel is hierover door ons tentoongesteld.

Rondleidingen

Bezoekers worden door ons rondgeleid, waarbij wij uitgebreid vertellen over de gereedschappen en de toestellen.

Onze openingstijden zijn op afspraak, behalve op zondag. Wij zijn niet op vaste tijden aanwezig.

Het museum is gevestigd aan de Hovenierstraat 103 2671DB IN Naaldwijk.

We kijken uit naar uw bezoek!
Hartelijke groet,
Jaap Schut
Stichting erfgoed De Loodgieter en oude technieken

Openingstijden

Bezoek aan Het Installatie museum is op afspraak. Het museum is op zondag gesloten.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Het Installatie museum. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  hotel restaurant naaldwijk naeldwyk westland overnachten terras buiten

  Hotel Inn Naeldwyk

  Katja van Steensel en Jonathan Rietveld zijn trotse eigenaren van het hotel-restaurant in het hartje van Naaldwijk op het Wilhelminaplein, hét horecaplein van Naaldwijk.

  Overnachten in het centrum van Naaldwijk

  Het hotel heeft vier sfeervolle kamers, waarvan één ruime suite op de tweede etage met uitzicht op het Wilhelminaplein. De overige drie kamers bevinden zich op de eerste en tweede etage met uitzicht op de historische huisjes van Naaldwijk of waar je geniet van de ochtendzon op je balkon.

  Een sfeervol hotel op een historische locatie

  Het restaurant bevindt zich aan de voorzijde van het pand. Het is een intiem restaurant met uitzicht op het Wilhelminaplein. Achterin het pand kun je plaatsnemen in een binnentuin, een mooie, door glas overdekte, gezellige plek. Hier kun je een lekker drankje en hapje nuttigen of onder het genot van een kop koffie de krant lezen.

  Openingstijden

  Het hotel is de gehele week geopend. Het restaurant is op maandag en dinsdag gesloten en van woensdag t/m zondag geopend van 14:00 – 22:00 uur.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Hotel Inn Naeldwyk. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   BoereGoed Naaldwijk streekproducten westland farmshop

   BoereGoed

   Stichting BoereGoed heeft ten doel: het bevorderen van lokale, korte voedselketens als basis voor het bieden van werkervaringsplaatsen, gelegenheid tot ontmoeten en voor het stimuleren van duurzame samenwerking in deze ketens.

   BoereGoed, Goed voor Mensen!

   FarmShop

   BoereGoed koppelt lokale telers aan de lokale markt. Zo zijn er in de omgeving 4 locaties waar een BoereGoed FarmShop is. De FarmShops van BoereGoed worden een aantal keer per week voorzien van vers geteelde producten, welke voor een groot deel uit de BoereGoed kas afkomstig zijn. Telers die zijn aangesloten bij BoereGoed nemen het andere deel voor hun rekening. Zo zijn de producten van BoereGoed lokaal geteeld en/of biologisch.

   Onze FarmShops zijn door de hele regio te vinden. Er zijn er al een heleboel, dus is er altijd een FarmShop bij jou in de buurt. Je kunt hier gezonde en verantwoorde streekproducten voor een eerlijke prijs kopen.

   Doelstelling

   Bij BoereGoed werken mensen samen aan de teelt en verkoop van gezonde voeding en vooral om elkaar te helpen in werk en samenleving. BoereGoed biedt een plaats voor iedereen. Mensen helpen elkaar, leren van elkaar, mogen zich zelf zijn.

   De stichting ondersteunt deelnemers in lokale, korte ketens door het samen ontwikkelen en overdragen van kennis, kunde en ervaring en het ontwikkelen van innovatieve ketenmodellen met een gelijkwaardige, eerlijke waardeverdeling tussen partijen.

   Voorts wil de stichting de meerwaarde uitdragen van gezonde en duurzame voeding en van kansen voor zoveel mogelijk mensen op een zinvolle deelname in arbeid en samenleving, alsook participatie van burgers en consumenten bij de stichting stimuleren.

   Openingstijden

   De FarmShops van BoereGoed hebben hier hun eigen openingstijden. De openingstijden van de locatie Farmshop BoereGoed BuurtKas in Naaldwijk is als volgt: woensdag van 13:00-17:00 uur, donderdag en vrijdag van 10:00-17:00 uur en zaterdag 9:00-15:00 uur.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar BoereGoed. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    De Brink Naaldwijk

    De Brink Naaldwijk

    Aan de rand van Naaldwijk, naast een gezellige boerderij, straalt De Brink als een heerlijke horecalocatie met een ontspannen sfeer. Hier nodigt het terras uit voor momenten met vrienden, collega’s en familie.

    Eten en Drinken

    Met een menu vol lokale lekkernijen en een vriendelijke bediening straalt De Brink eenvoudige gastvrijheid uit. Of je nu komt voor een gezellige borrel of een ontspannen lunch, hier vind je de perfecte combinatie van boerderijsfeer en leuke activiteiten voor een onvergetelijke tijd in Naaldwijk.

    Outdoor activiteiten

    Wat De Brink extra bijzonder maakt is de mogelijkheid om naast lekker eten en drinken ook leuke activiteiten te ervaren. Avontuurlijke gasten kunnen zich wagen aan kruisboogschieten of bijlwerpen.

    Openingstijden

    De Brink Naaldwijk is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 – 18:00 uur. Op maandag en dinsdag gesloten.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar De Brink Naaldwijk. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     optreden van een vrouwelijke straatartiest met witte pruik en een kijkkast tijdens cultuurfestival Podium Westland in het Westland

     Podium Westland

     Het festival voor iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft.

     Podium Westland

      Het centrum van Naaldwijk wordt elk jaar op een zaterdag in september omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

     Kunst en cultuur voor jong en oud

     Podium Westland is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen.

     Podium Westland is een activiteit van Westland Cultuurweb.

     Openingstijden

     Kijk voor data en tijden op de Facebook pagina van Podium Westland.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Podium Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      KunstHalte6

      KunstHalte 6 is het veelzijdige podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland.

      KunstHalte 6

      We promoten en verkopen hedendaagse beeldende kunst door het organiseren van steeds wisselende exposities en evenementen. Het is onze missie een zo groot en breed mogelijk publiek in Westland en omgeving in contact te brengen met hedendaagse beeldende kunst en te laten genieten van kunstzinnige expressie.

      Onze moderne, eigentijdse galerie in het centrum van Naaldwijk biedt 75 m² multifunctionele expositieruimte (presentatiemiddelen zoals een PC, beamer, licht en geluid zijn aanwezig). Tevens beschikt KunstHalte 6 over een keuken en sanitaire voorzieningen. KunstHalte 6 is goed bereikbaar per auto (er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden in de buurt) en openbaar vervoer.

      KunstHalte 6 maakt deel uit van Stichting Beeldende Kunst Westland. Wij pionieren, maken onverwachte verbindingen en verrassende combinaties. Wij zijn een organisatie van vrijwilligers, afkomstig uit of met sterk gevoel voor de kunstsector: gastheren en gastvrouwen, de tentoonstellingscommissie en het bestuur.

      In de agenda van Bezoek Westland kan je zien welke exposities er nu zijn. Toegang is gratis.

      Openingstijden

      Zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur
      Zondag van 13:30 tot 16:30 uur

      Bezoek op afspraak is ook mogelijk.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar KunstHalte6. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       houten bord bij de entree van Buijtenplaets de Vlietwoning in het Westland

       Buijtenplaets De Vlietwoning

       De historische boerderij De Vlietwoning is de oudste boerderij van het Westland. Al in de 12e eeuw na Christus wordt gesproken over deze ontginningsboerderij. Daarna hebben veel families er gewoond. Sinds 2006 is het een Rijksmonument.

       Buijtenplaets de Vlietwoning

       De boerderij ligt op Buijtenplaets de Vlietwoning in een moderne omgeving. De boerderij en Buijtenplaets de Vlietwoning liggen tussen de Westlandse kassen en pal naast de ruggengraat van de regionale elektriciteitsvoorziening (het hoogspanningsnet TenneT Westerlee).

       Restauratie

       De restauratie van de Boerderij de Vlietwoning is al een jaren lopend project waarbij met zorg, inzet en vakbekwaamheid door betrokkenen aan het project is gewerkt.

       Een nieuwe toekomst

       Boerderij de Vlietwoning is eigendom van een stichting. Deze stichting zet zich in voor een nieuwe toekomst voor de boerderij én het bewaren van het erfgoed van de boerderij.

       In Boerderij de Vlietwoning is een invalidentoilet en mensen met een rolstoel kunnen in enkele delen van de boerderij naar binnen.

       Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning

       De vereniging zet zich in voor het behoud van Boerderij de Vlietwoning als Rijksmonument. De vereniging draagt zorg voor de exploitatie door onder meer het verhuur en het organiseren van culturele evenementen. Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning zorgt ervoor dat bekende en onbekende artiesten door middel van muziek, spel en animatie de Buijtenplaets tot een levendige plek maakt.

       Activiteiten

       Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning organiseert activiteiten in en rond de boerderij.
       Voorbeelden daarvan zijn:
       • Matinee op zondagmiddag
       • De Dorsvloer Curiosa
       • Culturele activiteiten
       • Beurzen en markten
       • Demonstraties

       Hapje en drankje

       Op Buijtenplaets de Vlietwoning staat De Brink garant voor een lekker hapje en drankje.

       Lid worden

       Je kunt lid worden van vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning. Informatie hierover vind je op de website.

       Openingstijden

       Donderdag van 13 tot 16 uur en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Of tijdens evenementen.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Buijtenplaets De Vlietwoning. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        wit plastc bakje met een frietje met ketchup en uitjes tijdens een rondvaart door het Westland

        Rondvaartbedrijf De Gantel

        In onze escaperooms staat een calamiteit centraal. Van het ontsnappen van gevaarlijke stoffen tot explosies. Op deze manier kan je gezinsuitjes, bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teambuilding of communicatietraining direct in de praktijk brengen! We hebben twee escaperooms: De Ramp en De Kwekerij.

        AC Escape

        AC Opleidingen is een opleidingscentrum met veiligheidsopleidingen voor bedrijven en particulieren. Sinds oktober 2020 hebben ze twee escaperooms ontwikkeld die passen binnen dit concept. Deze escaperooms gaan ze gebruiken in de opleidingen, maar gaan zijn ook te boeken als uitje.

        De Ramp

        In Naaldwijk heeft er een explosie plaatsgevonden. Veel panden in de omgeving zijn beschadigd en er zijn veel slachtoffers te betreuren. De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Het laboratorium in Naaldwijk is ook beschadigd en de situatie aldaar is kritisch. In het laboratorium ligt een vaccin voor een ziekte en dit vaccin moet veilig gesteld worden. Het is dus van groot belang dat binnen afzienbare tijd de situatie in het lab onder controle komt en het vaccin aan de koerier wordt meegegeven.

        Er wordt een beroep gedaan op jou als burger om naar het lab te gaan en het vaccin binnen een uur aan de koerier mee te geven!

        De Kwekerij

        Het begint allemaal met een buurjongen die tijdens een potje voetbal zijn bal per ongeluk over de schutting bij meneer Zwinkels schopt. De jongen roept en klopt op de deur van meneer Zwinkels, maar hij krijgt geen reactie. De jongen denkt dat er iets ergs is gebeurd met meneer Zwinkels en vraagt jullie om hulp. Aan jullie de taak om te kijken hoe het met meneer Zwinkels gaat en om de bal terug te halen…

        Je gaat naar binnen en komt in de tuin van meneer Zwinkels terecht. Al snel kom je erachter dat meneer Zwinkels niet is wie hij lijkt… kom jij weer zo snel mogelijk naar buiten?

        Escaperoom reserveren

        Beide escaperooms zijn het leukst van 4 – 6 personen vanaf 12 jaar. Na overleg zijn kleinere groepen of jongere deelnemers ook denkbaar.
        Reserveren via 0174-643215. Eventueel ook op zondag open.

        Binnenkort kan je deze spannende Escaperoom boeken. Meer informatie volgt!

        Openingstijden

        Rondvaartbedrijf De Gantel verzorgt op verschillende data rondvaarten. Bekijk de website voor de mogelijkheden.
        Op zondag vaart De Gantel niet.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Rondvaartbedrijf De Gantel. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         Geldkistje met cijferslot, weegschaal en grote rode tomaten in de escaproom van Ac Escape in het Westland

         AC Escape

         In de escaperooms staat een calamiteit centraal. Van het ontsnappen van gevaarlijke stoffen tot explosies. Op deze manier kan je gezinsuitjes, bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teambuilding of communicatietraining direct in de praktijk brengen! Er zijn twee escaperooms: De Ramp en De Kwekerij.

         AC Escape

         AC Opleidingen is een opleidingscentrum met veiligheidsopleidingen voor bedrijven en particulieren. Sinds oktober 2020 hebben ze twee escaperooms ontwikkeld die passen binnen dit concept. Deze escaperooms gaan ze gebruiken in de opleidingen, maar gaan zijn ook te boeken als uitje.

         De Ramp

         In Naaldwijk heeft er een explosie plaatsgevonden. Veel panden in de omgeving zijn beschadigd en er zijn veel slachtoffers te betreuren. De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Het laboratorium in Naaldwijk is ook beschadigd en de situatie aldaar is kritisch. In het laboratorium ligt een vaccin voor een ziekte en dit vaccin moet veilig gesteld worden. Het is dus van groot belang dat binnen afzienbare tijd de situatie in het lab onder controle komt en het vaccin aan de koerier wordt meegegeven.

         Er wordt een beroep gedaan op jou als burger om naar het lab te gaan en het vaccin binnen een uur aan de koerier mee te geven!

         De Kwekerij

         Het begint allemaal met een buurjongen die tijdens een potje voetbal zijn bal per ongeluk over de schutting bij meneer Zwinkels schopt. De jongen roept en klopt op de deur van meneer Zwinkels, maar hij krijgt geen reactie. De jongen denkt dat er iets ergs is gebeurd met meneer Zwinkels en vraagt jullie om hulp. Aan jullie de taak om te kijken hoe het met meneer Zwinkels gaat en om de bal terug te halen…

         Je gaat naar binnen en komt in de tuin van meneer Zwinkels terecht. Al snel kom je erachter dat meneer Zwinkels niet is wie hij lijkt… kom jij weer zo snel mogelijk naar buiten?

         Escaperoom reserveren

         Beide escaperooms zijn het leukst van 4 – 6 personen vanaf 12 jaar. Na overleg zijn kleinere groepen of jongere deelnemers ook denkbaar. Reserveren via 0174-643215. Eventueel ook op zondag open.

         Openingstijden

         Je kunt AC Escape alleen bezoeken met een reservering. Bezoek de Facebook pagina voor meer info.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar AC Escape. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


          foto van een sauna met houten bankjes achter glas bij Reset Spa in het Westland

          Reset Spa

          Bij Reset Spa kom je tot rust en ben je even helemaal weg van de wereld en hectiek van alledag.

          Reset Spa

          Een plek waar ze volledige privacy voor jouw gezelschap bieden. Je kunt hier alleen of met minimaal 2 tot max. 4 personen ongestoord genieten van onze uitgebreide wellness faciliteiten, zoals een Finse sauna, stoomcabine, whirlpool infraroodcabine en een relaxruimte waar je onder het genot van een hapje of drankje van onze menukaart heerlijk bij kan kletsen.

          Arrangementen

          Een uitgebreider of dagdeel vullend programma, boek een sushi- of high tea arrangement of kom eerst lekker een uurtje floaten voordat je gaat genieten van onze wellness faciliteiten.

          Floaten

          Betekent letterlijk drijven, door de magnesium zout oplossing in het bad blijft het lichaam drijven dit zorgt voor totale rust en ontspanning van het hele lichaam. Het lichaam ervaart geen prikkels van buitenaf de spieren zullen volledig ontspannen je zal al snel merken dat dit een zeer aangename en doeltreffende manier is om totale rust en ontspanning te ervaren.

          • 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap.
          • Het vermindert stress en bevorderd het herstel van een burn-out
          • Geeft verlichting bij chronische pijn

          Openingstijden

          Bij Reset Spa kun je met een reservering 7 dagen per week terecht.

          Verstuur een e-mail

          Verstuur een mail naar Reset Spa. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

           Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen