aloë vera plant kas kweker westland

Aloë Vera kwekerij Dr. Green

Dé Aloë vera kwekerij van Europa is Dr. Green. Dit is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera en hoe deze oerplant kan worden gebruikt voor huid- en haarverzorging. Het is mogelijk om de kwekerij te bezoeken en een excursie te volgen.

Excursies bij Dr. Green

De excursies zijn een unieke mogelijkheid om de Aloë vera kwekerij te bezoeken. Ze geven excursies voor volwassenen, kinderen en op maat.

“We zijn gestart met deze excursies omdat we merkten dat heel veel mensen nog nooit in een kas zijn geweest en alle bijzondere eigenschappen van de Aloë vera plant nog niet kennen. Wij laten dit graag zien!”

Excursie vanaf 12 jaar

De medewerkers kunnen je alles vertellen over het gebruik van deze oerplant op het gebied van huid- en haarverzorging. Tijdens de excursie krijg je uitleg over het gebruik van de gel uit de bladeren van de Aloë vera en kun je dit zelf ervaren.

De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Na de excursie kun je ook producten uit de webshop van Dr. Green kopen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt per excursie. Een QR code is niet nodig.

Kinderexcursie vanaf 4 jaar

Tijdens een interactieve workshop maken kinderen kennis met de natuur en de tuinbouw in de Aloë vera kwekerij. Ze beginnen met een rondleiding door de kas met duizenden Aloë vera planten. Er wordt vertelt hoe een plant groeit en waarom de Aloë vera zo bijzonder is. Natuurlijk mag jij zelf ook de kas in en mag je alle vragen stellen die je wilt. Ook kun je een toffe selfie of foto maken tussen de Aloë’s.

Daarna gaan ze aan de slag om zelf slijm te maken vanuit de Aloë vera planten! Deze workshop is gericht op de kinderen en de begeleiders kunnen hierbij helpen en mogen best een beetje meedoen. Tijdens de workshop staat er een gezonde snack klaar met iets te drinken. Natuurlijk mag de slijm mee naar huis samen met een plantje. Ook de begeleiders ontvangen een mooie Aloë vera plant.

Vooraf een entreebewijs aanschaffen is noodzakelijk.

Openingstijden

Dr. Green is alleen te bezoeken tijdens excursies en workshops.
Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Aloë Vera kwekerij Dr. Green. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  teamuitje groep mensen op het strand tijdens teambuilding Bezoek Westland van Brink Outdoor

  Brink Outdoor

  Brink Outdoor is gericht op het aanbieden van buitensportactiviteiten voor jouw bedrijfs-, team-, vrijgezellen-, klassen- en familieuitje. We verzorgen heel veel spellen van kruisboogschieten, vlotbouwen, bijlwerpen tot aan Expeditie Robinson activiteiten.

  Leuke outdoor activiteiten voor iedereen!

  Het aanbieden van de activiteiten doen wij zowel recreatief als doelgericht. Bij ons ben je welkom met ieder doel. De doelen kunnen variëren van plezier, leiderschapskwaliteiten, groepscohesie, succes ervaring, educatie en ga zo maar verder. Kortgezegd, ieder doel is welkom en wij gaan er actief mee aan de slag!

  Wat is jouw doel?

  Actieve uitjes hoeven niet alleen leuk te zijn, maar leveren ook een grote meerwaarde. Wij willen een meerwaarde leveren door vooraf met de klant een doel te bespreken waaraan we samen gaan werken. Een doel kan plezier maken zijn maar ook het werken aan leiderschapskwaliteiten binnen de groep.

  Op elke locatie

  Wij voeren al onze activiteiten op locatie uit. Dit betekent dat wij onze materialen en enthousiaste instructeurs meebrengen naar iedere gewenste locatie. Van het strand van ‘s-Gravenzande tot de feestweek van De Lier of misschien zelfs in jouw achtertuin.

  Openingstijden

  Brink Outdoor is het hele jaar open voor reserveringen.
  Bekijk de website voor de mogelijkheden.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Brink Outdoor. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   optreden van een vrouwelijke straatartiest met witte pruik en een kijkkast tijdens cultuurfestival Podium Westland in het Westland

   Podium Westland

   Het festival voor iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft.

   Podium Westland

    Het centrum van Naaldwijk wordt elk jaar op een zaterdag in september omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

   Kunst en cultuur voor jong en oud

   Podium Westland is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen.

   Podium Westland is een activiteit van Westland Cultuurweb.

   Openingstijden

   Kijk voor data en tijden op de Facebook pagina van Podium Westland.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Podium Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    Doos gevuld met eten en folders

    LekkerUniek

    LekkerUniek en Support Your Locals Westland, delicatessen met een verhaal

    LekkerUniek is een platform voor delicatessen met een verhaal. In tijden van Corona was ‘het verhaal’ vaak anders dan normaal. Ze ondersteunen de winkeliers, horeca en verenigingen om in deze tijd te blijven voortbestaan met allerlei acties, gecentreerd vanuit ons verzorgingsgebied Westland.

    In de coronajaren hebben ze de volgende acties gedaan:

    • Verzorgen van ruim 7000 ‘LekkerUniek’ corona pakketten voor diverse organisaties waaronder lokale MKB bedrijven, netwerkclubs, overheden en scholen. Pakketten zijn samengesteld met producten van lokale ondernemers.
    • Het opzetten van een Youtube kanaal voor horecagelegenheden ter promotie van hun café of restaurant
    • Het verzorgen van SYLW (SupportYourLocalWestland) Wandeltochten voor de lokale horeca en winkeliers. Meer dan 1500 wandelaars hebben deelgenomen aan 12 wandeltochten in Westland, allemaal coronaproof
    • Organiseren van een Online Pubquiz voor het goede doel in combinatie met een SYLW Pakket voor 450 deelnemers
    • Organiseren van een online faillissement uitverkoop voor een delicatesse winkel met de opbrengst voor het goede doel
    • De oprichting en uitrol van het Terras Paspoort. Fietsen en genieten in Westland, langs 10 terrassen! De hele zomer lang! Nu in de verkoop tot 1 september aanstaande.

    Veel plezier!

    Openingstijden

    Geopend van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur. LekkerUniek organiseert ook leuke ‘Support Your Locals’ wandeltochten. Kijk op de website voor nieuwe data.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar LekkerUniek. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     KunstHalte6

     KunstHalte 6 is het veelzijdige podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland.

     KunstHalte 6

     We promoten en verkopen hedendaagse beeldende kunst door het organiseren van steeds wisselende exposities en evenementen. Het is onze missie een zo groot en breed mogelijk publiek in Westland en omgeving in contact te brengen met hedendaagse beeldende kunst en te laten genieten van kunstzinnige expressie.

     Onze moderne, eigentijdse galerie in het centrum van Naaldwijk biedt 75 m² multifunctionele expositieruimte (presentatiemiddelen zoals een PC, beamer, licht en geluid zijn aanwezig). Tevens beschikt KunstHalte 6 over een keuken en sanitaire voorzieningen. KunstHalte 6 is goed bereikbaar per auto (er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden in de buurt) en openbaar vervoer.

     KunstHalte 6 maakt deel uit van Stichting Beeldende Kunst Westland. Wij pionieren, maken onverwachte verbindingen en verrassende combinaties. Wij zijn een organisatie van vrijwilligers, afkomstig uit of met sterk gevoel voor de kunstsector: gastheren en gastvrouwen, de tentoonstellingscommissie en het bestuur.

     Toegang gratis

     Openingstijden

     Zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur
     Zondag van 13:30 tot 16:30 uur

     Bezoek op afspraak is ook mogelijk.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar KunstHalte6. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      houten bord bij de entree van Buijtenplaets de Vlietwoning in het Westland

      Buijtenplaets De Vlietwoning

      De historische boerderij De Vlietwoning is de oudste boerderij van het Westland. Al in de 12e eeuw na Christus wordt gesproken over deze ontginningsboerderij. Daarna hebben veel families er gewoond. Sinds 2006 is het een Rijksmonument.

      Buijtenplaets de Vlietwoning

      De boerderij ligt op Buijtenplaets de Vlietwoning in een moderne omgeving. De boerderij en Buijtenplaets de Vlietwoning liggen tussen de Westlandse kassen en pal naast de ruggengraat van de regionale elektriciteitsvoorziening (het hoogspanningsnet TenneT Westerlee).

      Restauratie

      De restauratie van de Boerderij de Vlietwoning is al een jaren lopend project waarbij met zorg, inzet en vakbekwaamheid door betrokkenen aan het project is gewerkt.

      Een nieuwe toekomst

      Boerderij de Vlietwoning is eigendom van een stichting. Deze stichting zet zich in voor een nieuwe toekomst voor de boerderij én het bewaren van het erfgoed van de boerderij.

      In Boerderij de Vlietwoning is een invalidentoilet en mensen met een rolstoel kunnen in enkele delen van de boerderij naar binnen.

      Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning

      Een nieuw opgerichte vereniging zet zich in voor het behoud van Boerderij de Vlietwoning als Rijksmonument. De vereniging draagt zorg voor de exploitatie door onder meer het verhuur en het organiseren van culturele evenementen. Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning zorgt ervoor dat bekende en onbekende artiesten door middel van muziek, spel en animatie de Buijtenplaets tot een levendige plek maakt.

      Activiteiten

      Vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning organiseert activiteiten in en rond de boerderij.
      Voorbeelden daarvan zijn:
      • Matinee op zondagmiddag
      • De Dorsvloer Curiosa
      • Culturele activiteiten
      • Beurzen en markten
      • Demonstraties

      Hapje en drankje

      Op Buijtenplaets de Vlietwoning staat de Hooimeid food & drinks, garant voor een lekker hapje en drankje.

      Lid worden

      Je kunt lid worden van vereniging Buijtenplaets de Vlietwoning. Informatie hierover vind je op de website.

      Openingstijden

      Woensdag van 14 tot 16 uur en zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur. Of tijdens evenementen.

      Het is mogelijk om buiten openingstijden de boerderij te bezichtigen. Scholen en bedrijven zijn daarvoor meer dan welkom. Enthousiaste vrijwilligers geven een interessante rondleiding, vertellen over de geschiedenis en bouwstijl van deze bijzondere plaats en over de families die er eens woonden.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Buijtenplaets De Vlietwoning. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       Geldkistje met cijferslot, weegschaal en grote rode tomaten in de escaproom van Ac Escape in het Westland

       AC Escape

       In de escaperooms staat een calamiteit centraal. Van het ontsnappen van gevaarlijke stoffen tot explosies. Op deze manier kan je gezinsuitjes, bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teambuilding of communicatietraining direct in de praktijk brengen! Er zijn twee escaperooms: De Ramp en De Kwekerij.

       AC Escape

       AC Opleidingen is een opleidingscentrum met veiligheidsopleidingen voor bedrijven en particulieren. Sinds oktober 2020 hebben ze twee escaperooms ontwikkeld die passen binnen dit concept. Deze escaperooms gaan ze gebruiken in de opleidingen, maar gaan zijn ook te boeken als uitje.

       De Ramp

       In Naaldwijk heeft er een explosie plaatsgevonden. Veel panden in de omgeving zijn beschadigd en er zijn veel slachtoffers te betreuren. De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Het laboratorium in Naaldwijk is ook beschadigd en de situatie aldaar is kritisch. In het laboratorium ligt een vaccin voor een ziekte en dit vaccin moet veilig gesteld worden. Het is dus van groot belang dat binnen afzienbare tijd de situatie in het lab onder controle komt en het vaccin aan de koerier wordt meegegeven.

       Er wordt een beroep gedaan op jou als burger om naar het lab te gaan en het vaccin binnen een uur aan de koerier mee te geven!

       De Kwekerij

       Het begint allemaal met een buurjongen die tijdens een potje voetbal zijn bal per ongeluk over de schutting bij meneer Zwinkels schopt. De jongen roept en klopt op de deur van meneer Zwinkels, maar hij krijgt geen reactie. De jongen denkt dat er iets ergs is gebeurd met meneer Zwinkels en vraagt jullie om hulp. Aan jullie de taak om te kijken hoe het met meneer Zwinkels gaat en om de bal terug te halen…

       Je gaat naar binnen en komt in de tuin van meneer Zwinkels terecht. Al snel kom je erachter dat meneer Zwinkels niet is wie hij lijkt… kom jij weer zo snel mogelijk naar buiten?

       Escaperoom reserveren

       Beide escaperooms zijn het leukst van 4 – 6 personen vanaf 12 jaar. Na overleg zijn kleinere groepen of jongere deelnemers ook denkbaar. Reserveren via 0174-643215. Eventueel ook op zondag open.

       Binnenkort kan je deze spannende Escaperoom boeken. Meer informatie volgt!

       Openingstijden

       Je kunt AC Escape alleen bezoeken met een reservering. Bezoek de Facebook pagina voor meer info.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar AC Escape. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        foto van een sauna met houten bankjes achter glas bij Reset Spa in het Westland

        Reset Spa

        Bij Reset Spa kom je tot rust en ben je even helemaal weg van de wereld en hectiek van alledag.

        Reset Spa

        Een plek waar ze volledige privacy voor jouw gezelschap bieden. Je kunt hier alleen of met minimaal 2 tot max. 6 personen ongestoord genieten van onze uitgebreide wellness faciliteiten, zoals een Finse sauna, stoomcabine, whirlpool infraroodcabine en een relaxruimte waar je onder het genot van een hapje of drankje van onze menukaart heerlijk bij kan kletsen.

        Arrangementen

        Een uitgebreider of dagdeel vullend programma, boek een sushi- of high tea arrangement of kom eerst lekker een uurtje floaten voordat je gaat genieten van onze wellness faciliteiten.

        Floaten

        Betekent letterlijk drijven, door de magnesium zout oplossing in het bad blijft het lichaam drijven dit zorgt voor totale rust en ontspanning van het hele lichaam. Het lichaam ervaart geen prikkels van buitenaf de spieren zullen volledig ontspannen je zal al snel merken dat dit een zeer aangename en doeltreffende manier is om totale rust en ontspanning te ervaren.

        • 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slaap.
        • Het vermindert stress en bevorderd het herstel van een burn-out
        • Geeft verlichting bij chronische pijn

        Openingstijden

        Bij Reset Spa kun je met een reservering 7 dagen per week terecht.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Reset Spa. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         Tweepersoons bed in een B&B met groen/grijze dekbed en een houten frame van een kas boven het bed in het Westland

         B&B Bij tante Teun

         Wij zijn Ronald en Martine en we hebben op ons gezellige stekkie achter ons woonhuis een B&B met drie kamers gerealiseerd.

         B&B Bij tante Teun

         Ontspannen overnachten in een leuke omgeving? Dan bent u hier aan het juiste adres. De kamers zijn ruim, de badkamers mooi en het ontbijt zal u zeker smaken.

         Onze comfortabele kamers zorgen ervoor dat u weer helemaal tot rust komt.

         De kamers zijn ingericht met flatscreen, koelkastje en beschikken over gratis WIFI. Iedere kamer heeft eigen badkamer. Het ontbijt waarbij verschillende streekproducten worden geserveerd is een goed start van de dag. Het ontbijt serveren wij waar u wenst. Dit kan in uw kamer zijn, maar ook in de gemeenschappelijke ruimte of bij mooi weer in de tuin.

         B&B ‘Bij tante Teun’ ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Naaldwijk, maar ook het strand is op de fiets, die u tevens bij ons kunt lenen, gemakkelijk bereikbaar.

         Openingstijden

         B&B bij Tante Teun is het hele jaar geopend.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar B&B Bij tante Teun. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


          kunstwerk met bomen en landschap van kunstenaar van Kunstenaarscollectief WIT

          Kunstenaarscollectief WIT

          WIT is een kunstenaarscollectief van professioneel werkende kunstenaars uit Westland en de regio die thuis zijn in veel disciplines.

          Kunstenaarscollectief WIT

          WIT heeft als uitgangspunt om de beeldende kunst onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Interactie tussen belangstellenden, de gemeente en kunstenaars staat voorop en kan leiden tot interessante initiatieven. Het collectief is ook het aanspreekpunt als het gaat om initiatieven op het gebied van beeldende kunst in het Westland.
          WIT geeft op verzoek van gemeenten, bedrijven, scholen, instellingen en kunstliefhebbers advies over de projectaanpak van initiatieven op het gebied van beeldende kunst. Omdat een breed palet aan kunstenaars lid is van het collectief zijn wij prima in staat om uiteenlopende kunstprojecten te realiseren, zoals b.v. kunst in de openbare ruimte.

          Activiteiten

          Vanuit WIT worden door kunstenaars verschillende activiteiten georganiseerd. Een daarvan is een wandeling langs beeldende kunstwerken in ‘s-Gravenzande.

          De ateliers van WIT bevinden zich in de Kunstgarage.

          Openingstijden

          Bel of mail voor een rondleiding in het atelier of een wandeling langs kunstwerken.

          Verstuur een e-mail

          Verstuur een mail naar Kunstenaarscollectief WIT. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

           Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen