Deze Westlandse parels ontdekte influencer Marleen Brekelmans

foto: Villa Ockenburgh

Reisexpert Marleen Brekelmans ontdekt de parels in het Westland

Marleen Brekelmans is het gezicht van de website en Instagram account Bijzonder Plekje. Ze is reisexpert,  schrijfster van 8 reisboeken en influencer. Ze is altijd opzoek naar nieuwe bijzondere plekken met persoonlijke aandacht, waar het fijn is om te zijn en waar je direct naar toe zou willen gaan. Daarom nodigde we haar uit om het Westland te ontdekken. Tussen kust en kassen is er namelijk veel te zien en doen.

Lees hieronder hoe het Westland haar overdonderd heeft met de leukste plekjes en de aardigste mensen.

Parel #1: The Coast Beachouse in Monster

Marleen fietst graag, dus ook tijdens haar dagje in het Westland gaat de fiets mee. De afstanden tussen de locaties die ze die dag bezoekt zijn prima te doen. Zo fietste ze een van de mooiste fietspaden van het Westland. Dat is het fietspad op de duinen met uitzicht op zee!

Aangekomen bij The Coast beach house in Monster begon ze haar dag met een lekker kopje koffie en een wandeling volgde langs de Zandmotor. Bij de Coast beach house kun je jaarrond genieten van de Westlandse kust. Het is niet zomaar een strandpaviljoen. Door de hoogte van het beach house en het bijzondere ramenspel ontstaat er een panorama-uitzicht over het strand van Kijkduin tot Hoek van Holland. In het restaurant worden er dagverse producten en pure gerechten geserveerd, veelal fairtrade, biologisch of uit de streek.

Naar the Coast Beachhouse

Parel #2: De Zandmotor

Marleen was klaar voor een wandeling na een goede kop koffie en heerlijk taartje. Ze trapte een stukje verder over het fietspad langs de kust en kwam uit bij de De Zandmotor. Dit is een natuurlijke kustversterking en ligt voor de kust bij Monster, tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Marleen omschrijft het als “desolaat, weids en stil: heel bijzonder”. Voor wandelaars is er een gemarkeerde route uitgezet, waarlangs de ontwikkeling van de zandmotor goed te beleven is. Marleen genoot van het bijzondere landschap en voelde zich “even alleen op de wereld”. Het ruisen van de zee en het uitzicht maakte haar gelukkig!

Ontdek de Zandmotor

Parel #3: Villa Ockenburgh in Kijkduin

De ontdekkingsreis ging verder na de Zandmotor en Marleen ging bijzonder lunchen bij het prachtige Villa Ockenburgh. Al fietsend door het groen komt ze aan bij de buitenplaats. “Eentje om op te slaan” vermeld ze in haar stories op Instagram. Het restaurant wordt omringd door prachtige natuur en is een heel serene locatie om tot rust te komen. Ze zegt: “Een bijzonder plekje waar je graag voor omrijdt. Echt alles is hier even leuk én lekker!” Je kan in de Villa, maar ook in de Kas (achter de Villa) eten. Marleen heeft er heerlijk gegeten en werd blij verrast door deze locatie.

Kom ook naar Villa Ockenburgh

Parel #4: Dr. Green in Naaldwijk

Na Villa Ockenburgh stapte Marleen op haar fiets en vervolgde haar weg door het groen en langs de kassen om een kijkje te nemen in een bijzondere kas. Om de Glazen Stad echt te leren kennen, is het een aanrader om ook eens een bezoek te brengen aan een kweker. Ze stapte binnen bij dé Aloë vera kwekerij, Dr. Green voor een workshop en rondleiding. Dit is het enige glastuinbouwbedrijf in Europa dat zich volledig gespecialiseerd heeft in het kweken van Aloë vera en hoe deze oerplant kan worden gebruikt voor huid- en haarverzorging. Marleen keek haar ogen uit! Het is mogelijk om deze kwekerij te bezoeken en een excursie te volgen. Kijk even op hun website.

Naar Aloë vera kwekerij Dr. Green

Parel #5: De Pluktuin in Naaldwijk

Midden in het Westland, op de voormalige kwekerij van de familie van den Ende, ligt de Pluktuin. Voorheen een echte bloemenpluktuin, nu een mooie bezoektuin van 4000 vierkante meter aangelegd in Engelse sferen met een grote variatie aan vaste planten, bomen en bloemen. Marleen is dol op deze parel: “wanneer je het hebt over een parel tussen kust en kassen, dan heb je het over De Pluktuin: een oase van rust, een groen paradijs! Een plekje om je hart aan te verliezen…” Ze ontdekte hier alle gezellige zitplekjes zoals de Tuinkamer, Serre en de Binnentuin en was even helemaal op vakantie. Ze kreeg er scones en een bosje bloemen en verliet de plek dolgelukkig. “Oei oei oei wat een paradijs” schrijft ze over deze plek.

De Pluktuin is op vaste dagen geopend voor Thee voor Twee, een high tea voor 2 tot 6 personen. Op mooie dagen wordt het geserveerd op een plekje naar keuze in de tuin, op koudere dagen in de Binnentuin, de Serre en Thee Kamer. Voor een groep reserveren kan ook. Van een ontbijt met een rondleiding door de tuin tot een high tea tot een lunch en workshop van het Natuur Atelier.

Bewonder ook de Pluktuin

Parel #6: Reset Spa in Naaldwijk

Na een dagje ontdekken en fietsen was het tijd voor wat rust en ontspanning. Marleen ging een uurtje floaten bij Reset Spa in Naaldwijk. “Wist je dat een uur floaten gelijk staat aan 5 uur slapen?” Je kunt in deze luxe privé wellness een ruimte huren en genieten van een infrarood cabine, sauna, stoombad en whirlpool.Je wordt er heerlijk verwend met de beste hapjes en drankjes als je kiest voor het Wellness Arrangement. Marleen kon alle indrukken van de dag even verwerken en was klaar voor de afsluiting van de dag.

Ontspannen bij Reset Spa

Parel #7: Restaurant Triptyque in Wateringen

Het Westland proeven? Marleen sloot haar dag heel culinair af bij restaurant Triptyque. Een restaurant in Wateringen van Niven Kunz, voormalig chefkok van sterrenrestaurant Niven in Rijswijk. “In een streek waar alles draait om groente mag dit adres niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan het Westland”. Op het menu staat groente altijd in de hoofdrol en halen ze een aantal keer per week de groente direct bij de telers uit het Westland. Marleen maakte de ene foto na de ander van geweldige gerechten die ze kreeg geserveerd en genoot volop. “Een absolute aanrader”.

Dineren bij Triptyque

Dagje uit in het Westland

Bedankt Marleen voor het ontdekken van deze parels in het Westland! Lees haar hele blog over haar dagje uit in het Westland ook. En wil jij na het lezen van haar inspirerende verhaal ook op pad? Kijk op onze website voor meer pareltjes, je vindt er de leukste adressen, fietsroutes, evenementen en meer!

Lees hier de blog van Marleen Brekelmans