Vier redenen waarom het Westland jouw volgende vakantieplek kan zijn

foto: Strandpark Vlugtenburg

Hét vakantiegevoel

“Het vakantiegevoel” … wat is dat voor jou eigenlijk? Wij Nederlanders reizen graag wat af en het liefst zo ver mogelijk om dat ultieme vakantiegevoel te ervaren. Maar een vakantie in eigen land is hartstikke populair. Wij vertellen je waarom je juist hier in het Westland het vakantiegevoel krijgt en waar je precies moet zijn in de zomer. Lees de vier redenen waarom dit jouw volgende vakantieplek kan zijn!

1) Vaarvakantie

Weinig mensen weten dat het Westland ruim 90 kilometer aan recreatief vaargebied heeft. Ontdek het diverse landschap tussen kassen, polders en dorpskernen met een sloep, een kano of een rondvaartboot.

Eenmaal op het water ben je al op vakantie.

sloep vaart langs de kassen van het Westland op een zonnige dag in de buurt van 't Woudt met rechts de polder met gras en koeien en links een langs rij met wit gekalkte kassen

Divers landschap

Het diverse landschap aan kassen, polders en kernen maakt varen in het Westland tot een leuke activiteit, ook voor recreatieve vaarders van buiten het Westland. Een vaarnetwerk van 90 km biedt ruimte aan sloepen, kano’s en rondvaartboten om te genieten van de vaarwegen die voorheen gebruikt werden om goederen naar de veiling te brengen. Het vaarnetwerk is door middel van vaarknooppunten uitstekend bewegwijzerd.

Genieten op het water

Je kunt natuurlijk zelf een bootje huren met je gezin zoals een (elektrische) sloep of kano. Je kunt ook meevaren met een rondvaartboot of met je eigen boot het vaargebied ontdekken. Heerlijk met een hapje of drankje en genieten van het uitzicht en de rust.

Varen in het Westland

2) Een strandvakantie

Langs de Westlandse kust kun je heerlijk ontspannen op het brede, schone en lange strand.

Heb jij het liefst zand tussen je tenen en hou je van een frisse duik in de zee?

Wij helpen je de weg te vinden langs de Westlandse kust, zodat ook jij deze zomer je ideale strand weet te vinden. Want, wist jij dat er maar liefst 8 stranden zijn? Juist, er zijn 8 stranden en elk stuk strand heeft haar eigen charme, uitzicht en sfeer. Wil je een sportief of relaxed strand of een populairder strand? Klik hieronder en kies het strand dat het beste bij jouw vakantie past.

Ontdek de 8 stranden in het Westland
Strandopgang Beukel met strandbezoekers in zomerse kleding die van en naar het strand wandelen in warm avondlicht in het Westland

Parkeren en overige informatie

Het parkeren van een auto is de eerste 2 uur gratis. Bekijk hier meer algemene informatie over het parkeren aan de Westlandse kust. In het hoogseizoen in de periode van 15 mei tot 15 september gelden er extra regels. Op de website van Gemeente Westland vind je alle specifieke informatie over elke strandopgang. Je vindt hier bijvoorbeeld per strandopgang de watersport- en strandactiviteiten en informatie over de toegang voor honden en paarden op het strand en informatie voor mindervaliden.

3. Een wandelvakantie

Wandel in het Westland langs de prachtige kust of door verschillende dorpskernen en ontdek fraaie tuinderslaantjes.

Wandelend tussen de kassen en langs de kust ontdek je steeds weer wat nieuws.

Trek alvast je wandelschoenen aan, want wij hebben prachtige wandelgebieden en routes in het Westland voor je verzameld. Zo wandel je door het prachtige Staelduinse Bos, Landgoed Ockenburgh, Natuurgebied Solleveld of de Poelzone. Hier is wandelplezier voor iedereen.

Bekijk de leuke wandelroutes
Twee vrouwen lopen naast elkaar door de duinen aan de Westlandse kust met in het midden een wandelpad en links en rechts met helmgras begroeide duinen

4. Een fietsvakantie

Westland is een heerlijk gebied om al fietsend te verkennen. Is dit voor jou ook het vakantiegevoel?

Beleef het Westland op de fiets

We zeggen niet voor niets: Laat je verrassen tussen de kassen! Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders. Wat dacht je van een fietstocht langs stalletjes langs de weg, waarbij je de heerlijkste groenten, fruit of prachtige bloemen kunt kopen. Klik hieronder en vind verschillende fietsroutes door het Westland.

Bekijk de fietsroutes
Echtpaar dat naast elkaar fietst door een typisch Westlands landschap van vaarten en kassen in het Westland

Ook leuk om te doen in het Westland

Maak je dagje weg of vakantie in het Westland compleet.