Auberginesoepfietsroute

foto: Bezoek Westland

Stap op je fiets en maak een rondje door het Westland en Midden-Delfland om heerlijke ingrediënten bij elkaar te fietsen voor een auberginesoep.

Groene apotheek

Marja van der Ende, de eerste fietsburgemeester van het Westland en bedenker van het platform ‘Fietsen voor mijn eten‘, is bekend van haar ‘fietssoeproutes’. Met haar routes wil ze mensen niet alleen bewust maken van het belang om gezonde voeding te eten, ze wijst ook op het belang van bewegen. Bovendien laat ze met haar routes zien dat juist in het Westland en Midden-Delfland deze producten allemaal voorhanden zijn. Je hoeft alleen maar op je fiets te stappen! Met recht kun je dit gebied dan ook wel de ‘Groene apotheek van de wereld’ noemen.

Lekker van dichtbij

We weten, nu we onze producten overwegend in de supermarkt kopen, vaak niet eens meer waar onze voeding vandaan komt. In het Westland worden in de kassen de mooiste producten gekweekt. Een deel daarvan is zelf zo mooi en daardoor ook wat duurder, dat je ze eigenlijk niet eens in de Nederlandse supermarkt ziet liggen. Ze worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld Amerika en worden daar gebruikt door top restaurants.

Auberginesoepfietsroute

Samen met Marja van der Ende hebben we een speciale fietsroute ontwikkeld. Daarbij fiets je niet alleen langs die prachtige aubergines van Ted van Luijk, maar ook langs andere producenten van streekproducten in het Westland en Midden-Delfland.

Zo fiets je o.a. langs:

  • Kaas- en zuivelboerderij van Winden (voor de boter)
  • Molen de Drie Lelies (bloem)
  • Hoeve Bouwlust (voor bloem en boter en heel veel andere streekproducten (7 dagen per week geopend!)
  • Ad de Groot (paprika)
  • Kwekerij van Luijk (aubergines)

Onderweg zit ook nog een korte tussenstop bij Koffiehuis De Hooiberg in ’t Woudt voor een kopje ’take away koffie’.

Auberginesoeproute

Auberginesoeprecept

Aubergines zijn heel veelzijdige producten en je kunt er allerlei gerechten mee maken. Geheel in traditie deelt Marja een recept voor soep. Ze verwijst daarvoor dit keer graag naar de website van Ted van Luijk zelf. Hij is immers de aubergine expert. Je vind er niet alleen het recept voor de auberginesoep, maar ook tal van andere heerlijke recepten.

Auberginesoeprecept
Heel veel pompoenen uit het westland voor je pompoensoep

‘Pompoensoepfietsen’ in het Westland!

Als de bladeren van de bomen vallen is het tijd om lekker pompoensoep te maken. Ontdek hier een aantal verkooppunten, route en soeprecept!

Read More

zwarte kartonnen bakken met verschillende soorten tomaten bij Tomatoworld in het Westland

Van tomatensoep tot snoeptomaten: 5 stalletjes in Westland

Tomaten zijn hét streekproduct van het Westland. Ontdek 5 stalletjes met Westlandse soep- en snoeptomaten in alle formaten, kleuren en maten.

Read More

trossen met rijpe rode tomaten hangend aan een tomatenplant in een kas in het Westland

Soepfietsen in het Westland

Soepfietsen? Fiets verse ingrediënten bij elkaar met de leukste soepfietsroutes voor een tomatensoep, courgettesoep of pompoensoep!

Read More