Snertfietsen langs Westlandse stalletjes

Ga je binnenkort ook mee 'Snertfietsen' met Marja? Je fietst alle ingredienten bij elkaar bij stalletjes en winkels langs de weg in Westland!

Marja is bekend van TV: zie de uitzending van Binnenstebuiten Snertroute Westland (van 11 jan 2019)

Snertfietsen langs Westlandse stalletjes

Rijp op het gras, een laagstaand zonnetje… koud, winderig, soms guur. De bladeren in het Staelduinse Bos vallen weer van de bomen. Het snertweer is gekomen. Groeit er dan nog steeds lekker eten in de Westlandse kassen? Of zelfs daarbuiten? Valt er nog wat te beleven? Het antwoord daarop is: jazeker! Zelfs in de winter fietsen we gewoon door. Langs boeren- en tuindersschuren waar wintergroenten als knolselderij, winterpeen, rode kool, krootjes, boerenkool en spruitjes te vinden zijn. Doe wat spliterwten, prei en vlees bij die knolselderij en winterpeen en je hebt een heerlijke (hart)verwarmende soep: snert!

Snertfietsen

Meefietsen? Hier kun je je inschrijven!

Op zaterdag 18 januari en zaterdag 8 februari 2020 kan je opnieuw met mij meefietsen! Op mijn website vind je meer informatie en kan je je inschrijven.Tijdens de 'Snertfietsroute' brengen we een bezoek aan Boer Pait en zijn nepboerin Coriza, die de wintergroenten gewoon nog van het land halen. Eerst nemen we na een heerlijk bakkie bij Het Blauwe Hek roggebrood mee. Onderweg bij Bakkerij Vreugdenhil krijgen we nog wat lekkers te proeven. Na de lunch gaan we meemaken hoe rookworst op een ambachtelijke manier wordt gemaakt, bij Slagerij Zwaard. En als we bij snertexpert Sylvia van Santé Holland aankomen, staat de houtkachel al aan en kunnen we zo aanschuiven om de erwtensoep van haar recept te eten.

Zelf soepfietsen?

Lukt het niet om met mij mee te fietsen, dan is er geen man overboord. Je kunt de snertfietsroute (18 km) ook zelf fietsen. Je vindt de route via deze link op Route.nl.

Heerlijk snertrecept

Ik heb ook nog eens een heerlijk recept voor je. Het recept is van 'soepexpert' Sylvia Simons. Zij heeft een heel leuk winkeltje, Santé Holland (Oudecampsweg 29 in De Lier). Sylvia verkoopt daar onder andere zelfgemaakte jams en chutneys van fruit uit eigen tuin, maar ook de erwtensoep van het door haar verstrekte recept. Haar winkeltje is geopend op vrijdagmiddag en zaterdag overdag.

Snertfietsen

Nog meer 'soepfietsen'?

Ontdek ook de overige soepfietstochten: tomatensoepfietsen en pompoensoepfietsen.

 

Datum

woensdag 11 december 2019

Marja van der Ende

afbeelding van Marja van der Ende

Marja van der Ende is de oprichtster van Fietsen voor m'n Eten. Ze bezoekt elke week de stalletjes langs de weg in Westland.