Dit is waarom jij een vakantie boekt aan de Westlandse kust

foto: Strandpark Vlugtenburg

Vakantie aan de Westlandse kust

Ontdek de gastvrijheid, de natuur en de bijzondere accommodaties van de Westlandse kust. Struin door de duinen, fiets naar de gezellige dorpskernen en zit tot ’s avonds laat op het terras op het strand. Lees verder waarom de Westlandse kust jouw volgende vakantiebestemming is.

Vertel, waarom kom jij naar de Westlandse kust?

In de video hoor je waarom deze strandbezoekers van de Westlandse kust zo graag hier naar het strand gaan.

Een rustig en ruim strand aan de Zuid-Hollandse kust

Ontdek de 8 stranden in het Westland

Langs de Westlandse kust kun je heerlijk ontspannen op het brede, schone en lange strand. Voor een dagje weg of een vakantie aan de kust in eigen land, kan je uitstekend terecht in het Westland. Op acht kilometer strand vind je acht strandopgangen tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Elk strand biedt voor elk wat wils: rust en ruimte, gezellige familiestranden, sportieve groepsactiviteiten en de fantastische leegte van de Zandmotor. Ontdek welk strand bij jou past.

dames ondergaande zon strand westland

Gezellige eten en drinken op het strand

Strandtenten aan de Westlandse kust

De Westlandse horeca aan de kust weet precies wat jij nodig hebt tijdens een dagje uit op het strand. Het vakantiegevoel ligt hier daarom voor het oprapen. Plof neer op 1 van de prachtige terrassen aan het strand, kies wat lekkers van de menukaart en bestel je favoriete drankje en … Geniet van de sfeer! Bekijk hier de strandtenten in het Westland.

Terras van strandtent Elements Beach met balinese parasol , teakhouten terrastafel en de zee in de achtergrond aan het Westlandse strand

Wandelen en fietsen in een Nationaal Park

Bekijk de leuke kustroutes

Is het geen strandweer, dan is het vast lekker wandel- of fietsweer! Het Westland heeft een bijzondere kust, diverse natuurgebieden, mooie dorpjes en een heerlijk landschap om flinke kilometers te maken. Wist jij dat de Westlandse kust in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland ligt? Het Westland maakt onderdeel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen. Daar zijn we natuurlijk best trots op! Er is genoeg om van te genieten en er zijn genoeg leuke routes. Ontdek ze hier.

fietsen kust strand westland vriendinnen groepje strandopgang vlugtenburg zon fietstocht lente

Bijzonder overnachten aan de kust

Het Westland is de onontdekte parel aan de Nederlandse kust. Voor een strandvakantie aan de Nederlandse kust is het Westland een fantastische keuze. Deze bijzondere accommodaties wil jij als eerste van je vrienden of familie ontdekken!

Slapen aan de Westlandse kust

De leukste strandactiviteiten

Groepsuitjes aan de kust

De Westlanders houden wel van wat actie! Jij ook? Kom samen met je familie of vrienden naar de Westlandse kust voor een sportief dagje uit. Hier kan je spelen met de wind, mee met de golven of ga je met elkaar de uitdaging aan. Er is voor iedereen wel wat leuks en de organisaties denken graag met je mee voor een passend aanbod. Enjoy!

man in blokart scheurt over op het strand in het Westland recht op de fotograaf af bij Wato Events

De dorpskernen aan de Westlandse kust

Van klein naar groot zijn er drie kustdorpen in het Westland. Ter Heijde, Monster en ‘s-Gravenzande. Ieder dorp heeft haar eigen charme, aanbod van winkels en eetgelegenheden. Je ontdekt ze hier!

Ter Heijde

Ter Heijde

Ter Heijde wordt ook wel Ter Heijde aan zee genoemd. En dat is gezien de ligging niet zo gek. Het dorpje heeft 2 kilometer strand en twee strandopgangen: Strandweg en Karel Doormanweg. Klein, maar een fijn dorp!

Ontdek meer
dorpskern van Monster met kerktoren en in de voorgrond een terras met kleurige parasols

Monster

Monster is een kustdorp gelegen aan de Noordzeekust. Het dorp heeft zo’n 5 kilometer kustlijn. Het is een populair strand met enkele strandtenten en je loopt er ook eenvoudig naar de Zandmotor.

Ontdek meer
weekmarkt op straat in het Westland met links en rechts kraampjes met producten en winkelende mensen

's-Gravenzande

Wist je dat kustplaats ‘s-Gravenzande een hele leuke plaats is voor een paar dagjes weg of een korte vakantie in eigen land? Je vindt er leuke overnachtingsmogelijkheden, gezellige restaurants, leuke strandtenten en een verrassend winkelgebied.

Ontdek meer

Dichtbij de grote steden

Het Westland ligt in de Randstad. Dat betekent dat je vanuit jouw vakantiebestemming heel dichtbij alle grote steden bent. Den Haag, Rotterdam, Delft, alles ligt om de hoek.

Wil je meer weten wat er in de steden te doen is? Klik dan op de links.