Ontdek Ter Heijde

foto: Bezoek Westland

Ontdek Ter Heijde

Ter Heijde wordt ook wel Ter Heijde aan zee genoemd. En dat is gezien de ligging niet zo gek. Het kleine kustdorp, met zo’n 700 inwoners, is bekend om de zeeslag tussen de Engelse en Nederlandse vloot die in 1653 werd gevoerd en waarbij Admiraal maarten Tromp sneuvelde. Ter nagedachtenis vind je bij de entree van het dorp een monument bestaande uit twee kanonnen. Ter Heijde heeft 2 kilometer strand en twee strandopgangen: Strandweg en Karel Doormanweg.

Restaurants in Ter Heijde

Restaurants in Ter Heijde

Ter Heijde is een kleine kustplaats en de restaurants vind je hier op het strand. Met 2 verschillende strandopgangen en 3 verschillende strandtenten, kom je hier zeker aan je trekken, tijdens een vakantie in eigen land of een paar daagjes weg aan de Westlandse kust.

Winkels in Ter Heijde

Winkels in Ter Heijde

In het hart van het dorp Ter Heijde vind je de enige winkel, maar wel één die uitstekend past bij de omgeving: een skate- en surfshop. Ze hebben ook een sufschool en surfcafé.

Te doen in Ter Heijde

Te doen in Ter Heijde

Voor leuke activiteiten met je gezin, familie of vrienden kan je uitstekend terecht in Ter Heijde. Het is hier qua activiteiten surfen en skaten wat de klok slaat. Bij Dreams Skate- en Surfshop vertellen ze je graag welke lessen en activiteiten ze gepland hebben.

Bekijk de andere dorpskernen in het Westland

Het Westland bestaat uit verschillend dorpskernen met elke hun eigen sfeer en aanbod. Bekijk wat de andere dorpskernen te bieden hebben.