Ontdek Poeldijk

foto: Bezoek Westland

Ontdek Poeldijk

Poeldijk (oftewel Duh Poeluk op zijn Westlands) is een kerkdorp met ruim zevenduizend inwoners. Tot 2004 was het onderdeel van de gemeente Monster en sindsdien van de gemeente Westland. Het dorp is destijds ontstaan langs de noordelijke dijk van de rivier de Gantel. Het poelengebied bestond uit veenlagen, wat een vruchtbare bodem was voor de glastuinbouw. De grootste groentenveiling ter wereld – Veiling Westland – was ooit gevestigd in Poeldijk.

Overnachten in Poeldijk

Overnachten in Poeldijk

In Poeldijk vind je twee leuke hotels: een 3-sterren en een 4-sterren hotel. Hotel St. Vincent ligt dichtbij het centrum van Poeldijk en is gehuisvest in een prachtig oud pand. Hotel-restaurant Unicum Elzenhagen is een begrip in het Westland. In het luxe restaurant heeft vrijwel elke Westlandse familie wel eens een feest- of herdenking gevierd. Achter het hotel liggen 11 luxe hotelkamers.

Restaurants in Poeldijk

Restaurants in Poeldijk

Naast overnachten in Poeldijk kun je bij Unicum Elzenhagen uitstekend eten. Het restaurant heeft een luxe kaart met kwalitatief hoogstaand gerechten. Restaurant Eindeloos uit eten is een gezellig restaurant waar je samen van kleine tapas-achtige gerechtjes geniet.

Te doen in Poeldijk

Te doen in Poeldijk

In Poeldijk is de grootste indoor kartbaan van Europa te vinden: Van der Ende Racing Inn. De kartbaan is maar liefst 1,2 kilomater lang, met bruggen, verhogingen en 25 bochten. Je kunt op deze locatie ook lasergamen, glow in the dark minigolfen en er is ook een escaperoom.

Bekijk de andere dorpskernen in het Westland

Het Westland bestaat uit verschillend dorpskernen met elke hun eigen sfeer en aanbod. Bekijk wat de andere dorpskernen te bieden hebben.