Ontdek Wateringen

foto: Bezoek Westland

Ontdek Wateringen

Wateringen, gelegen aan een strandwal die zich uitstrekt langs de Zuid-Hollandse kust, werd al vroeg bewoond. In de Romeinse tijd volgde een Romeinse weg, die naast het Kanaal van Corbulo van Naaldwijk naar Forum Hadriani liep, de huidige Herenstraat. Het dorp, met zo’n 16.000 inwoners heeft diverse monumenten en een levendig centrum met leuke winkels en horeca. Wateringen is ook bekend om de jaarlijkse Wateringse wielerdag en profronde (in de week na de Tour de France) en om het muziekfestival Waterpop.

Overnachten in Wateringen

Overnachten in Wateringen

In Wateringen, gelegen tussen Den Haag, Rijswijk en Midden-Delfland, vind je een klein aantal plekken om te overnachten. Op de grens van het Westland en Midden-Delfland vind je hier een bijzondere groepslocatie en een minicamping in een oase van groen en rust.

Restaurants in Wateringen

Restaurants in Wateringen

In het kleine Wateringen ligt wellicht het beste duurzame restaurant van het Westland en van Nederland: Restaurant Triptyque. Het wordt gerund door een jonge sterrenkok die kookt volgens de 80/20-regel: 80% groenten en 20% vlees of vis. Bijzonder populair is ook het eetcafé De Bonte Haas.

Te doen in Wateringen

Te doen in Wateringen

In Wateringen kun je heerlijk op pad met je gezin, wat dacht je van spannend survivallen of naar een bijzondere expositie, en daarna gezellig samen eten.

Bekijk de andere dorpskernen in het Westland

Het Westland bestaat uit verschillend dorpskernen met elke hun eigen sfeer en aanbod. Bekijk wat de andere dorpskernen te bieden hebben.