Ontdek De Lier

foto: Bezoek Westland

Ontdek De Lier

Het kenmerkende aan het dorp De Lier is de rivier De Lee die door de dorpkern loopt. Dit geeft een leuk en gezellig beeld, met bootjes die achter de huizen langslopen en het terras van Theetuin de Bongaard dat verscholen aan het water ligt. De Lier heeft een leuke dorpsstraat met veel winkelaanbod en leuke horeca. Net buiten het dorp, in het polderlandschap, vind je De Tuinderij, een populaire locaties voor feestjes en groepsuitjes.

Restaurants in De Lier

Restaurants in De Lier

In de Lier zijn verschillende leuke plekjes om te ontbijten, lunchen of dineren. Je vindt ze in de Hoofdstraat of op korte afstand daarvan.

Winkels in De Lier

Winkels in De Lier

Net buiten het centrum van De Lier vind je een winkeltje waar ze heerlijke verse, huisgemaakte streekproducten verkoopt. Echt een plekje dat je moet weten. Syl’s Puur Genieten maakt heerlijke sappen, sauzen, jams en nog veel meer.

Museum in De Lier

Museum in De Lier

Zin in een historische beleving? Neem een kijkje in de eeuwenoude timmerzaak bij Museum de Timmerwerf en roep herkenning en gevoelens van nostalgie op. De Timmerwerf is gehuisvest in een prachtig historisch pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum!

Te doen in De Lier

Te doen in De Lier

Voor leuke activiteiten met je bedrijf, gezin, familie of vrienden kan je uitstekend terecht in De Lier. In de polder naast het dorp ligt De Tuinderij, een locatie voor hilarische activiteiten en evenementen. Ga met een E-puch of een elektrische kickbike op pad in de omgeving of ga in Plankgas door de kas met een scootmobiel.

Bekijk de andere dorpskernen in het Westland

Het Westland bestaat uit verschillend dorpskernen met elke hun eigen sfeer en aanbod. Bekijk wat de andere dorpskernen te bieden hebben.