wit plastc bakje met een frietje met ketchup en uitjes tijdens een rondvaart door het Westland

Rondvaartbedrijf De Gantel

In onze escaperooms staat een calamiteit centraal. Van het ontsnappen van gevaarlijke stoffen tot explosies. Op deze manier kan je gezinsuitjes, bedrijfsuitjes, vriendenuitjes, teambuilding of communicatietraining direct in de praktijk brengen! We hebben twee escaperooms: De Ramp en De Kwekerij.

AC Escape

AC Opleidingen is een opleidingscentrum met veiligheidsopleidingen voor bedrijven en particulieren. Sinds oktober 2020 hebben ze twee escaperooms ontwikkeld die passen binnen dit concept. Deze escaperooms gaan ze gebruiken in de opleidingen, maar gaan zijn ook te boeken als uitje.

De Ramp

In Naaldwijk heeft er een explosie plaatsgevonden. Veel panden in de omgeving zijn beschadigd en er zijn veel slachtoffers te betreuren. De hulpdiensten zijn in grote getalen aanwezig. Het laboratorium in Naaldwijk is ook beschadigd en de situatie aldaar is kritisch. In het laboratorium ligt een vaccin voor een ziekte en dit vaccin moet veilig gesteld worden. Het is dus van groot belang dat binnen afzienbare tijd de situatie in het lab onder controle komt en het vaccin aan de koerier wordt meegegeven.

Er wordt een beroep gedaan op jou als burger om naar het lab te gaan en het vaccin binnen een uur aan de koerier mee te geven!

De Kwekerij

Het begint allemaal met een buurjongen die tijdens een potje voetbal zijn bal per ongeluk over de schutting bij meneer Zwinkels schopt. De jongen roept en klopt op de deur van meneer Zwinkels, maar hij krijgt geen reactie. De jongen denkt dat er iets ergs is gebeurd met meneer Zwinkels en vraagt jullie om hulp. Aan jullie de taak om te kijken hoe het met meneer Zwinkels gaat en om de bal terug te halen…

Je gaat naar binnen en komt in de tuin van meneer Zwinkels terecht. Al snel kom je erachter dat meneer Zwinkels niet is wie hij lijkt… kom jij weer zo snel mogelijk naar buiten?

Escaperoom reserveren

Beide escaperooms zijn het leukst van 4 – 6 personen vanaf 12 jaar. Na overleg zijn kleinere groepen of jongere deelnemers ook denkbaar.
Reserveren via 0174-643215. Eventueel ook op zondag open.

Binnenkort kan je deze spannende Escaperoom boeken. Meer informatie volgt!

Openingstijden

Rondvaartbedrijf De Gantel verzorgt op verschillende data rondvaarten. Bekijk de website voor de mogelijkheden.
Op zondag vaart De Gantel niet.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Rondvaartbedrijf De Gantel. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  doorkijkje door een stenen poort op oude druivenkassen met groene deuren bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in het Westland

  Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

  Benieuwd naar het tuinpad van een echte tuinder, bezoek dan Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.

  Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

  Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument. Op deze druivenkwekerij is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. De kwekerij bestaat uit acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905, een watertoren uit 1910, een lange fruitmuur uit 1815, een korte fruitmuur uit 1849 met daartegen een muurkas uit omstreeks 1890, twee ketelhuisjes met verwarmingsketels en schoorstenen, een boomgaard en twee moerbeibomen van meer dan 300 jaar oud. Samen met de oude tuinderswoning annex schuur uit 1729 is het bedrijf uniek in het Westland en van grote historische waarde.

  Sonnehoeck is een levend monument, waar historie en cultuur samenkomen.

  Druivenverkoop

  De druiven worden op traditionele wijze geteeld en zijn van half juli tot half oktober te koop voor de bezoekers en ‘s zaterdags van 11.00 tot 16.00 voor passanten. Er is ook een leuke geschenkverpakking in de vorm van een ‘kassie’.

  Bezoek Sonnehoeck

  Een bezoek aan Sonnehoeck is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen tussen 1 april en 15 oktober (op afspraak). Kijk voor meer informatie op de website van Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.

  Elke zaterdag om 13.00 uur en elke woensdag om 10.30 uur is er ook een rondleiding voor passanten. Het tarief is 7,50 per persoon (kinderen 4,50 p.p.) inclusief een glaasje huisgemaakte appel/perensap. Meld je vooraf aan bij hoofdrondleider Jan van Geest via jj.van.geest@hetnet.nl o.v.v. naam, telefoonnummer, gewenste dag en aantal personen.

  Wil je dus de sfeer van vroeger (en druiven) proeven, dan moet je op Sonnehoeck vertoeven.

  Sonnehoeck is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een invalidentoilet.

  Openingstijden

  Sonnehoeck is van april tot en met begin oktober geopend. De rondleidingen kunnen elke dag plaats vinden, behalve op zondag. Een bezoek kan uitsluitend op afspraak.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   gele rondvaartboot van Rondvaart Westland in het westland

   Rondvaart Westland

   De schippers Van den Bos van Rondvaart Westland kunnen je veel vertellen over de glastuinbouw en alles wat daar mee te maken heeft.

   Jan en Johan, vader en zoon, hebben een passie voor het Westland en een passie voor boten. Daarom besloten ze de toerist al varend kennis te laten maken met de historie, de groene polders en de ultramoderne glastuinbouw van het Westland.

   Routes

   Jan en Johan hebben vele uitgestippelde routes voor je klaar, zodat er voldoende keus is. De routes kunnen 2 uur duren, maar je kunt ook kiezen voor 4,5 uur varen. Tussenstops zijn ook mogelijk. Bovendien zijn de routes met een activiteit te combineren. Denk aan varen en radijsjes proeven, poldervaren en druiven eten of een rondvaart door ‘de tuin van Europa’ waarbij ontdekt wordt wat de streek te bieden heeft. Neem gerust eens contact op.

   Boten

   Rondvaart Westland beschikt over een aantal boten van verschillende omvang en capaciteit (12 tot 50 personen). Voor elk gezelschap een boot! In 1986 kocht vader Jan de ‘Westlander’, waarmee hij samen met zijn zoon Johan de rondvaarten voortzet. Daarna kochten ze de ‘Kagenaar’, een boot die vroeger gebruikt werd voor het vervoer van mest, riet en hooi voor de boeren in Midden- Delfland. De Neptunus is een met plexiglas overdekte boot. Deze rondvaartboot is jaarrond geschikt voor onze langere vaartochten naar de omliggende steden, zoals Den Haag en Delft.

   Openingstijden

   Bekijk de vaaragenda via de website van Rondvaart Westland. In overleg zijn ook andere opstapplaatsen mogelijk.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Rondvaart Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    elektrische sloep te huur bij Paviljoen de Zweth in het Westland

    De Zweth

    Bij De Zweth in Kwintsheul kun je fietsen huren, een elektrische sloep huren, kanovaren, waterfietsen, midgetgolfen, survivalen en meer! Leuk voor het hele gezin.

    De Zweth

    Bij De Zweth is er van alles te beleven, van ontspanning tot inspanning en voor jong en oud. In 1992 startte Sjors Janszen midenin de polder met de verhuur van kano’s om zo prachtige kano-tochten aan te kunnen bieden. Inmiddels kun je ook bij De Zweth echter al lang niet meer alleen terecht voor kano’s, maar ook voor het huren van fietsen, (electro-)sloepen, waterfietsen, fietsen en steppen en is het paviljoen uitgebreid met een minigolfbaan, survivalbaan en voor de kleintjes een speeltuin.

    Activiteiten voor het hele gezin

    Sjors en zijn vrouw Mariska zijn er trots op dat ze met hun locatie nèt buiten de stad een plaats bieden voor spanning en ontspanning voor het hele gezin. Als je moe bent van alle activiteiten biedt De Zweth de gelegenheid om te genieten van een lekker kopje koffie of een ijsje met het uitzicht over het Westland en de polders van Midden-Delfland.

    Arrangementen

    Voor één prijs kun je de hele dag gebruik maken van alle activiteiten op het terrein (kanovaren, waterfietsen, speeltuin binnen en buiten, midgetgolf, trampolines en ook de survivalbaan). Kortom, De Zweth is van alle markten thuis. Kijk ook eens op de website voor een overzicht van alle mogelijkheden, arrangementen en kinderfeestjes.

    Overnachten

    De schattige witte dijkwoning is een voormalig boerderij uit 1882. Sjors en Mariska van De Zweth hebben de vakantiewoning volledig opgeknapt en de stijl van toen is zoveel mogelijk behouden gebleven. Het huis is ook compleet te huur voor families en groepen, er kunnen dan maximaal 6 volwassenen en 4 kinderen verblijven.

    Openingstijden

    Klik hier voor de openingtijden.

    Let op: straatnaam de Zwet 1 wordt niet door alle navigatiesystemen ondersteund; voer dan Lange Wateringkade 52 in.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar De Zweth. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     rondvaartboot van Rondvaartbedrijf de gantel vaart langs glazen kassen in het westland

     Rondvaartbedrijf de Gantel

     Dit familiebedrijf laat je graag zien hoe mooi Westland vanaf het water is. Daarbij vertellen zij een stukje historie, want wist je dat in het gebied de Gantel vroeger alle aan- en afvoer van producten en grondstoffen over het water per boot ging?

     De Gantel

     De Gantel – vernoemd naar een riviertje in Poeldijk – heeft vier platbodems speciaal voor dit gebied gebouwd. Ze zijn geschikt voor de ondiepe vaarten, maar ook voor de laagste bruggetjes, het dak van ieder schip kan gewoon zakken.

     Ontdek het Westland vanaf het water!

     Boten

     Rondvaartbedrijf de Gantel heeft vier boten, in de volksmond ook wel ‘schuiten’ genoemd. Deze schuiten zijn geschikt voor de ondiepe vaarten en lage bruggetjes in Westland en kunnen 25 tot 60 personen vervoeren. Bovendien zijn de boten rolstoelgeschikt, voorzien van toiletten en een overkapping. Bij mooi weer kan alles open.

     Arrangementen

     Dit rondvaartbedrijf biedt verschillende groepsarrangementen aan, variërend van alleen een rondvaart tot een compleet dagprogramma waarbij u bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een tuinder. De nummer één onder de arrangementen is ‘rondje varen, frietje eten’. Maar voor elke doelgroep kan er een arrangement op maat worden gemaakt.

     Activiteiten

     Er staan ook een aantal individuele rondvaarten op het programma. Wat dacht u van een rondvaart met een workshop fotograferen of bloemschikken?

     Bijzonderheden:
     Een aantal boten van Rondvaartbedrijf de Gantel is rolstoelgeschikt (Nieuwe Gantel en Gantel 2).

     Openingstijden

     Op afspraak. Zondag gesloten.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Rondvaartbedrijf de Gantel. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      rode fiets met een houten kratje (bakkie) voorop met daarin Westlandse groenten bij Bakkie Fietsen in het Westland

      Bakkie Fietsen

      Bakkie Fietsen is een nuttige en gezonde fietsroute om het Westland te verkennen. Je gaat uiteraard niet met lege handen naar huis, maar met een eigen gevulde ‘bakkie’ met Westlandse streekproducten.

      Bakkie Fietsen

      Gewapend met een ‘bakkie’ op je fiets, kom je langs diverse kwekers die je alles vertellen over de ins en outs van hun bedrijf. Ook krijg je natuurlijk een heerlijk vers streekproduct mee dat je in je bakkie stopt. Aan het eind van de dag heb je dus een vol mandje met heerlijke en verse producten.

      “Dit is leuk voor iedereen die het Westland op een sportieve manier van dichtbij wilt bekijken.”

      Wat is mogelijk?

      Je kunt al deelnemen met een groep vanaf 10 personen tot maximaal 60 personen. Er worden vier verschillende opties gegeven, uiteenlopend van tochten van 2 tot 4,5 uur. Alle opties kunnen aangevuld worden met een lunch.

      Een gevuld bakkie!

      Er is ook de mogelijk om een gevuld Bakkie Westland apart te bestellen. Leuk om cadeau te doen of lekker voor jezelf. Kijk op de website van Bakkie Fietsen voor meer informatie.

      Openingstijden

      Je kunt Bakkie Fietsen reserveren via de website.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Bakkie Fietsen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       Lachende vader en zoon op een huurfiets in een groen landschap in het Westland

       Fietsverhuur Westland

       Ontdek de omgeving van het Westland op de fiets. Fietsverhuur Westland verhuurt de perfecte fiets voor jou: fietsen met versnellingen, E-bikes, tandems en kinderfietsen.

       Fietsverhuur Westland

       De themaroutes van Fietsverhuur Westland leiden je door typisch Westlandse tuinderpaadjes, de stilte van het bos en langs het uitzicht van duin, strand en zee. Zo ontdekt je speciale en dikwijls verborgen plekjes die het Westland zo bijzonder maken. Zoek je liever de drukte op? Dan zijn de grotere steden als Delft en Den Haag niet ver weg en ook een bezoekje waard!

       Compleet dagje uit

       Fietsverhuur Westland biedt ook leuke fietsarrangementen. Ga bijvoorbeeld op pad met een ‘puur Westlandse’ gevulde picknickmand die je ergens langs de route kunt nuttigen. De meeste arrangementen zijn al vanaf 2 personen te reserveren en aan te passen aan je persoonlijke wensen.

       Fietsverhuur

       Je huurt al een volwassen fiets voor €8,50 per dag. Maar als je liever een elektrische fiets wilt huren, dan kan dat al vanaf €19,-.

       Openingstijden

       Fietsverhuur Westland is alleen geopend op afspraak. Je kunt 7 dagen per week tussen 9.00 en 18.00 uur de gehuurde fietsen afhalen en inleveren.

       Let op: straatnaam de Zwet 1 wordt niet door alle navigatiesystemen ondersteund; voer dan Lange Wateringkade 52 in.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Fietsverhuur Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen