glazen kas met logo van koffiebar Koffie van de Buren en het terras met knotwilgen in het Westland

Koffie bij de buren

Manon opende in februari 2019 haar koffiebar Koffie bij de Buren! Gewoon voor de gezelligheid! Geniet van een heerlijke high coffee of high tea met huisgemaakt lekkers in een sfeervolle groene omgeving.

Koffie bij de Buren

Koffie bij de buren is een heu(l)se koffiebar die zich sinds 2022 volledig richt op het serveren van High coffees, High tea’s, Cream tea’s, High tea kinderfeestjes en Babyshowers (ook mogelijk als take away).

Het Heulse koffie en theeseizoen start begin maart en eindigt eind oktober. In deze periode zijn ze elke vrijdag en zondag op reservering geopend van 10.00–16.00 uur.

Koffie bij de buren is alleen geopend op reservering en dat kan al vanaf 2 personen!

De locatie

Koffie bij de buren is gelegen ter hoogte van de Gouwlaan in Kwintsheul. De locatie heeft géén huisnummer! Navigeer naar Slimpad 5 of Gouwlaan 7. 

Wanneer je de fiets of auto op het parkeerterrein aan de Gouwlaan parkeert, loop je over het wandelpad de koffiebar binnen.

Openingstijden

Koffie bij de buren is alleen op reservering (vanaf 2 personen) geopend. Ze ontvangen je graag van maart tot en met oktober op een vrijdag of zondag tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Koffie bij de buren. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  doorkijkje door een stenen poort op oude druivenkassen met groene deuren bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in het Westland

  Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

  Benieuwd naar het tuinpad van een echte tuinder, bezoek dan Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck.

  Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

  Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument. Op deze druivenkwekerij is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. De kwekerij bestaat uit acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905, een watertoren uit 1910, een lange fruitmuur uit 1815, een korte fruitmuur uit 1849 met daartegen een muurkas uit omstreeks 1890, twee ketelhuisjes met verwarmingsketels en schoorstenen, een boomgaard en twee moerbeibomen van meer dan 300 jaar oud. Samen met de oude tuinderswoning annex schuur uit 1729 is het bedrijf uniek in het Westland en van grote historische waarde.

  Sonnehoeck is een levend monument, waar historie en cultuur samenkomen.

  Druivenkwekerij

  De druiven worden op traditionele wijze geteeld en zijn van half juli tot half oktober te koop voor de bezoekers en ‘s zaterdags van 11.00 tot 16.00 voor passanten. Wil je dus de sfeer van vroeger (en druiven) proeven, dan moet je op Sonnehoeck vertoeven.

   

  Sonnehoeck is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt over een invalidentoilet.

  Openingstijden

  Sonnehoeck is van april tot en met begin oktober geopend. De rondleidingen kunnen elke dag plaats vinden, behalve op zondag. Een bezoek kan uitsluitend op afspraak.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   elektrische sloep te huur bij Paviljoen de Zweth in het Westland

   De Zweth

   Bij De Zweth in Kwintsheul kun je fietsen huren, een elektrische sloep huren, kanovaren, waterfietsen, midgetgolfen, survivalen en meer! Leuk voor het hele gezin.

   De Zweth

   Bij De Zweth is er van alles te beleven, van ontspanning tot inspanning en voor jong en oud. In 1992 startte Sjors Janszen midenin de polder met de verhuur van kano’s om zo prachtige kano-tochten aan te kunnen bieden. Inmiddels kun je ook bij De Zweth echter al lang niet meer alleen terecht voor kano’s, maar ook voor het huren van fietsen, (electro-)sloepen, waterfietsen, fietsen en steppen en is het paviljoen uitgebreid met een minigolfbaan, survivalbaan en voor de kleintjes een speeltuin.

   Activiteiten voor het hele gezin

   Sjors en zijn vrouw Mariska zijn er trots op dat ze met hun locatie nèt buiten de stad een plaats bieden voor spanning en ontspanning voor het hele gezin. Als je moe bent van alle activiteiten biedt De Zweth de gelegenheid om te genieten van een lekker kopje koffie of een ijsje met het uitzicht over het Westland en de polders van Midden-Delfland.

   Arrangementen

   Voor één prijs kun je de hele dag gebruik maken van alle activiteiten op het terrein (kanovaren, waterfietsen, speeltuin binnen en buiten, midgetgolf, trampolines en ook de survivalbaan). Kortom, De Zweth is van alle markten thuis. Kijk ook eens op de website voor een overzicht van alle mogelijkheden, arrangementen en kinderfeestjes.

   Overnachten

   De schattige witte dijkwoning is een voormalig boerderij uit 1882. Sjors en Mariska van De Zweth hebben de vakantiewoning volledig opgeknapt en de stijl van toen is zoveel mogelijk behouden gebleven. Het huis is ook compleet te huur voor families en groepen, er kunnen dan maximaal 6 volwassenen en 4 kinderen verblijven.

   Openingstijden

   Klik hier voor de openingtijden.

   Let op: straatnaam de Zwet 1 wordt niet door alle navigatiesystemen ondersteund; voer dan Lange Wateringkade 52 in.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar De Zweth. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    rode fiets met een houten kratje (bakkie) voorop met daarin Westlandse groenten bij Bakkie Fietsen in het Westland

    Bakkie Fietsen

    Bakkie Fietsen is een nuttige en gezonde fietsroute om het Westland te verkennen. Je gaat uiteraard niet met lege handen naar huis, maar met een eigen gevulde ‘bakkie’ met Westlandse streekproducten.

    Bakkie Fietsen

    Gewapend met een ‘bakkie’ op je fiets, kom je langs diverse kwekers die je alles vertellen over de ins en outs van hun bedrijf. Ook krijg je natuurlijk een heerlijk vers streekproduct mee dat je in je bakkie stopt. Aan het eind van de dag heb je dus een vol mandje met heerlijke en verse producten.

    “Dit is leuk voor iedereen die het Westland op een sportieve manier van dichtbij wilt bekijken.”

    Wat is mogelijk?

    Je kunt al deelnemen met een groep vanaf 10 personen tot maximaal 60 personen. Er worden vier verschillende opties gegeven, uiteenlopend van tochten van 2 tot 4,5 uur. Alle opties kunnen aangevuld worden met een lunch.

    Een gevuld bakkie!

    Er is ook de mogelijk om een gevuld Bakkie Westland apart te bestellen. Leuk om cadeau te doen of lekker voor jezelf. Kijk op de website van Bakkie Fietsen voor meer informatie.

    Openingstijden

    Je kunt Bakkie Fietsen reserveren via de website.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Bakkie Fietsen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     Lachende vader en zoon op een huurfiets in een groen landschap in het Westland

     Fietsverhuur Westland

     Ontdek de omgeving van het Westland op de fiets. Fietsverhuur Westland verhuurt de perfecte fiets voor jou: fietsen met versnellingen, E-bikes, tandems en kinderfietsen.

     Fietsverhuur Westland

     De themaroutes van Fietsverhuur Westland leiden je door typisch Westlandse tuinderpaadjes, de stilte van het bos en langs het uitzicht van duin, strand en zee. Zo ontdekt je speciale en dikwijls verborgen plekjes die het Westland zo bijzonder maken. Zoek je liever de drukte op? Dan zijn de grotere steden als Delft en Den Haag niet ver weg en ook een bezoekje waard!

     Compleet dagje uit

     Fietsverhuur Westland biedt ook leuke fietsarrangementen. Ga bijvoorbeeld op pad met een ‘puur Westlandse’ gevulde picknickmand die je ergens langs de route kunt nuttigen. De meeste arrangementen zijn al vanaf 2 personen te reserveren en aan te passen aan je persoonlijke wensen.

     Fietsverhuur

     Je huurt al een volwassen fiets voor €8,50 per dag. Maar als je liever een elektrische fiets wilt huren, dan kan dat al vanaf €19,-.

     Openingstijden

     Fietsverhuur Westland is alleen geopend op afspraak. Je kunt 7 dagen per week tussen 9.00 en 18.00 uur de gehuurde fietsen afhalen en inleveren.

     Let op: straatnaam de Zwet 1 wordt niet door alle navigatiesystemen ondersteund; voer dan Lange Wateringkade 52 in.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Fietsverhuur Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen