Auberginesoepfietsen door Westland en Midden-Delfland

Heb je het ook gelezen op Nu.nl? Het gaat niet goed met de afzet van Westlandse aubergines. De mooiste producten, die vaak zelfs niet eens in de Nederlandse winkels liggen, gaan nu zo een container in. Tijd dus om op je fiets te stappen en een rondje te maken door het Westland en Midden-Delfland en heerlijke ingredienten bij elkaar te fietsen voor een auberginesoep. Samen helpen we de aubergine!

Lekker van dichtbij

We weten, nu we onze producten overwegend in de supermarkt kopen, vaak niet eens meer waar onze voeding vandaan komt. In het Westland worden in de kassen de mooiste producten gekweekt. Een deel daarvan is zelf zo mooi en daardoor ook wat duurder, dat je ze eigenlijk niet eens in de Nederlandse supermarkt ziet liggen. Ze worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld Amerika en worden daar gebruikt door top restaurants. 

Fietsen voor mijn eten

Samen met Marja van der Ende, de eerste fietsburgemeester van het Westland en bedenker van het platform 'Fietsen voor mijn eten', hebben we een speciale fietsroute ontwikkeld. Daarbij fiets je niet alleen langs die prachtige aubergines van Ted van Luijk, maar ook langs andere producenten van streekproducten in het Westland en Midden-Delfland.

Zo fiets je o.a. langs

Onderweg zit ook nog een korte tussenstop bij Koffiehuis De Hooiberg in 't Woudt voor een kopje 'take away koffie'.

Auberginesoep route

Je vindt de auberginesoeproute hier.

Groene apotheek

Marja van der Ende is bekend van haar 'fietssoeproutes' (courgettesoepfietsen, tomatensoepfietsen, pompoensoepfietsen en snertfietsen).

Met haar routes wil ze mensen niet alleen bewust maken van het belang om gezonde voeding te eten, ze wijst ook op het belang van bewegen. Bovendien laat ze met haar routes zien dat juist in het Westland en Midden-Delfland deze producten allemaal voorhanden zijn. Je hoeft alleen maar op je fiets te stappen! Met recht kun je dit gebied dan ook wel de 'Groene apotheek van de wereld' noemen. 

Als je ook een keer wilt 'soepfietsen' dan kun je ervoor kiezen om met Marja mee te fietsen (houd haar website in de gaten wanneer ze weer tochten organiseert) of je kunt de routes zelf rijden. Je vindt ze terug op Route.nl.

Recept

Aubergines heel veelzijdige producten zijn, kun je er van alles mee maken. Geheel in traditie deelt Marja een recept voor aubergine soep. Ze verwijst daarvoor dit keer graag naar de website van Ted van Luijk zelf. Hij is immers de aubergine expert. Je vind er niet alleen het recept voor de auberginesoep, maar ook tal van andere heerlijke recepten.

COVID19

Zoals we allemaal weten is de coronacrisis nog niet voorbij. Dat houdt in het belangrijk is om 1,5m afstand te blijven houden wanneer je naar buiten gaat. Vermijd ook drukke plekken. Bij veel stalletjes en andere locaties op de route kun je met pin betalen. Ook hier geldt, houd afstand en geef elkaar de ruimte zodat we het samen veilig houden. Meer informatie waar je de komende tijd rekening mee dient te houden tijdens je bezoek aan het Westland lees je hier.

 

We wensen jullie een smakelijke en gezonde route toe!

Marja van der Ende, Bezoek Westland en PUUUR Midden-Delfland

 

 

 

Datum

vrijdag 22 mei 2020

Marja van der Ende

afbeelding van Marja van der Ende

Marja van der Ende is de oprichtster van Fietsen voor m'n Eten. Ze bezoekt elke week de stalletjes langs de weg in Westland.