Ontdek deze drie Westlandse kustdorpen

Foto: Angela Enthoven

Dorpskernen aan de Westlandse kust

Van klein naar groot zijn er drie kustdorpen in het Westland. Ter Heijde, Monster en ‘s-Gravenzande. Ieder dorp heeft haar eigen charme, aanbod van winkels en eetgelegenheden. Je ontdekt ze hier!

Ontdek Ter Heijde

Ter Heijde wordt ook wel Ter Heijde aan zee genoemd. En dat is gezien de ligging niet zo gek. Het kleine kustdorp, met zo’n 700 inwoners, is bekend om de zeeslag tussen de Engelse en Nederlandse vloot die in 1653 werd gevoerd en waarbij Admiraal maarten Tromp sneuvelde. Ter nagedachtenis vind je bij de entree van het dorp een monument bestaande uit twee kanonnen. Ter Heijde heeft 2 kilometer strand en twee strandopgangen: Strandweg en Karel Doormanweg.

Restaurants in Ter Heijde

Restaurants in Ter Heijde

Ter Heijde is een kleine kustplaats en de restaurants vind je hier op het strand. Met 2 verschillende strandopgangen en 3 verschillende strandtenten, kom je hier zeker aan je trekken, tijdens een vakantie in eigen land of een paar daagjes weg aan de Westlandse kust.

Winkels in Ter Heijde

Winkels in Ter Heijde

In het hart van het dorp Ter Heijde vind je de enige winkel, maar wel één die uitstekend past bij de omgeving: een skate- en surfshop. Ze hebben ook een sufschool en surfcafé.

Te doen in Ter Heijde

Te doen in Ter Heijde

Voor leuke activiteiten met je gezin, familie of vrienden kan je uitstekend terecht in Ter Heijde. Het is hier qua activiteiten surfen en skaten wat de klok slaat. Bij Dreams Skate- en Surfshop vertellen ze je graag welke lessen en activiteiten ze gepland hebben.

Ontdek Monster

Monster is een kustdorp gelegen aan de Noordzeekust. Het dorp heeft zo’n 5 kilometer kustlijn. Het is een populair strand met enkele strandtenten en je loopt er ook eenvoudig naar de Zandmotor.

Strand in Monster

Strand in Monster

Monster is een zeer populaire kustplaats in het Westland. Je parkeert er pal achter de duinen en loopt zo het strand op. Naast de gezellige strandtenten is er ook een breed en ruim strand waar alle ruimte is om van een echte ouderwetse stranddag te genieten. Je loopt vanaf het strand in Monster ook eenvoudig naar de Zandmotor, een bijzonder project van Rijkswaterstaat en waar je soms ook zeehonden ziet. Het prachtig strand, heeft 3 verschillende strandopgangen. Het strand van Monster is een fijn alternatief voor de drukke stranden van Hoek van Holland en Scheveningen.

Restaurants in Monster

Restaurants in Monster

Kustplaats Monster heeft een levendig centrum met tal van gezellige restaurants. Ook op het strand van Monster zijn enkele leuke strandtenten waar je met je gezin, vrienden of familie uit eten kunt gaan.

Te doen in Monster

Te doen in Monster

Voor leuke activiteiten met je gezin, familie of vrienden kan je uitstekend terecht in Monster. Van zelf fruit plukken in een echte kas tot zwemmen in zee of in het mooie nieuwe zwembad De Boetzelaer.

Ontdek 's-Gravenzande

Wist je dat kustplaats ‘s-Gravenzande een hele leuke plaats is voor een paar dagjes weg of een korte vakantie in eigen land? Je vindt er leuke overnachtingsmogelijkheden, gezellige restaurants, leuke strandtenten en een verrassend winkelgebied.

Overnachten in 's-Gravenzande

Overnachten in 's-Gravenzande

In ‘s-Gravenzande, gelegen net boven Hoek van Holland, kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden om te overnachten aan de Nederlandse kust: je kunt kamperen aan het strand, kiezen voor een mooi vakantiepark aan de kust of een knus klein hotel. Heerlijke slaapmogelijkheden voor een vakantie met je gezin of een leuk uitje met je vrienden. De overnachtingsmogelijkheden liggen vrijwel allemaal op loopafstand van het strand.

Restaurants in 's-Gravenzande

Restaurants in 's-Gravenzande

Kustplaats ‘s-Gravenzande heeft een levendig centrum met tal van gezellige restaurants. Ook op het strand van ‘s-Gravenzande zijn er verschillende leuke strandtenten waar je met je gezin, vrienden of familie uit eten kunt gaan. Er is volop keuze: houd je van vegan, ben je liefhebber van pizza of houd je meer van een bistro? Dan kom je in ‘s-Gravenzande aan je trekken op het gezellige Marktplein in het centrum of op het nabijgelegen strand met uitzicht op zee.

Strand in 's-Gravenzande

Strand in 's-Gravenzande

‘s-Gravenzande is een zeer populaire kustplaats in het Westland. Het prachtige strand, heeft 3 verschillende strandopgangen. Elke strandopgang leidt naar een ander strand met een andere sfeer: van een hip Vlugtenburg, tot een sportief Beukel en een rustig Arendsduin. En uiteraard vind je daar strandtenten die daarbij passen. Het strand in Vlugtenburg is een fijn alternatief voor de drukke stranden van Hoek van Holland en Scheveningen en trekt een hip publiek uit Rotterdam, Delft en Den Haag.

Winkels in 's-Gravenzande

Winkels in 's-Gravenzande

‘s-Gravenzande heeft het knusse van een dorp, maar heeft heuse stadsrechten. En daar zijn ze dan ook trots op. In het levendige centrum van ‘s-Gravenzande vind je een gevarieerd aanbod aan winkels. Naast enkele ketens, vind je er ook leuke lokale winkels waar het vakmanschap en de service hoog in het vaandel staan. Als je in ‘s-Gravenzande gaat winkelen ben je wel een paar uurtjes zoet.

Te doen in 's-Gravenzande

Te doen in 's-Gravenzande

Voor leuke activiteiten met je gezin, familie of vrienden kan je uitstekend terecht in ‘s-Gravenzande. Van spannende en gezellige groepsactiviteiten op het strand of in zee tot paardrijden door de duinen.

Bekijk de andere dorpskernen in het Westland

Het Westland bestaat uit verschillend dorpskernen met elke hun eigen sfeer en aanbod. Bekijk wat de andere dorpskernen te bieden hebben.