dwars door de kas evenement westland bezoek kassen fietsen fietstocht

Dwars door de Kas

Dwars Door De Kas (#DDDK) is een jaarlijks evenement in het Westland waarbij je door een groot aantal kassen van telers fietst.

Verrassende wereld van de glastuinbouw

Stel je voor, je fietst over kleine weggetjes waar je aan de achterkant van een kas, die vol staat met kleurrijke chrysanten, naar binnen fietst en door de voorkant weer naar buiten. Je steekt vervolgens de weg over en fietst bij de overbuurman weer naar binnen, hier staan zoveel verschillende cactussen, niet beseffend dat er zoveel verschillende soorten cactussen zijn stap je van je fiets en vraagt de teler het hemd van zijn lijf. Verbaast over het feit dat cactussen dagelijks water nodig hebben, fiets je weer verder naar de volgende kas. Natuurlijk staat hier weer een verrassing op je te wachten!

Unieke fietstocht

Voor Kom in de Kas openen een groot aantal telers hun deuren. Je fietst letterlijk via aan de voorzijde de kas in en aan de achterzijde er weer uit. Op weg naar een volgende kas.  Deelnemers aan de fietstocht maken zo, op een laagdrempelige manier, kennis met de tuindersbedrijven en het Westland. De deelnemers fietsen door kassen met mooie bloemen, planten en groenten en worden daarnaast onderweg verrast door gezonde lekkernijen.

Fietsroutes

Tijdens Dwars door de Kas zijn er meerdere fietsroutes: een langere en een kortere. Ook zijn er meerdere startpunten. Deelnemers kunnen geheel op eigen tempo de routes fietsen.

Datum

Kijk in de agenda op deze website voor de datum waarop Dwars door de Kas gehouden wordt. Je leest daar ook hoe je je kunt inschrijven voor deze unieke fietstocht door de kassen van het Westland.

Openingstijden

Kijk in de agenda op deze website voor de datum en de tijden van Dwars door de Kas.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Dwars door de Kas. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  teamuitje groep mensen op het strand tijdens teambuilding Bezoek Westland van Brink Outdoor

  Brink Outdoor

  Brink Outdoor is gericht op het aanbieden van buitensportactiviteiten voor jouw bedrijfs-, team-, vrijgezellen-, klassen- en familieuitje. We verzorgen heel veel spellen van kruisboogschieten, vlotbouwen, bijlwerpen tot aan Expeditie Robinson activiteiten.

  Leuke outdoor activiteiten voor iedereen!

  Het aanbieden van de activiteiten doen wij zowel recreatief als doelgericht. Bij ons ben je welkom met ieder doel. De doelen kunnen variëren van plezier, leiderschapskwaliteiten, groepscohesie, succes ervaring, educatie en ga zo maar verder. Kortgezegd, ieder doel is welkom en wij gaan er actief mee aan de slag!

  Wat is jouw doel?

  Actieve uitjes hoeven niet alleen leuk te zijn, maar leveren ook een grote meerwaarde. Wij willen een meerwaarde leveren door vooraf met de klant een doel te bespreken waaraan we samen gaan werken. Een doel kan plezier maken zijn maar ook het werken aan leiderschapskwaliteiten binnen de groep.

  Op elke locatie

  Wij voeren al onze activiteiten op locatie uit. Dit betekent dat wij onze materialen en enthousiaste instructeurs meebrengen naar iedere gewenste locatie. Van het strand van ‘s-Gravenzande tot de feestweek van De Lier of misschien zelfs in jouw achtertuin.

  Openingstijden

  Brink Outdoor is het hele jaar open voor reserveringen.
  Bekijk de website voor de mogelijkheden.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar Brink Outdoor. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   optreden van een vrouwelijke straatartiest met witte pruik en een kijkkast tijdens cultuurfestival Podium Westland in het Westland

   Podium Westland

   Het festival voor iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft.

   Podium Westland

    Het centrum van Naaldwijk wordt elk jaar op een zaterdag in september omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

   Kunst en cultuur voor jong en oud

   Podium Westland is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen.

   Podium Westland is een activiteit van Westland Cultuurweb.

   Openingstijden

   Kijk voor data en tijden op de Facebook pagina van Podium Westland.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Podium Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    Doos gevuld met eten en folders

    LekkerUniek

    LekkerUniek en Support Your Locals Westland, delicatessen met een verhaal

    LekkerUniek is een platform voor delicatessen met een verhaal. In tijden van Corona was ‘het verhaal’ vaak anders dan normaal. Ze ondersteunen de winkeliers, horeca en verenigingen om in deze tijd te blijven voortbestaan met allerlei acties, gecentreerd vanuit ons verzorgingsgebied Westland.

    In de coronajaren hebben ze de volgende acties gedaan:

    • Verzorgen van ruim 7000 ‘LekkerUniek’ corona pakketten voor diverse organisaties waaronder lokale MKB bedrijven, netwerkclubs, overheden en scholen. Pakketten zijn samengesteld met producten van lokale ondernemers.
    • Het opzetten van een Youtube kanaal voor horecagelegenheden ter promotie van hun café of restaurant
    • Het verzorgen van SYLW (SupportYourLocalWestland) Wandeltochten voor de lokale horeca en winkeliers. Meer dan 1500 wandelaars hebben deelgenomen aan 12 wandeltochten in Westland, allemaal coronaproof
    • Organiseren van een Online Pubquiz voor het goede doel in combinatie met een SYLW Pakket voor 450 deelnemers
    • Organiseren van een online faillissement uitverkoop voor een delicatesse winkel met de opbrengst voor het goede doel
    • De oprichting en uitrol van het Terras Paspoort. Fietsen en genieten in Westland, langs 10 terrassen! De hele zomer lang! Nu in de verkoop tot 1 september aanstaande.

    Veel plezier!

    Openingstijden

    Geopend van maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur. LekkerUniek organiseert ook leuke ‘Support Your Locals’ wandeltochten. Kijk op de website voor nieuwe data.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar LekkerUniek. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     bootje met mensen aan boord vaart langs bunkers tussen de glazen kassen in het Westland

     Bunkers in het Westland

     In Westland liggen nog een aantal bunkers van de Tweede Wereld Oorlog verscholen in het landschap. Benieuwd welke bunkers je kunt bezichtigen?

     Bunkers in het Westland

     Een groot gedeelte van het Westland waaronder het hele dorp ‘s-Gravenzande lag in de Tweede Wereld Oorlog binnen “Vesting Hoek van Holland”. Rondom deze vesting lagen allemaal bunkers, tankgrachten en versperringen. In het Westland lagen twee verschillende hoofdkwartieren van de Vesting waaronder één in het Staelduinse Bos. Op dit moment zijn er nog steeds allemaal bunkers verscholen in het landschap.

     Bunker bezoeken

     Wil je een bunker in Westland bezoeken? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden, met en zonder een museumgids of tijdens een boottocht over de tankgracht. Tevens is er een speciaal educatie programma gemaakt: “sporen van oorlogen” , interessant voor de lagere scholen in de regio.

     Vesting Hoek van Holland

     “Vesting Hoek van Holland” is een initiatief van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en het Atlantikwall-museum. Beide musea zijn al jaren actief in het Westland en hebben hun krachten gebundeld. Deze gezamenlijke site is in samenwerking met diverse andere partijen gemaakt om bunkers, de tankgracht en de directe omgeving onder aandacht te brengen, samenhang aan te tonen en toeristen duidelijk te informeren.

     Openingstijden

     Kijk op de website van Vesting Hoek van Holland voor locaties en openingstijden van bunkers in het Westland.


     jonge danseressen in zwart-witte kleding treden op tijdens een festival van Westland Cultuurweb in het Westland

     Westland Cultuurweb

     Westland Cultuurweb organiseert jaarlijks festivals, evenementen en andere overkoepelende activiteiten.

     Westland Cultuurweb

     Westland Cultuurweb is de netwerkorganisatie voor kunst, cultuur en educatie in de gemeente Westland!

     Doel van de activiteiten van Westland Cultuurweb is kunst en cultuur beschikbaar en bereikbaar maken voor zoveel mogelijk Westlanders. Dat doen ze door kinderen en jongeren binnen het onderwijs hun talenten te laten ontdekken en hun creativiteit te ontwikkelen. Door hen buiten school te stimuleren hun passie voort te zetten – alleen en samen met anderen. Door het rijke culturele leven in het Westland zichtbaar te maken. En dat doen ze door al die Westlanders die van huis uit of door hun situatie niet gemakkelijk met kunst en cultuur in aanraking komen te helpen hun creatieve weg te vinden.

     Activiteiten

     Ze verrijken het culturele leven met de organisatie van festivals, evenementen en andere overkoepelende activiteiten. Jaarlijks organiseert Cultuurweb Podium Westland: het feestelijke festival waar heel cultureel Westland zich presenteert met optredens, concerten en workshops voor jong en oud. Én het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, waar jonge talenten de kans wordt gegeven op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting. Hiernaast wordt er samen met Bibliotheek Westland en WestlandTheater De Naald het Lezersfeest georganiseerd. Ook zijn er initiatieven zoals o.a. een Westlandse Slagwerkdag en het Westland Saxofoon Festival.

     Daarnaast vergroten ze de bereikbaarheid van alle culturele activiteiten in het Westland. De culturele uitagenda en de cursusagenda zijn te vinden op de website van Westland Cultuurweb.

      

     Openingstijden

     Kijk op de website van Westland Cultuurweb voor de tijden van alle evenementen.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Westland Cultuurweb. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      Marja van der Ende poseert met haar fiets voor een stalletje met streekproducten uit het Westland

      Fietsen voor m'n eten Westland

      Fiets langs de stalletjes in Westland en je hoeft niet meer langs de supermarkt. De producten zijn vers van de kweker, gezond en betaalbaar!

      Fietsen voor m’n eten Westland

      In augustus 2017 startte Marja van der Ende met de Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten – Westland’ om adressen van stalletjes op tuinderslaantjes en boerenweggetjes, van 24/7 automaten bij kwekerijen en van kleine streekwinkels te verzamelen. Sindsdien heeft zij haar dagelijkse boodschappen niet meer in de supermarkt gedaan. Het Westland is dé regio waar dit volgens haar mogelijk is. De regiokaart met inmiddels meer dan 250 adressen is te vinden op de website van Fietsen voor m’n eten.

      Fiets je een keer mee?

      Regelmatig organiseert Marja soepfietstochten. Daarbij fiets je de ingrediënten van de soep bij elkaar bij stalletjes langs de weg en krijg je een kijkje. Na afloop van de fietstocht wordt de soep gezamenlijk bereid en opgegeten. Eerdere soepfietstochten die Marja maakte zijn CourgettesoepfietsenTomatensoepfietsen en Snertfietsen, Pompoensoepfietsen en Auberginesoepfietsen.

      De geplande soepfietstochten vind je ook op de website van Fietsen voor m’n eten.

      Zelf soepfietsen

      Lukt het je niet om een keer met Marja mee te fietsen, fiets dan zelf de route. Je vindt verschillende soepfietsroutes nl. ook op Route.nl, de gratis fietsapp. Zo kun je toch op pad en lokaal je ingrediënten bij elkaar fietsen.

      Openingstijden

      Kijk voor de openingstijden van alle verkooppunten die Fietsen voor m’n eten in kaart heeft gebracht, en voor de georganiseerde fietstochten, op de website van Fietsen voor m’n eten.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Fietsen voor m’n eten Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       spandoek bij de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck tijdens Open Monumentendag in het Westland

       Stichting Monumentaal Westland

       Stichting Monumentaal Westland organiseert sinds 2014 activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals Open Monumentendag.

       Open Monumentendag

       Stichting Monumentaal Westland organiseert jaarlijkse de Open Monumentendag binnen de gemeente Westland. Dit doen ze met een groep van 15 enthousiaste vrijwilligers, die elk een deelgebied coördineren. Op de dag zelf – elke 2e zaterdag in september – zijn er ruim 300 mensen actief om meer dan 30 monumenten in het Westland in het zonnetje te zetten. Dit zijn eigenaren, rondleiders, gastvrouwen en heren, sprekers, muzikanten en toneelspelers.

       Activiteiten

       Daarnaast ondersteunt de stichting activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals rondleidingen, fiets- en vaarroutes en het uitgeven van publicaties. Nieuw is de monumentenroute op izi.travel.

       Westlandse Monumenten

       Gemeente Westland heeft 60 rijksmonumenten en ruim 200 gemeentelijke monumenten. We noemen een bouwwerk een monument als het betekenis heeft voor onze cultuurhistorie. Vaak is ook het interieur waardevol. Dit maakt ze uniek en onvervangbaar. Het zijn meestal ware kunstwerken, of het nu een woning, een kerk, een raadhuis, een molen of een school is. De monumenten zijn interessant voor Westlanders en voor toeristen om zo een beeld krijgen van ons rijke verleden.

       Bekijk de monumenten op de website.

       Op de website en in de flyer van Monumentaal Westland is per monument aangegeven hoe toegankelijk een monument is voor rolstoelen.

       Openingstijden

       Stichting Monumentaal Westland organiseert de Open Monumentendag in het Westland in het 2e weekend van september. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Monumentaal Westland.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Stichting Monumentaal Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        bezoekers aan Kom in de Kas Westland lopen door een kas met planten in het Westland

        Kom in de Kas Westland

        Kom in de Kas Westland is een evenement waarbij iedereen kan zien wat er in de kassen gebeurt. Kom je langs in het eerste weekend van april?

        Kom in de Kas

        Tijdens het landelijke evenement Kom in de Kas openen glastuinbouwbedrijven hun deuren om de consument te laten zien wat er in een kas groeit en bloeit. Bezoekers kunnen ruiken, zien en proeven van de producten uit de kas.

        Kom in de Kas Westland

        Jaarlijks wordt ook in het Westland meegedaan aan Kom in de Kas. De kwekerijen, met zowel groenten, bloemen als potplanten, zullen de bezoekers verbaasd doen staan wat de Nederlandse Glastuinbouw presteert, waarbij gezond, duurzaamheid en vernieuwing belangrijke thema’s zijn. De kwekers geven deze dagen voorlichting aan het publiek hoe er op een verantwoorde manier producten gekweekt worden van een hoge kwaliteit. Kortom het evenement Kom in de Kas is er om de consument te laten zien wat er in de kassen gebeurd.

        Ieder jaar een andere locatie

        Kijk in de agenda op de site op welke data en locatie dit jaar Kom in de Kas Westland georganiseerd wordt.

        Parkeren

        Het evenement is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bezoekers kunnen de auto parkeren bij bloemenveiling RoyalFloraHolland en worden per pendelbus naar het gebied gebracht. Alle informatie is te vinden op: www.komindekaswestland.nl.

        Openingstijden

        Kijk in de agenda voor de data en locatie van Kom in de Kas Westland.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Kom in de Kas Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         foto van zandduinen in het Westland begroeid met groen helmgras en in de achtergrond de zee met wolken en een rode gloed van de zon

         Nationaal Park Hollandse Duinen

         Nationaal Park Hollandse Duinen

         De duinen in het Westland liggen in een van de Mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

         Het gebied van het Nationaal Park Hollandse Duinen loopt van Hoek van Holland tot Langevelderslag (Noordwijk). Het duingebied is 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed en is grofweg 200 km2 groot. Het is een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen.

         De Delflandse duinen

         In het Nationaal Park Hollandse Duinen bevindt zich ook het Westlandse kustgebied. Het Westland kent 8 kilometer strand, van Slag Vlugtenburg tot en met de Zandmotor. Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op! De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

         De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

         Ook een aanrader is de zonsondergang in de Noordzee. Dit levert vaak prachtige kleuren op!

         Duingebied Solleveld

         Solleveld, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen, is een mooi en kwetsbaar onderdeel van het Hollandse Duinen gebied. Je vindt er eikenbomen (bijzonder omdat nergens anders in Nederland ze zo dicht bij zee staan), open delen met infiltratieplassen, hei en struikgewas.

         Het gebied is alleen te bezoeken met een dagkaart (beperkt aantal per dag beschikbaar). Je kunt een dagkaart o.a. online kopen en bij Villa Ockenburgh.

         Bereikbaarheid Westlandse strand

         Het Nationaal Park in het Westland is via verschillende opgangen bereikbaar. Hier lees je meer over de 8 verschillende strandopgangen van het Westlandse strand.

         Parkeren aan de kust

         In de winter kun je gratis parkeren aan de kust in het Westland. In het zomerseizoen kan er alleen betaald geparkeerd worden. Kijk hier voor de tarieven en overige informatie over parkeren aan de Westlandse kust.

         Openingstijden

         Altijd vrij toegankelijk voor iedereen.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar Nationaal Park Hollandse Duinen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen