Cocondo

Een voormalige Duitse telefoonbunker uit 1943 is getransformeerd tot een prachtig verblijf voor twee volwassenen en twee kinderen. Geniet van een unieke overnachting middenin de natuur.

Ga kopje onder in de natuur

Je verblijft in het natuurgebied en rijksmonument het Vinetaduin van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Dit bijzondere duin herbergt maar liefst 70 bunkers uit vier lagen krijgsgeschiedenis. De telefoonbunker ligt in het noordelijk deel, vlakbij de Hoekse villawijk en toegang tot het strand. Je slaapt hier letterlijk onder het leefgebied van o.a. de vos, marter, rugstreeppad, zandhagedis en zeldzame nauwe korfslak.

Vier vrijheid, natuur en creativiteit

Voor de transformatie van de telefoonbunker is met vooruitstrevende ontwerpers en bouwers samengewerkt. Zij hebben zo ecologisch en circulair mogelijk de bunker een nieuwe vreedzame functie gegeven. Hierdoor maak je tijdens je verblijf kennis met hedendaagse ontwerpers en duurzame bouwtechnieken.

Voorzieningen

 • Slaapkamer voor twee volwassenen (190cm hoog)
 • Bedstee voor één volwassene of twee kinderen (190 x 134cm)
 • Willen de kinderen niet samen in de bedstee? Er is een extra slaapbank
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Badkamer met douche en toilet
 • Wifi
 • Linnen- en badgoed van onze partner Yumeko
 • Zeep, shampoo, koffie en thee

Je bijdrage

Cocondo is een project van Stichting Stelling 33. Wij zetten ons sinds 2013 in voor het behoud en de ontwikkeling van militair erfgoed en landschap. Met als doel een van de meest tastbare herinneringen uit de militaire geschiedenis in een hedendaags perspectief te plaatsen. Je bijdrage komt ten goede aan Stichting Stelling 33 en een deel schenken we aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Zodoende draag je met je verblijf automatisch bij aan de instandhouding van zowel erfgoed als natuur.

Openingstijden

Het verblijf is iedere dag te boeken. Voor boekingen kun je terecht op de website van Cocondo.

Verstuur een e-mail

Verstuur een mail naar Cocondo. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

  Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


  De Brink Naaldwijk

  De Brink Naaldwijk

  Aan de rand van Naaldwijk, naast een gezellige boerderij, straalt De Brink als een heerlijke horecalocatie met een ontspannen sfeer. Hier nodigt het terras uit voor momenten met vrienden, collega’s en familie.

  Eten en Drinken

  Met een menu vol lokale lekkernijen en een vriendelijke bediening straalt De Brink eenvoudige gastvrijheid uit. Of je nu komt voor een gezellige borrel of een ontspannen lunch, hier vind je de perfecte combinatie van boerderijsfeer en leuke activiteiten voor een onvergetelijke tijd in Naaldwijk.

  Outdoor activiteiten

  Wat De Brink extra bijzonder maakt is de mogelijkheid om naast lekker eten en drinken ook leuke activiteiten te ervaren. Avontuurlijke gasten kunnen zich wagen aan kruisboogschieten of bijlwerpen.

  Openingstijden

  De Brink Naaldwijk is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 – 18:00 uur. Op maandag en dinsdag gesloten.

  Verstuur een e-mail

  Verstuur een mail naar De Brink Naaldwijk. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

   Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


   optreden van een vrouwelijke straatartiest met witte pruik en een kijkkast tijdens cultuurfestival Podium Westland in het Westland

   Podium Westland

   Het festival voor iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft.

   Podium Westland

    Het centrum van Naaldwijk wordt elk jaar op een zaterdag in september omgetoverd tot één groot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops kan iedereen genieten van al het mooist wat het culturele veld van Westland te bieden heeft.

   Kunst en cultuur voor jong en oud

   Podium Westland is hét festival voor kunstliefhebbers, kunstbeoefenaars en iedereen die een duik wil nemen in wat Westland op cultureel gebied te bieden heeft. De workshops en optredens zijn gratis en staan open voor iedereen.

   Podium Westland is een activiteit van Westland Cultuurweb.

   Openingstijden

   Kijk voor data en tijden op de Facebook pagina van Podium Westland.

   Verstuur een e-mail

   Verstuur een mail naar Podium Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

    Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


    jonge danseressen in zwart-witte kleding treden op tijdens een festival van Westland Cultuurweb in het Westland

    Westland Cultuurweb

    Westland Cultuurweb organiseert jaarlijks festivals, evenementen en andere overkoepelende activiteiten.

    Westland Cultuurweb

    Westland Cultuurweb is de netwerkorganisatie voor kunst, cultuur en educatie in de gemeente Westland!

    Doel van de activiteiten van Westland Cultuurweb is kunst en cultuur beschikbaar en bereikbaar maken voor zoveel mogelijk Westlanders. Dat doen ze door kinderen en jongeren binnen het onderwijs hun talenten te laten ontdekken en hun creativiteit te ontwikkelen. Door hen buiten school te stimuleren hun passie voort te zetten – alleen en samen met anderen. Door het rijke culturele leven in het Westland zichtbaar te maken. En dat doen ze door al die Westlanders die van huis uit of door hun situatie niet gemakkelijk met kunst en cultuur in aanraking komen te helpen hun creatieve weg te vinden.

    Activiteiten

    Ze verrijken het culturele leven met de organisatie van festivals, evenementen en andere overkoepelende activiteiten. Jaarlijks organiseert Cultuurweb Podium Westland: het feestelijke festival waar heel cultureel Westland zich presenteert met optredens, concerten en workshops voor jong en oud. Én het Nieuwjaarsconcert Knallend Westland, waar jonge talenten de kans wordt gegeven op te treden en ervaring op te doen in een professionele setting. Hiernaast wordt er samen met Bibliotheek Westland en WestlandTheater De Naald het Lezersfeest georganiseerd. Ook zijn er initiatieven zoals o.a. een Westlandse Slagwerkdag en het Westland Saxofoon Festival.

    Daarnaast vergroten ze de bereikbaarheid van alle culturele activiteiten in het Westland. De culturele uitagenda en de cursusagenda zijn te vinden op de website van Westland Cultuurweb.

     

    Openingstijden

    Kijk op de website van Westland Cultuurweb voor de tijden van alle evenementen.

    Verstuur een e-mail

    Verstuur een mail naar Westland Cultuurweb. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

     Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


     Marja van der Ende poseert met haar fiets voor een stalletje met streekproducten uit het Westland

     Fietsen voor m'n eten Westland

     Fiets langs de stalletjes in Westland en je hoeft niet meer langs de supermarkt. De producten zijn vers van de kweker, gezond en betaalbaar!

     Fietsen voor m’n eten Westland

     In augustus 2017 startte Marja van der Ende met de Facebookgroep ‘Fietsen voor m’n eten – Westland’ om adressen van stalletjes op tuinderslaantjes en boerenweggetjes, van 24/7 automaten bij kwekerijen en van kleine streekwinkels te verzamelen. Sindsdien heeft zij haar dagelijkse boodschappen niet meer in de supermarkt gedaan. Het Westland is dé regio waar dit volgens haar mogelijk is. De regiokaart met inmiddels meer dan 250 adressen is te vinden op de website van Fietsen voor m’n eten.

     Fiets je een keer mee?

     Regelmatig organiseert Marja soepfietstochten. Daarbij fiets je de ingrediënten van de soep bij elkaar bij stalletjes langs de weg en krijg je een kijkje. Na afloop van de fietstocht wordt de soep gezamenlijk bereid en opgegeten. Eerdere soepfietstochten die Marja maakte zijn CourgettesoepfietsenTomatensoepfietsen en Snertfietsen, Pompoensoepfietsen en Auberginesoepfietsen.

     De geplande soepfietstochten vind je ook op de website van Fietsen voor m’n eten.

     Zelf soepfietsen

     Lukt het je niet om een keer met Marja mee te fietsen, fiets dan zelf de route. Je vindt verschillende soepfietsroutes nl. ook op Route.nl, de gratis fietsapp. Zo kun je toch op pad en lokaal je ingrediënten bij elkaar fietsen.

     Openingstijden

     Kijk voor de openingstijden van alle verkooppunten die Fietsen voor m’n eten in kaart heeft gebracht, en voor de georganiseerde fietstochten, op de website van Fietsen voor m’n eten.

     Verstuur een e-mail

     Verstuur een mail naar Fietsen voor m’n eten Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

      Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


      spandoek bij de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck tijdens Open Monumentendag in het Westland

      Stichting Monumentaal Westland

      Stichting Monumentaal Westland organiseert sinds 2014 activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals Open Monumentendag.

      Open Monumentendag

      Stichting Monumentaal Westland organiseert jaarlijkse de Open Monumentendag binnen de gemeente Westland. Dit doen ze met een groep van 15 enthousiaste vrijwilligers, die elk een deelgebied coördineren. Op de dag zelf – elke 2e zaterdag in september – zijn er ruim 300 mensen actief om meer dan 30 monumenten in het Westland in het zonnetje te zetten. Dit zijn eigenaren, rondleiders, gastvrouwen en heren, sprekers, muzikanten en toneelspelers.

      Activiteiten

      Daarnaast ondersteunt de stichting activiteiten die met de promotie van monumenten te maken hebben, zoals rondleidingen, fiets- en vaarroutes en het uitgeven van publicaties. Nieuw is de monumentenroute op izi.travel.

      Westlandse Monumenten

      Gemeente Westland heeft 60 rijksmonumenten en ruim 200 gemeentelijke monumenten. We noemen een bouwwerk een monument als het betekenis heeft voor onze cultuurhistorie. Vaak is ook het interieur waardevol. Dit maakt ze uniek en onvervangbaar. Het zijn meestal ware kunstwerken, of het nu een woning, een kerk, een raadhuis, een molen of een school is. De monumenten zijn interessant voor Westlanders en voor toeristen om zo een beeld krijgen van ons rijke verleden.

      Bekijk de monumenten op de website.

      Op de website en in de flyer van Monumentaal Westland is per monument aangegeven hoe toegankelijk een monument is voor rolstoelen.

      Openingstijden

      Stichting Monumentaal Westland organiseert de Open Monumentendag in het Westland in het 2e weekend van september. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Monumentaal Westland.

      Verstuur een e-mail

      Verstuur een mail naar Stichting Monumentaal Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

       Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


       bezoekers aan Kom in de Kas Westland lopen door een kas met planten in het Westland

       Kom in de Kas Westland

       Kom in de Kas Westland is een evenement waarbij iedereen kan zien wat er in de kassen gebeurt. Kom je langs in het eerste weekend van april?

       Kom in de Kas

       Tijdens het landelijke evenement Kom in de Kas openen glastuinbouwbedrijven hun deuren om de consument te laten zien wat er in een kas groeit en bloeit. Bezoekers kunnen ruiken, zien en proeven van de producten uit de kas.

       Kom in de Kas Westland

       Jaarlijks wordt ook in het Westland meegedaan aan Kom in de Kas. De kwekerijen, met zowel groenten, bloemen als potplanten, zullen de bezoekers verbaasd doen staan wat de Nederlandse Glastuinbouw presteert, waarbij gezond, duurzaamheid en vernieuwing belangrijke thema’s zijn. De kwekers geven deze dagen voorlichting aan het publiek hoe er op een verantwoorde manier producten gekweekt worden van een hoge kwaliteit. Kortom het evenement Kom in de Kas is er om de consument te laten zien wat er in de kassen gebeurd.

       Editie 2024

       Kijk in de agenda op de site op welke data en locatie dit jaar Kom in de Kas Westland georganiseerd wordt.

       Parkeren

       Het evenement is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Bezoekers kunnen de auto parkeren bij bloemenveiling RoyalFloraHolland en worden per pendelbus naar het gebied gebracht. Alle informatie is te vinden op: www.komindekaswestland.nl.

       Openingstijden

       Kijk in de agenda voor de data en locatie van Kom in de Kas Westland.

       Verstuur een e-mail

       Verstuur een mail naar Kom in de Kas Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

        Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


        foto van zandduinen in het Westland begroeid met groen helmgras en in de achtergrond de zee met wolken en een rode gloed van de zon

        Nationaal Park Hollandse Duinen

        Nationaal Park Hollandse Duinen

        De duinen in het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD). Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers!

        Het gebied van het Nationaal Park Hollandse Duinen loopt van Hoek van Holland tot Langevelderslag (Noordwijk). Het duingebied is 43 kilometer lang, tot 8,5 km breed en is grofweg 200 km2 groot. Het is een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen.

        De Delflandse duinen in het Westland

        In het Nationaal Park Hollandse Duinen bevindt zich ook het Westlandse kustgebied. Het Westland kent 8 kilometer strand, van Slag Vlugtenburg tot en met de Zandmotor. Het strand is weids en rustig en veel kust- en wadvogels vinden hier hun weg. En soms duikt er een zeehond op!

        De duinen lenen zich goed voor wandelen, fietsen en paardrijden.

        Ook een aanrader is de zonsondergang in de Noordzee. Dit levert vaak prachtige kleuren op!

        Duingebied Solleveld

        Solleveld, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen, is een mooi en kwetsbaar onderdeel van het Hollandse Duinen gebied. Je vindt er eikenbomen (bijzonder omdat nergens anders in Nederland ze zo dicht bij zee staan), open delen met infiltratieplassen, hei en struikgewas.

        Het gebied is alleen te bezoeken met een dagkaart (beperkt aantal per dag beschikbaar). Je kunt een dagkaart o.a. online kopen en bij Villa Ockenburgh.

        Bereikbaarheid Westlandse strand

        Het Nationaal Park in het Westland is via verschillende opgangen bereikbaar. Hier lees je meer over de 8 verschillende strandopgangen van het Westlandse strand.

        Parkeren aan de kust

        In de winter kun je gratis parkeren aan de kust in het Westland. In het zomerseizoen kan er alleen betaald geparkeerd worden. Kijk hier voor de tarieven en overige informatie over parkeren aan de Westlandse kust.

        Openingstijden

        Altijd vrij toegankelijk voor iedereen.

        Verstuur een e-mail

        Verstuur een mail naar Nationaal Park Hollandse Duinen. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

         Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


         groen tuin met pergola en grote struiken en heggen in het Westland

         Groei & Bloei Westland

         Groei & Bloei Westland is een plaatselijke afdeling van Groei & Bloei en organiseert cursussen en workshops op het gebied van tuinieren en bloemschikken.

         Groene activiteiten

         Door het jaar heen vinden er vier thema-avonden plaats, waar de meest uiteenlopende groenonderwerpen de revue passeren. Deskundige sprekers delen er hun kennis met de aanwezigen. De avonden vinden doorgaans plaats op de tweede of derde woensdagavond van de maand in de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Naaldwijk. Ook organiseert afdeling Westland bloemschikdemonstraties rond Kerst en Pasen.

         Als tuinieren je hobby is

         Overige activiteiten

         Afdeling Westland organiseert verder excursies, tuinreizen, fiets- en wandeltochten en is aanwezig bij groen-gerelateerde evenementen. Tijdens de Nationale Tuinweek laat de afdeling zich eveneens niet onbetuigd. Alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden, behalve indien anders staat vermeld! Het programma van Groei & Bloei Westland is te vinden op de website.

         Openingstijden

         Groei & Bloei heeft geen vaste openingstijden. We komen bij elkaar tijdens workshops en cursussen. Bekijk de agenda van Groei & Bloei voor de tijden.

         Verstuur een e-mail

         Verstuur een mail naar Groei & Bloei Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

          Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen


          tuinder op een met bloemen en planten versierde boot tijdens het Varend Corso in het Westland

          Stichting Varend Corso Westland

          Een keer per jaar is er één groot varend bloemencorso in het Westland en omstreken. Dat is tijdens het weekend van het Varend Corso!

          Varend Corso

          Het Varend Corso is een corso met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Een jaarlijks, al meer dan twintig jaar, terugkerende driedaags evenement op het water door onder andere Westland, Den Haag, Midden-Delfland, Delft en Maassluis. Drie dagen lang een lust voor het oog van de meer dan een half miljoen bezoekers die op het corso afkomen. De ruim 40 boten, waaronder zeilende Westlanders en veilingschuiten zijn schitterend opgemaakt in het thema van dat jaar. Het Varend Corso is een gratis toegankelijk evenement voor iedereen.

          Openingstijden

          Kijk voor het vaarschema op de website van het Varend Corso Westland.

          Verstuur een e-mail

          Verstuur een mail naar Stichting Varend Corso Westland. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Bezoek-Westland met jouw persoonsgegevens omgaat.

           Ik wil graag de nieuwsbrief van Bezoek Westland ontvangen