Eropuit in het Westland

foto: Bezoek Westland

Voorjaar in het Westland

In april en mei springen we graag op de fiets, genieten we van een voorjaarswandeling en proeven we al een beetje van de zomer. Na een Pasen met sneeuw en spontane winterse buien snakken we naar zonnenstralen die alles omarmen. Zodra het kwik boven de 15 graden stijgt willen we eropuit! Wij vertellen je graag waar je nu of later naartoe kan.

Het Westland heeft alles. Natuur, leuke dorpskernen, historie en een prachtige brede kustlijn. Wil je het Westland beleven, doe dan bij ons je inspiratie op en plan je bezoek. Hier kan je er rustig op uit en genieten van jouw buitenmoment. Fiets of wandel je graag? Lees hieronder alles over leuke routes.

TOP 4 to-do tips

Ergens een kop koffie halen of de natuur in zijn de activiteiten waar we nu van kunnen genieten. Haal daar het maximale uit door voorbereid op pad te gaan. Zoek de drukte niet op. Houd het verantwoord, maar voel je welkom!

1. Koffiestop bij Natuurlijk Westland

Bzz … Bij Natuurlijk Westland draait alles om bijen. In deze gezellige winkel krijg je alle informatie die je nodig hebt omtrent de natuurlijk bijenproducten en koop je de allerlekkerste honing. Je kan hier een kop koffie to go halen en een blik werpen op de bijenstal. Natuurlijk Westland ligt gelegen in een mooie omgeving in natuurgebied de Poelzone. Vanuit dit natuurgebied kan je hier naartoe komen fietsen of wandelen en even tot rust komen. De Poelzone loopt vanaf het Monsterse duin tot aan de ‘Plas van alle winden‘ waar je wederom een heerlijke wandeling kan maken.

Natuurlijk Westland

2. Bezoek straks het Westlands Museum

Wil je alles weten over de geschiedenis van het Westland? Dan moet je natuurlijk naar Het Westlands Museum. Zodra de deuren weer open mogen kan je de bijzondere expositie “Kunst tussen de Kassen” bewonderen. Het kassenlandschap van het Westland heeft vele kunstschilders geïnspireerd. Van die uitingen zijn nu de 26 meest aansprekende voor het eerst zichtbaar voor het grote publiek. Daarnaast leer je hier alles over de geschiedenis van de glastuinbouw. Voor jong en oud heel interessant! Het bezoek in het voorjaar is extra mooi want de historische tuin staat dan volop in bloei. Zoek een mooie plek en geniet met een klein gezelschap van een gevulde picknickmand. Tevens worden er schilderworkshops georganiseerd waarbij de tuin je inspiratie is voor je schilderkunst.

Westlands Museum

3. Rondleiding bij Historische Druivenkwekerij Sonnhoeck

Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument en uniek in het Westland en daarom van grote historische waarde. Op deze druivenkwekerij is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. Wil je meer weten over hoe ze de druiven op traditionele wijze telen? Dan kan je vanaf nu een rondleiding boeken. Een stap op de kwekerij en je gaat al een paar jaar terug in de tijd. Eenmaal tijdens de rondleiding ben je een en al oor en leer je alles over de interessante geschiedenis van druiven telen op Sonnehoeck. Een aanrader! De druiven zijn nu nog niet te koop. Van half juli tot half oktober zijn ze te koop voor de bezoekers.

Sonnehoeck

4. Genieten van een ijsje van IJssalon LKKR!

Maak van je dag een feestje! Loop een lekker ommetje in het centrum van Naaldwijk en kom bij ijssalon LKKR!!! van heerlijk vers Italiaans schepijs smullen. Het motto van eigenaren Dennis en Colinda is: een ijsje eten is een belevenis op de tong, maar het oog wil ook wat! Dat zie je direct als je hun winkel binnenkomt. De taarten en desserts zien er werkelijk prachtig uit. Het is met veel passie en met veel verse ingrediënten gemaakt. En … het smaakt! Kom binnen om de nieuwste smaken te proeven en ook voor goede koffie ben je hier aan het juiste adres.

IJssalon LKKR!

Wandelen en fietsen in het Westland

Eropuit betekent nu vooral genieten van de buitenlucht samen met het gezin, een vriend(in) of partner. Dat we dus bijna allemaal al een jaar wandelen en fietsen is niet zo vreemd. In het Westland hoef je niet iedere keer hetzelfde rondje te lopen. Ontdek de vele wandel- en fietsroutes en stap onderweg af voor een koffie of wat lekkers!

Wandelen

Het Westland heeft een bijzondere kust, diverse natuurgebieden, mooie dorpjes en een heerlijk landschap om flinke kilometers te maken. Bovendien ligt de Westlandse kust in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk het Nationaal Park Hollandse Duinen. Er is genoeg om van te genieten en er zijn korte en lange wandelroutes voor iedereen. Bekijk hier de routes en diverse wandelgebieden in het Westland.

Fietsen

Wist je dat het Westland een ideaal gebied is om fietsend te verkennen? Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders. Wat dacht je van een fietstocht langs stalletjes langs de weg, waarbij je de heerlijkste groenten en fruit of de prachtigste bloemen kunt kopen? Of een fietstocht langs de duinen? Stop in de dorpskernen of op het strand voor een kop koffie to go of rust uit in een van de natuurgebieden. Hier vind je verschillende fietsroutes in het Westland.