Lekker uitwaaien in het Westland

foto: Danny Taheij

Ontdek het andere Westland: 7 tips voor het voorjaar

Het Westland werd in onderzoeken ooit ‘de lelijkste gemeente’ en de ‘minst groene gemeente’ van Nederland genoemd. Wij laten je zien dat het Westland verrassend bijzonder is en veel te bieden heeft voor een dagje weg met het gezin in het voorjaar. Lees je mee met onze 7 tips?

Tip 1: lekker uitwaaien op onze stranden

Het Westlandse strand is een onontdekte parel langs de Nederlandse kust. Met 8 kilometer kustlijn en 8 verschillende strandopgangen biedt het Westlandse strand 8 verschillende sferen; van op en top familiestrand tot rust en ruimte. Kom hier lekker van de lentezon genieten.

Tip 2: bezoek een kas

Je kent ze vast wel, de Glazen Kassen van het Westland. Wat je hoogstwaarschijnlijk niet weet is wat er binnenin die kassen gebeurt. De meeste zijn namelijk dichtgekalkt om het zonlicht te filteren. Om het Westland echt te leren kennen is een bezoek aan een kas niet alleen een must, maar ook een unieke belevenis. Klik op de onderstaande link en ontdek bij welke kassen je terecht kunt.

Beleef de Zandmotor

De Zandmotor is een belevenis op zich. De onmetelijke zandvlakte net ten noorden van Monster biedt rust, ruimte en is een walhalla voor kust- en wadvogels. En uiteraard is het er heerlijk wandelen.

Ontdek de Zandmotor

Tip 3: Ervaar de geschiedenis van het Westland

Het Westland heeft een rijke geschiedenis die terug gaat naar de tijd van de Romeinen. En ook het verhaal van het ontstaan van de glastuinbouw is bijzonder. Dit verhaal is te beleven in het Westlands Museum. Naast een vaste- en wisseltentoonstelling, is er ook een prachtige historische tuin.

Tip 4: Fiets van kust naar kas, polder, bos en Waterweg in 1 dag

Een dagje fietsen in het Westland biedt een ongekende verscheidenheid aan landschappen. Je fietst langs de kust, de kassen, de polder, het bos en de Waterweg. Zoveel afwisseling vind je nergens!

Courgettes voor de courgettesoep fietsroute in het westland

Fiets de courgettesoeproute langs leuke stalletjes in het Westland

Een mooie fietstocht waarbij je alle ingrediënten voor je eigen Westlandse courgettesoep bij verschillende stalletjes langs de weg ophaalt.

Read More

Tip 5: Geniet van een terras in de dorpen en langs het strand

Een dagje weg is niet compleet zonder een terrasje. Op je route door het Westland is er altijd wel een gezellig terras om even te stoppen. Je kunt terecht in één van de elf verschillende dorpskernen die het Westland rijk is of bij tal van leuke strandtenten die ook in het voorjaar al geopend zijn.

Tip 6: Leerzame kidsproof musea en uitjes

Als de kinderen het naar de zin hebben, dan hebben de ouders het ook. Wij hebben een aantal leuke kidsproof musea en uitjes op een rijtje gezet in het Westland, waar ze niet alleen wat leren, maar ook wat kunnen doen.

Tip 7: Westlandse evenementen

In het voorjaar zijn er meerdere evenementen waarbij het Westland zich van haar beste kant laat zien: Dwars door de Kas, Kom in de Kas en het Varend Corso staan dit jaar weer allemaal op de kalender. Kijk in de agenda en kom ook genieten van al het moois dat het Westland te bieden heeft!

Laat je verrassen tussen de kassen

Het Westland wordt ook wel de Glazen Stad genoemd. Dit vanwege haar vele kassen. Het is zoveel meer! Zoals de leuke pittoreske dorpskernen, de prachtige kust, de historie en fantastische horeca maken het een echt verrassend gebied voor jong en oud.

parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

Parkeren aan de Westlandse kust

Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

Read More

Slapen tussen kust en kassen: vijf pipowagens op het Westlandse strand bij Strandpark Vlugtenburg

Overnachten

Overnachten in een B&B, hotel, vakantiepark of groepsaccommodatie in het Westland. Heerlijk voor een weekje weg of vakantie aan de kust.

Read More


Bereikbaarheid Westland

Handige informatie over de bereikbaarheid van het Westland met de auto en het openbaar vervoer.

Read More

Ook dit is het Westland

Ontdek wat het Westland te bieden heeft voor een dagje weg of vakantie in eigen land.