Najaar in het Westland: uitwaaien en uitstapjes

foto: Danny Taheij

Uitwaaien en uitstapjes

Het Westland is ieder seizoen verrassend. Zo ook in het najaar. Er is van alles te doen en wij laten je graag zien wat! Verwen jezelf met een weekendje weg, kom heerlijk uitwaaien op het strand, proef Westlandse druiven en geniet van een avondje uit in een gezellig restaurant.

Dit zijn de leukste tips voor het najaar in het Westland!

Tip 1: indoor uitjes voor het hele gezin of groepen

Kies uit 10 indoor activiteiten voor het hele gezin

Actie en fun! Kies voor een van de vele indoor activiteiten in het Westland. Wat voor weer het ook is in het najaar, jouw familie-uitje of verjaardagsfeestje kan sowieso doorgaan. Plezier voor jong en oud, het hele jaar door.

Tip 2: gezellig uit eten

Kom gezellig uit eten in het Westland

Van dineren bij een sterrenkok tot gezellig dineren in een eetcafé. Je zult verrast staan door het rijke aanbod aan eet- en drinkgelegenheden in het Westland. In Naaldwijk, De Lier, ‘s-Gravenzande, Wateringen, Ter Heijde en Monster vind je leuke en gezellige restaurants om een avond lang te dineren en te genieten van het najaar op je bord.

Tip 3: Uitwaaien aan de Westlandse kust

De Zandmotor is een belevenis op zich. De onmetelijke zandvlakte ten noorden van Monster biedt je rust en ruimte tijdens een heerlijke wandeling. Geniet van de kust- en wadvogels, de duinen, de wind om je hoofd en het geluid van de zee.

Hier kan je uitwaaien

Tip 4: Luxe weekendje weg

Boek een luxe weekendje weg

Vind luxe en ontspanning in het Westland. Hier kan jij even samen genieten met je partner. Ontsnap even aan de spanning van de werkweek: pak je agenda erbij want het is tijd om een weekendje weg te boeken.

Tip 5: Proef de Westlandse druif

Westlandse tafeldruiven zijn bekend om hun smaak. Echte Westlandse druiven koop je natuurlijk bij de kwekerij zelf. En hoe leuk is het dat je bij deze twee kwekerijen de lekkerste trossen zelf kan kopen? Je kunt nu nog terecht bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight. Druivenkwekerij Sonnehoeck is reeds gesloten.

Tip 5: Pompoensoepfietsen

Het is weer pompoentijd als de bladeren van de bomen vallen en dezelfde kleur aannemen als die heerlijke grote vruchten waar je de lekkerste gerechten van kunt maken: pompoenen! Stap op je fiets, ga ‘pompoensoepfietsen’ en haal bij stalletjes langs de weg en kleine streekproductenwinkels in het Westland en Midden-Delfland alle ingrediënten voor de lekkerste pompoensoep.

Heel veel pompoenen uit het westland voor je pompoensoep

‘Pompoensoepfietsen’ in het Westland!

Als de bladeren van de bomen vallen is het tijd om lekker pompoensoep te maken. Ontdek hier een aantal verkooppunten, route en soeprecept!

Read More

Tip 6: Theaters & Podia

Kom naar Westlandse theaters en podia

Ontdek in onze agenda waar je in het najaar voorstellingen en optredens in het Westland kunt zien. Het Westland is niet alleen de trotse thuisbasis van het ‘Beste kleine theater van Nederland’, ook elders in het Westland zijn bijzondere podia. Hier kan je film, toneel, muziek, cabaret en nog veel meer beleven.

Tip 7: Tentoonstellingen

Bewonder Westlandse kunst

In het Westland zijn er veel plekken waar je exposities en tentoonstellingen kunt zien. Zoals in het Westlands Museum, Hofboerderij Wateringen of Kunsthalte 6. Hieronder enkele tentoonstellingen die nu in de agenda staan. Hou de agenda van Bezoek Westland in de gaten voor meer exposities dit najaar.


Het klikt in De Timmerwerf

Van 7 okt 2023 t/m 30 mrt 2024 is in Museum De Timmerwerf de expositie 'Het klikt in De Timmerwerf' te zien over fotografie door de eeuwen heen.

Read More

Tip 8: Wandelen in het herfstbos

Geniet in het Staelduinse bos

In het Staelduinse Bos toont de herfst zich altijd op zijn mooist. Bladeren die verkleuren en paddenstoelen die massaal opduiken in het bos. Kortom: tijd voor een heerlijke herfstwandeling met het hele gezin! Er een wisselexpositie op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum in het Staelduinse Bos. De tentoonstelling “Vlinder-Rijk Bos” is geheel gewijd aan vlinders. Ook leuk om te bezoeken.

Tip 10: Surfen in het Westland

Leer golfsurfen aan de Westlandse kust

De Westlandse kust is lang, de stranden zijn breed en de golven rollen netjes binnen. Dit maakt dat het strand in het Westland een perfecte surfspot is. Ook in het najaar kun je, met een wetsuit aan, leren golfsurfen aan de Westlandse kust.

Ook dit is het Westland

Ontdek wat het Westland te bieden heeft voor een dagje weg of vakantie in eigen land.