de lier bootje vaart door het dorp over de rivier de lee zonnige dag sloep kerktoren zonder torenspits

Ontdek De Lier

Ontdek De Lier

foto: Bezoek Westland

Ontdek De Lier

Het kenmerkende aan het dorp De Lier is de rivier De Lee die door de dorpkern loopt. Dit geeft een leuk en gezellig beeld, met bootjes die achter de huizen langslopen en het terras van Theetuin de Bongaard dat verscholen aan het water ligt. De Lier heeft een leuke dorpsstraat met veel winkelaanbod en leuke horeca. Net buiten het dorp, in het polderlandschap, vind je De Tuinderij, een populaire locaties voor feestjes en groepsuitjes.

Restaurants in De Lier

Restaurants in De Lier

In de Lier zijn verschillende leuke plekjes om te ontbijten, lunchen of dineren. Je vindt ze in de Hoofdstraat of op korte afstand daarvan.

Winkels in De Lier

Winkels in De Lier

Net buiten het centrum van De Lier vind je een winkeltje waar ze heerlijke verse, huisgemaakte streekproducten verkoopt. Echt een plekje dat je moet weten. Syl’s Puur Genieten maakt heerlijke sappen, sauzen, jams en nog veel meer.

Museum in De Lier

Museum in De Lier

Zin in een historische beleving? Neem een kijkje in de eeuwenoude timmerzaak bij Museum de Timmerwerf en roep herkenning en gevoelens van nostalgie op. De Timmerwerf is gehuisvest in een prachtig historisch pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum!

Te doen in De Lier

Te doen in De Lier

Voor leuke activiteiten met je bedrijf, gezin, familie of vrienden kan je uitstekend terecht in De Lier. In de polder naast het dorp ligt De Tuinderij, een locatie voor hilarische activiteiten en evenementen. Ga met een E-puch of een elektrische kickbike op pad in de omgeving of ga in Plankgas door de kas met een scootmobiel.

Bekijk de andere dorpskernen in het Westland

Het Westland bestaat uit verschillend dorpskernen met elke hun eigen sfeer en aanbod. Bekijk wat de andere dorpskernen te bieden hebben.


Arjen van Geest

De Lier

foto:

Arjen is een echte Lierenaar en zoals velen opgegroeid in een tuindersgezin. Nog steeds is hij, samen met zijn eigen gezin, veel in De Lier te bekennen en hij kent het dorp op zijn duimpje!

Over Arjen

Sinds 1967 – ruim 50 jaar dus – leef ik in De Lier en omgeving. De Lier is een van de dorpskernen van Westland en een boeiend gebied om in te verblijven en te zijn! Mijn vrouw en kinderen (tieners) trekken er al jaren regelmatig op uit om te ontspannen, maar ook om inspiratie op te doen. Maak De Lier deel van je ontdekkingstocht door Westland!

Over De Lier

De Lierse samenleving heeft al eeuwen veel te bieden – de oudere en de jongere generaties zorgen hier samen voor. Vrijwilligers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, maar ook enkele grote bedrijven, leven en werken samen en brengen als het ware ‘muziek’ in ons gebied. In De Lier valt dus door het hele jaar heen genoeg te ervaren: zien, proeven, ruiken, horen en voelen. Kom en ontdek De Lier: wandelend, fietsend of varend met de boot, maar met de auto kan natuurlijk ook.

Geniet in het dorpscentrum van De Lier. Speel in de speeltuin van recreatieterrein ‘Park De Lierhout’. Rust uit en/of zwem in natuur- en recreatiegebied Het Kraaiennest. Verwonder je over het landschap, al varende tussen de polders via de waterwegen De Breede Lee, het Zwethkanaal of de Blakervaart. Bewonder de kunst en de tentoonstellingen in onze musea: de Timmerwerf en het Schaatsmuseum. En verbaas je over de windmolens in de omgeving.

Wilt u hier overnachten? Ook daar heeft de Lier een aantal mogelijkheden voor!

Vraag over De Lier

Heeft u na het bekijken en lezen nog vragen over het dorp De Lier? Klik (hierboven) op de button ‘Stel je vraag’ en e-mail me vervolgens uw vraag (vrijblijvend, uiteraard). U ontvangt z.s.m. antwoord.

Hartelijk welkom!

Stel je vraag