De Westlandse kust, jouw kust

foto: Danny Taheij

Een onontdekte parel aan deZuid-Hollandse kust

Aan de Zuid-Hollandse kust ligt 8 kilometer prachtig strand van het Westland. Je kan hier genieten van een ideaal stranddagje. Bezoek de leuke en gezellige strandtenten, wandel of fiets door de duinen en op het strand is er volop ruimte voor toffe strandactiviteiten. Zoveel verrassingen, waarom blijf je niet een keer overnachten en ontdek de Westlandse kust, jouw kust.

Het ontdekken waard

De Westlandse kust verdient het om ontdekt te worden: het strand is ruim en schoon, de sfeer is gemoedelijk en de horeca gastvrij. En of je nu wilt genieten van de stilte, actief aan de slag wilt of eropuit wilt met familie of vrienden. Er is altijd een strand dat bij jou past. De Westlandse kust, jouw kust!

De verrassingen van de Westlandse kust

De Westlandse kust heeft vele verrassingen. Misschien is de hele Westlandse kust wel een verrassing voor je? Dan heb je nog een hoop te ontdekken. Wij laten je graag meer zien. Kijk je mee?

Verrassing 1: Het Westlandse strand

Het Westlandse strand is een onontdekte parel aan de Nederlandse kust. Met 8 verschillende strandopgangen is er een strand voor elke smaak: van hip & trendy, tot echte familiestranden en van actieve ‘doe-stranden’ tot kilometers aan ongerept strand bij de Zandmotor. Ontdek welke strandopgang het beste bij jou past!

Ontdek de 8 stranden

Verrassing 2: Bijzonder natuurgebied

De duinen van het Westland liggen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, namelijk Nationaal Park Hollandse Duinen. Een natuurgebied voor echte duin- en strandliefhebbers! Natuurfotograaf en ambassadeur Danny Taheij vertelt je er graag over.

Danny Taheij over zijn favoriete natuurplek

Verrassing 3: De Zandmotor

De Zandmotor ligt voor de kust bij Monster, tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Het is een walhalla voor kust- en wadvogels en met een beetje geluk duikt er een zeehond op!

Ontdek de Zandmotor
luchtfoto van het brede strand van de Zandmotor in het Westland en strandtent The Coast in het Westland

Wat kan je hier allemaal doen?

Het Westland heeft verrassend veel te bieden voor een dagje of weekje weg! Ontdek 8 kilometer ongerept familiestrand met hele fijne strandtenten, eindeloze fiets- en wandelroutes langs de kust, bijzondere overnachtingsaccommodaties en heel veel stoere activiteiten op het strand.

Lees hieronder hoe je de Westlandse kust kan ontdekken!

Fietsen en wandelen

Fietsen of wandel langs de Westlandse kust, met de wind in je haren en van de ene mooie plek naar de andere. Wij hebben alle routes langs de kust voor je uitgestippeld. Ga je mee genieten?

Stippel je route uit

Tip van de Fietsburgemeester

Van Kas tot Kust, een Haags-Westlands toggie

Duingras zandmotor westland wandelen

Tip van @Wonderlijkwandelen

Viola ontdekt de Zandmotor

fietsen kust fietspad westland strand

Tip van Bijzonderplekje.nl

Marleen Brekelmans deelt mooie Westlandse plekjes.

De leukste strandtenten

Het vakantiegevoel ligt in het Westland voor het oprapen. Plof neer op 1 van de heerlijke terrassen aan het strand, kies wat lekkers van de menukaart en bestel je favoriete drankje. En dan? Helemaal niks … Gewoon heerlijk relaxen in de zon met je vrienden of familie. Bekijk hier de strandtenten in het Westland.

Strandtenten in het Westland

Bekijk mooie beelden op Instagram

Wij delen graag mooie foto’s van het Westland op ons Instagramaccount: @bezoekwestland. Maak jij ook bijzondere plaatjes tijdens jouw bezoek? Deel ze en tag ons in je foto. Wij delen het vervolgens graag op onze feed.

Dit is waarom jij een vakantie boekt aan de Westlandse kust

Bekijk jouw volgende vakantieplek

De Westlandse kust biedt gastvrije restaurants en overnachtingsmogelijkheden, een prachtig ruim, schoon en goed bereikbaar strand voor gezinnen en actieve strandliefhebbers. Kom langs en ervaar zelf waarom de Westlandse kust jouw ideale vakantiebestemming is.

De dorpskernen aan de Westlandse kust

Van klein naar groot zijn er drie kustdorpen in het Westland. Ter Heijde, Monster en ‘s-Gravenzande. Ieder dorp heeft haar eigen charme, aanbod van winkels en eetgelegenheden. Je ontdekt ze hier!

Ter Heijde

Ter Heijde

Ter Heijde wordt ook wel Ter Heijde aan zee genoemd. En dat is gezien de ligging niet zo gek. Het dorpje heeft 2 kilometer strand en twee strandopgangen: Strandweg en Karel Doormanweg. Klein, maar een fijn dorp!

Ontdek meer
dorpskern van Monster met kerktoren en in de voorgrond een terras met kleurige parasols

Monster

Monster is een kustdorp gelegen aan de Noordzeekust. Het dorp heeft zo’n 5 kilometer kustlijn. Het is een populair strand met enkele strandtenten en je loopt er ook eenvoudig naar de Zandmotor.

Ontdek meer
weekmarkt op straat in het Westland met links en rechts kraampjes met producten en winkelende mensen

's-Gravenzande

Wist je dat kustplaats ‘s-Gravenzande een hele leuke plaats is voor een paar dagjes weg of een korte vakantie in eigen land? Je vindt er leuke overnachtingsmogelijkheden, gezellige restaurants, leuke strandtenten en een verrassend winkelgebied.

Ontdek meer

Hier is het schoon!

Het Westlandse strand krijgt een 8,8 van de Schoonste Strandverkiezingen. Dat is hartstikke mooi. Help jij graag mee om het schoon te houden? Dat kan door je eigen afval op te ruimen na een strandbezoek, maar pak ook eens een jut-tas en ga jutten! Heel leuk om tijdens de wandeling te doen of als activiteit met kinderen. Lees hier verder over hoe je dit kunt doen.

Hoe hou jij het strand schoon?

Westland kust trots op Blauwe Vlag

Het Westlandse strand voldoet aan belangrijke criteria op het gebied van schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het strand van Monster en 's-Gravenzande mogen een jaar lang De Blauwe Vlag hijsen. Meer weten over De Blauwe Vlag?

Lees meer

De Westlandse kust is veilig en bereikbaar

De Westlandse stranden zijn niet alleen erg schoon, maar ook veilig en goed te bereiken voor iedereen. Hier lees je waar je kan parkeren en hoe eenvoudig je de parkeerkosten kunt betalen. Welk strand geschikt is voor mindervaliden en welk strand beschikt over een reddingsbrigade. Je leest het hieronder.

parkeerplaats vol met geparkeerde auto's aan het strand in het westland

NIEUW: Parkeren aan de Westlandse kust

Parkeerkosten betalen aan de Westlandse kust kan nu bij 3 strandopgangen met een QR-code. Daarmee hoef je niet meer in de rij bij de parkeerautomaat. Je leest hier hoe het werkt!

Lees meer

strandrolstoel voor gehandicapten met brede banden staat op het strand in het westland klaar om gebruikt te worden door mindervaliden voor een rit op het strand van het Westland

Strandbezoek voor mindervaliden

Bij Slag Strandweg kun je een perfecte strandrolstoel huren speciaal voor mindervaliden. Ook kan je mee met de strandrups. Lees het hier.

Lees meer

twee lifeguard medewerkers van de Reddingsbrigade 's-Gravenzande patrouilleren per fiets op het strand van het Westland

Reddingsbrigades Westland

De Reddingsbrigades van 's-Gravenzande en Monster zorgen voor strandveiligheid aan de Westlandse kust. Lees hun tips!

Lees meer